[1] Ne türlü çalışmada olursa olsun, aşırı çaba gösteren çabuk yorulacağı için sonucu elde etmekte gecikir. Sürekli çalışabilmek ve sonuca kavuşabilmek için harcanan çabanın yormayacak ölçüde olması gerekir.
Çok koşan çabuk (çok, tez) yorulur atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisidir. Bu atasözünün anlamı ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir; çünkü anlamını bilmeden doğru bir kullanım yapmak olanaksızdır.
Hızlı giden atın boku seyrek düşer Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, çok hızlı çalışan, sürekli meşgul olan veya hızla hareket eden kişilerin bazı detayları atlayabileceğini, bazı hatalar yapabileceğini ifade eder.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
İlgili 33 soru bulundu
-Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. -Attan düşen ölmez, eşekten düşen ölür. -Az kazanan çok kazanır, çok kazanan hiç kazanır. -Aç koyma hırsız olur, çok söyleme yüzsüz olur, çok değme arsız olur.
- Zengin kaşınmış, fukara zannetmiş, para verecek. - Ölüler de zanneder ki, diriler her gün helva yiyir. - Uyursun sabaha galır, ölürsün ellere galır. - İgidim (kocam) igid olsun da, yerim çalı dibi olsun.
[1] Yumuşak huylu kimselerin kızması, korkunç olur. Çünkü bunlar, ancak sabırlarını taşıran olaylar karşısında tepki gösterirler.
Yavaş Atın Tekmesi Yavuz Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: yumuşak huylu kimseler öfkelendiklerinde aşırı davranışlarda bulunurlar.
Yavaş (yumuşak huylu) atın çiftesi (tekmesi) pek (yavuz) olur: Yumuşak huylu kimseler öfkelendiklerinde aşırı davranışlarda bulunurlar.
Göz görmeyince gönül katlanır. Göz görür, gönül çeker. Göz odur ki dağın arkasını göre,akıl odur ki başa geleceği bile. Gözün ile görmediğini söyleme.
Çocuktan Al Haberi Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir aile sorunu veya ailece gizli tutulan bir şey, çocukların rastgele söyledikleri bir sözle açığa çıktığında söylenen bir söz.
Genel olarak mal ve mülk üzerinden ele alınan fazla mal göz çıkarmaz atasözü, günlük yaşamın en yaygın kullanılan atasözlerinden biridir.
Azıcık Aşım Ağrısız Başım Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Kişi çok malın mülkün, çok fazla eşyanın ya da yiyeceğin peşinde olmasa da, elindekilerle yetinerek rahat ve huzurlu bir hayat sürebilir. Çünkü hep daha fazlasını istemek insanın pek çok şeyin peşinden koşmak zorunda olması anlamına gelir.
Acıklı Başta Akıl Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: büyük sıkıntılar içinde bulunanlar mantık dışı işler yapabilirler.
Acından Kimse Ölmemiş Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi yoksul olabilir, işsiz ve parasız kalabilir ama aç kalmaz, mutlaka bir geçim yolu bulur.
İnsan ne kadar çok şey bilirse bilsin, bilmediği şeyler daha fazladır. Çok bildiğinden kendine çok güvenen kişi, bilmediği şeylere de karışır ve bunlarda yanılır.Bir insan çok bilgi sahibi olabilir. Ama bu demek değildir ki her şeyin mahiyetini biliyor. Onun da bilmediği, inceliğini kavramadığı bir çok şey vardır.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Havlayan köpek ısırmaz Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, çok konuşan, tehditkar sözler sarf eden veya agresif bir tavır sergileyen kişilerin genellikle fiili bir eyleme geçmeyeceklerini belirtir.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
Bu atasözlerinden birisi ise Mum dibine ışık vermez atasözüdür. Mum dibine ışık vermez atasözünün anlamı aşağıda belirtilmiştir. - Konumu ve yapısı gereği ışık saçan mum, kendi dibini aydınlatamaz. Güçlü kişiler de uzaktaki kişileri çokça kollayıp yardım ettikleri kadar kendi yakınlarına yarar sağlayamazlar.
Atasözünün ''Davul Bile Dengi Dengine Çalar'' şeklindeki kullanımı da yaygındır. Birlikte yaşamak ve çalışabilmek için uyumlu olmanın gerekli olduğunu anlatan en meşhur atasözlerimizden biridir.
Can boğazdan gelir Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, hayatta kalmak ve sağlığı korumak için beslenmenin önemine vurgu yapar. İnsanın yaşaması için yemesi, içmesi gerektiğini belirtir.
"Kalem kılıçtan keskindir." Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, yazılı ve sözlü sözlerin, fiziksel güçten ve savaştan daha etkili ve güçlü olabileceğini belirtir. Düşüncelerin, fikirlerin ve bilginin paylaşımı, fiziksel mücadeleden daha kalıcı ve geniş çapta bir etki yaratabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri