Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Çok çabuk kilo alıyorum neden?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çok çabuk kilo alıyorum neden?

Aşırı kilo alma genellikle enerji alımı ve harcaması arasındaki dengesizlikten kaynaklanır. Ayrıca hareketsizlik, hormonal sorunlar, bazı hastalıklar, genetik faktörler ve bazı ilaçlar aşırı kilo alımına neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medikalakademi.com.tr

Hızla kilo almak hangi hastalığın belirtisi?

Şişman bir kişide bu hormon hastalıklarının olup olmadığı mutlaka araştırılmalıdır. Kilo almanın sık görüldüğü hormon hastalıkları, sıklıkla tiroit bezi yetmezliği , insülin direnci, prolaktin yüksekliği, kortizol fazlalığı veya böbreküstü bezinin aşırı çalışmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: profdrsaitgonen.com

Hızlı kilo almanın sebebi nedir?

Bunların başında hareketsizlik ve vücudun yakabileceğinden fazla kalori tüketmesi gelir. Bir de bunlara genetik yatkınlık, insülin direnci, hipoglisemi, stres, hormonal bozukluklar (büyüme hormonu, tiroit, hipofiz ve adrenal bez sorunları) eklenirse, yağ dokusu artarak aşırı kilo sorunu ortaya çıkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Kilo artışına neden olan hastalıklar?

Endokrin pankreas hastalıkları: İnsülin direnci, reaktif hipoglisemi, Tip 2 diyabet, de obeziteye neden olur. Genetik obezite sendromları: Prader Willi, Leprechanism, Rabson- Mendenhall sendromu, lipoatrofik diyabet, Down's sendromu, Laurence-Moon- Biedle sendromu, genellikle kromozom anomalileri ile birliktedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Çok kilo aldım ne yapmalıyım?

  1. Sağlıklı ve Dengeli Beslenin.
  2. Fiziksel Aktivite Düzeyinizi Artırın.
  3. Lif İçeriği Yüksek Olan Besinleri Tercih Edin.
  4. Vitamin ve Mineral Gereksiniminizi Karşılayın.
  5. Probiyotik Besinlere Önem Verin.
  6. Su Tüketiminizi Artırın.
  7. Sağlıklı Atıştırmalıkları Tercih Edin.
  8. Hızlı Kilo Vermeye Çalışmayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Çok Yemiyorum Ama Kilo Alıyorum

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yalancı kilo ne demek?

Unutulmaması gereken bir nokta;kadınların aylık periyotlarda yaşadığı adet dönemi öncesi vücudunun su tutmaya başlaması; bu da tartıda 0.5-2 kg gibi fark ettirebiliyor. Adet döneminin 4. gününden itibaren yavaş yavaş su tutumu çözülmeye başlar. Biz buna yalancı kilo diyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Neden hep göbekten kilo alıyorum?

Bireyde göbek yağlanmasının en büyük nedenlerinden biri de yeterince egzersiz yapmamak sonucunda ortaya çıkmaktadır. Özellikle karın egzersizlerini mutlaka düzenli bir şekilde yapmalı ve yediğimiz besinlerin içerisinde yer alan fazla enerjiyi depolanmasına izin vermeden vücudumuzdan uzaklaştırmalıyız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tayfunturkaslan.com

Kilo veremeyenler hangi testleri yaptırmalı?

Bireylerde kilo verememe durumu söz konusu olduğunda hormon testleri durumun açıklığa kavuşmasına yardımcı olur. İnsülin ve Kortizol Testleri uygulanarak değerlendirme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yontemtiplab.com

Az yediğimiz halde neden kilo alırız?

Yediklerim hiç değişmedi ama ona rağmen kilo alıyorum diyorsanız belki de asıl sorun yediğiniz değil, içtiğiniz kalorilerdedir. Üstelik sıvı kaloriler midede yemekler kadar uzun süre kalmıyor ve kısa süre sonra tekrar yeme isteği oluşturuyor. Bazen çok masum görünen içecekler kalori anlamında acımasız davranabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dilarakocak.com.tr

Az yiyorum ama kilo veremiyorum neden?

Özellikle hareketsiz bir yaşam sürüyorsanız ve gün boyu masa başında çalışıyorsanız günlük harcadığınız kalori az olmakla beraber, zamanla bazal metabolizma hızınız düşebiliyor. Yani az yemek yiyerek çok az kalori alsanız bile, vücudunuz bu enerjiyi harcayamadığı için kilo vermeniz zorlaşıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Çok hızlı kilo alıyorum hangi doktora gitmeliyim?

Bu doğrultuda gerekli tetkiklerin yapılabilmesi için ise dahiliye uzmanına başvurmak gerekir. Bu doğrultuda kişinin neden kilo alamadığı ve çözümü üzerine muayene sağlanır. Öne çıkan tanı ile birlikte gerekli beslenme koşulları ve yaşam koşulları belirlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Fazla kilo için hangi doktora gidilir?

Öncelikle endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanına görünmeniz gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Kilo cinsel hayatı etkiler mi?

Ayrıca fazla kilo, cinsel yaşamı da olumsuz etkileyen yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, diyabet, kalp damar hastalıkları gibi hastalıkların ortaya çıkmasında da etkilidir. Tüm bunlara ek olarak fazla kilolu olma bireyin ruh halini de etkileyerek cinsel işlev bozukluklarına yol açabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kilomuyonetiyorum.com

Hareketsizlik neden kilo aldırır?

Hareketsiz yaşam ve düzensiz uyku da buna eklenince metabolizma hızı yavaşlıyor ve vücut yağ oranı artıyor. Böylelikle kilo alımı kaçınılmaz hale geliyor."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Stres kilo aldırır mı?

Hücre Metabolizması (Cell Metabolism) adlı tıp dergisinde Salı günü yayımlanan araştırmaya göre kronik stres yeni yağ hücrelerinin oluşmasına neden oluyor. Sürekli stresli olduğumuz zaman salgılanan glükokortikoid adlı hormon, belli tipte hücrelerin yağ hücresine dönüşmesine, bu da kilo almamıza yol açabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Hareketsiz kalmak kilo aldırır mı?

Evde durduğumuz süre boyunca ne kadar dikkat edilmeye çalışılsa çalışılsın daha kolay kilo alınmaktadır. Hızlı ve kolay kilo almanın en önemli temel etkenlerinden birisi de hareketsizliktir. Devamlılık gösteren bir spor hayatı, vücut üzerindeki yağın depolanmasını geciktirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

Yağdan kilo vermek tartıda belli olur mu?

Yağ yakma programında egzersiz yaptığınızda, bir yandan yağ yakarken bir yandan da kas ağırlınızı arttırırsınız. Rakamsal olarak eş değer olan yağ ve kas hacim olarak bir birinden çok farklıdır. Bir kilo yağ kaybedip aynı zamanda bir kilo kas kazanırsanız tartı size hiç bir değişiklik olmadığını söyler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir?

Kırmızı biber, somon, yumurta, yoğurt, Hindistan cevizi, ananas, kabak çekirdeği, avokado, yeşil çay, kahve, zerdeçal, zencefil yağ yakımını hızlandıran besinlerdendir. Bu besinleri beslenme rutininize ekleyerek vücudun yağ yakmasına destek sağlayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Insan ne zaman kilo vermeye başlar?

Sağlıklı bir kilo kaybı haftada 0.5 kg-1 kg arasında olmalıdır. Yani ayda ortalama 2-4 kilo vermelisiniz. %10'luk bir kilo kaybının gerçekleşmesi için ise kabul edilebilir süre 6-12 aydır. Kilo yönetimi tedaviniz sırasında etkin bir tedavi için sıkı bir takip gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kilomuyonetiyorum.com

Kilo sorunu için hangi bölüme gidilir?

Anoreksiya Nevroza için öncelikle Gastroenteroloji ya da İç Hastalıkları (Dahiliye) bölümü uzmanlarına gidilir ve burada kişinin fiziksel şikayetleri ve rahatsızlıkları tedavi edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hidoctor.health

Vücutta ödem varken kilo verilir mi?

DOĞRUSU: Ödem içecekleri zayıflatmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Dahiliye gitmeden diyetisyene gidilir mi?

Diyetisyene Giderken Yapılması Gereken Tahliller - Dyt.Nurcan BIÇAKCI. DİYETİSYENE GİDERKEN HANGİ TAHLİLLER YAPILMALIDIR? Kilo vermek veya almak için diyetisyene gelmeden önce mutlaka dahiliye doktoruna muayene olunmalıdır. Dahiliye muayenesinde kişiye gerekli kan tahlileri yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tavsiyeediyorum.com

Yiyip yiyip kilo almamak hastalık mı?

Anoreksiya rahatsızlığı, bir yeme bozukluğudur. Aynı zamanda psikolojik bir rahatsızlık olan anoreksiya, tedavi edilmediği takdirde hayatı tehdit edecek boyuta ulaşabilir. Aşırı kilo kaybının görüldüğü hastalık yaş ve cinsiyet fark etmeksizin her bireyde ortaya çıkabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicana.com.tr

Sadece göbekten kilo vermek için ne yapmalı?

Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Hangi hastalık göbek yapar?

Sağlık sorunlarının kaynağı göbekteki yağlanmadır

Hipertansiyon, kalp hastalıkları, metabolik hastalıklar, insülin direnci, diyabet, ortopedik problemler, diz ve eklem hastalıkları, bel fıtıkları ile kanser gibi hastalıklar, aşırı kilolar sonucu ortaya çıkan başlıca sağlık sorunlarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT