Bebek ve çocukların yatakları ne sert ne de yumuşak olmalıdır. Orta sertlikteki bir yatak tercih edilmesinin sebebi, içine gömülmeyi engellemek, daha rahat nefes almalarını sağlamaktır. Ayrıca bu yataklarda Solvent bazlı kimyasal malzeme kullanılmamaktadır, çocuklar için oldukça sağlıklı yatak türleridir.
Doğal kumaşlar ile üretilen yataklar, çocuklar için ideal kabul edilir. Pamuk ve bambu gibi cilt ile en uyumlu kumaşlar, terlemeyi azaltmaya yardımcı olması, hava geçirgenliğinin yüksek olması ve sağlıklı olması, açısından çocuk yatağı seçiminde büyük önem taşımaktadır.
Bebekler İçin Doğru Yatak Seçimi
Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Çok yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceği için kemik gelişimi açısında uygun değildir. Çok sert yataklar ise narin kemik yapısı açısından mantıklı bir tercih olmayacaktır.
Özellikle yaylı yataklarda terleme ya da ısınma gibi sorunlar oluştukları için kişilerin uyku kalitesinde ciddi düşüşler söz konusu olmaktadır. Bebek ve çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin sağlanması için lateks yataklar ihtiyaç duyulan tüm özellikleri sağlayabilirler.
Sağlıklı bir büyüme için ortopedik çocuk yatağı
Her pediatrik ortopedist, karyolanın en önemli parçasının yatak olduğu ifadesini doğrulayacaktır. Çocuğunuzun büyüme bozuklukları ve skolyoz hastalığına yakalanmaması için daha yüksek sertlikte bir yatak seçin.
İlgili 19 soru bulundu
Visco yataklar ve yaylı yataklar yanlış bir şekilde bebeklere tavsiye edilmektedir. Bebekler için yatak seçerken bu ürünlerden uzak durulmalıdır. Visco yataklar sanıldığı gibi rahat yataklar değil aksine yapıları gereği fazla yumuşak oldukları için kas ve kemik gelişimine zararlı yataklardır.
Çok yumuşak ve çok sert yataklar gelişimleri için olumsuz olabileceği için bu yaş grubundaki çocuklar için orta sertlikteki yataklar tavsiye edilmektedir. Hava alan yapıda olmasına özen gösterilmelidir. Çocukların iyi bir şekilde uyumaları için ısı değerlerinin stabil ve mevsim koşullarından bağımsız olması gerekir.
Park yatak modelleri, yeni doğan bebekler için en çok tavsiye edilen yataklardır. İskelet sistemini destekleyen park yataklar, iskelet yapısının doğru gelişim göstermesini sağlar. Park yataklar; doğal maddeler kullanılarak üretilir, kimyasal barındırmaz, sağlıklıdır.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Vücudu dört bir yandan saran visco yataklar vücut ağırlığını dengeleyerek ve omurganın doğal şeklinde hizalanmasını sağlayarak ekstra konforlu ve rahat bir uyku süreci geçirmenize yardımcı olur. Bu özelliklerinden dolayı visco yataklar ağrıları giderme konusunda lateks yataklara oranla daha etkilidir diyebiliriz.
3-6 yaş çocuklar ise yürümeye ve hareketlenmeye başladığı için çok sert olmayan yüzeye sahip yatak modelleri tercih edilmelidir. Bu yaş grubundaki çocuklara, basınç uygulamayacak yumuşaklıkta yataklar üretilir. Bu çocuk yatakları, doğal kumaşlarla üretilir.
2 yaş bebek yatağı nasıl olmalı araştırıldığında bu yatağın artık bebeğin okula gidene kadar yatabileceği boyutlarda olması uygundur. Bebek battaniyesi de mutlaka antibakteriyel ürün olmalıdır. Bebeğin sağlığının korunması için onu sıkmayan, doğal pamuklu malzemeden üretilmiş olması gerekmektedir.
Bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sağlamak adına yaysız yatak bebekler için uygun yataklar olarak öne çıkmaktadır. Çünkü yaysız yataklarda doğal destekleyiciler bulunur ve bu destekleyiciler sayesinde bebeğin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimi verimli bir şekilde gerçekleşir.
Lateks karışımlı iç dolgu malzemeleri yetişkinler ve çocuklar için alerjik olabilmektedir. Muyu bu nedenle lateks malzemesini ürünlerinde tercih etmemektedir. Yine de bir lateks yatak almak isterseniz detaylıca araştırmanızı ve en iyi üretim kalitesine sahip olan sertifikalı bir lateks yatak satın almanızı öneririz.
Çocukların yatakları ne çok yumuşak ne de çok sert olmalıdır. Orta sertliğe sahip bir yatak olması önemlidir. Bu sayede çocuğunuz yatağın içine gömülmez.
Yaylı yatak kullanmak gelişim çağındaki bebeklerde sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzdendir ki bebeklerin kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için yaysız yatak kullanılması önerilmektedir.
Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca orta sertlikte bir yatak tercih etmenin önemi ön plana çıkıyor.
Yatak ölçüleri muhakkak kişinin boyundan en az 20 cm uzun olmalı ve yatak genişliği kişi için en az 95 cm olmalıdır. Yatak çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Orta sertlikte yatak seçilmelidir. Marka güvenilirliği ve garanti süreside göz önünde bulundurulmalıdır.
Bir Yatağın Ortopedik Olduğu Nasıl Anlaşılır? Vücudunuzun uyguladığı basınç yatak üzerinde azalıyorsa o yatak ortopediktir. Kişilerin vücudunun şeklini alan yataklardır. Yani kişiler yatak üzerine uzandığında yatağın içinde gömülmez.
Yan yatanlar 10 üzerinden 3-6 aralığındaki sertliği seçmelidir. Sırt üstü yatanlar 4-7 seviyelerini; yüz üstü yatanlar 5-7 seviyelerini seçmelidir. Yatak sertliği konusunda uluslararası bir standart yoktur.
Hammaddesi doğal kauçuk özlerinden elde edilen yataklara lateks yatak denir. Uyku sırasında vücut ağırlığını dengeli bir şekilde dağıtarak kendinizi kuş gibi hafif hissetmenizi sağlayan doğal lateks yatak dinlendirici bir uykunun en konforlu ürünlerinden birisidir.
Kauçuk ağacı öz sütü kullanılarak üretilen lateks yataklar doğal (organik) yapıları, diğer yatak tiplerine göre daha iyi hava sirkülasyonu sağlamaları sayesinde bebekler için en sağlıklı yatak olarak kabul edilir.
Visco yataklar yumuşak yataklar oldukları için kemik gelişimini tamamlamamış yani 15 yaşına gelmemiş çocuklar için uygun değildir.
Bebek anne sütü almıyorsa, bebeğin odası 3 aydan itibaren ayrılabilir. Bebeklerin odalarının ayrılmasında üst sınır ise 2-3 yaş dolaylarında olmalıdır. Çocuğun yaşına bağlı olarak çocuğa kendi odası ve kendi yatağının olduğu kararlı bir şekilde anlatılmalıdır.
Bebeğin yatağı duvar kenarına yerleştirilmeli, kapıdan ve pencere altından uzak tutulmalıdır ki, buralardaki enerji Chi akımı bebeğin uykusunu bozmasın. Bebek ve çocuk yatağı için ideal konum; kapı ve pencere önünden uzakta, güven hissi veren bir köşedir. Küçük odalarda yatak pencere önüne konmak zorunda kalınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri