Kedinin ilgi istediğinde miyavlamasını durdurmak için kedi miyavladığında ona tepki vermeyi kesmeniz gerekmektedir. Sadece sessiz olduğunda oyun oynayıp sevmek ve miyavlamaya başladığında uzaklaşmak aşırı miyavlamanın önüne geçebilir. Ancak kedinizi tamamen görmezlikten gelmemeniz gerekmektedir.
İlgi çekme
Sıkılmış ve biraz oyun oynamak istiyor olabilir. Kediniz her miyavladığında ona karşılık vermeyin. Bunun yerine sakinleştiğinde ona ilgi gösterin. Eğer miyavlamaya devam ederse sakinleşene dek yanından uzaklaşın.
Eğer yavru kedi yaşadığı ortamda böyle bir sıcaklık bulmazsa sürekli miyavlamaya başlar. Bu yüzden kedinizin yattığı yeri anne yanı gibi yumuşak ve sıcak yapmanız gerekir. Bunun için peluş bir battaniye kullanabilirsiniz. Battaniyenin yanına sıcak su torbası koyup ona sarılmasını sağlayabilirsiniz.
Uyku Öncesi Kedinizle Oynayın
Özellikle gündüzleri yalnız olan kediler sahiplerini gördüklerinde oyun oynamak isterler. Kedilerin geceleri oyun oynama isteği ertelenmemeli ve oyun oynayarak enerjilerini dışa atmaları sağlanmalıdır. Kedinizle oynayıp onun yorulmasını sağlamanız onun gece uyumasına yardımcı olacaktır.
Gürültülü solunum
Çok miyavlayan ya da çok öksüren bir kedinin de sesi kısılabilir. Bir süre için sesini dinlendirmek ve öksürüğünü tedavi etmek, genelde bu durumu kısa sürede iyileştirir.
İlgili 40 soru bulundu
Kediler çoğunlukla aşırı miyavlama kozlarını oyun başlatmak, sevilmek ya da sizin onlarla konuşmaya başlamanızı sağlamak için kullanırlar. Eğer ilgi çekmeye çalışan miyavlamaları azaltmak istiyorsanız bu miyavlamalar gerçekleşmeye başladığında tepki vermeyi bırakmalısınız.
Kediniz meraklı, enerjik ve aktifse, ayrıca oynamayı seviyorsa, geceleri miyavlayarak sizi uyandırıp, dikkatinizi çekmeye çalışması olağandır. Kediniz, dikkat çekmek için yatak odanızın kapısını tırmalamak, yatağınızda gezmek, dokunmak, çarpmak, düşmek ve tabi ki miyavlamak gibi pek çok şey yapacaktır.
Oyun oynama, sevilme ya da onlarla konuşma ilgi ihtiyaçlarını giderecektir. Kedinin ilgi istediğinde miyavlamasını durdurmak için kedi miyavladığında ona tepki vermeyi kesmeniz gerekmektedir. Sadece sessiz olduğunda oyun oynayıp sevmek ve miyavlamaya başladığında uzaklaşmak aşırı miyavlamanın önüne geçebilir.
Kediler sosyal hayvanlardır, dolayısıyla iletişim kurmaya ve ilgi görmeye ihtiyaç duyarlar. Kedim geceleri çok miyavlıyor şikayeti duyuyorsanız kedinizle daha çok ilgilenerek ve onunla sosyalleşebileceğiniz oyunlar oynayarak gece hareketliliğini kontrol altına alabilirsiniz.
İlgi arayışı - Çoğu kişi kedilerin yalnız kalmayı sevdiğini düşünse de kediler genellikle oyun başlatmak, kendini sevdirmek veya onlarla konuşmanızı sağlamak için miyavlarlar. Açlık - Kediniz, mama kabı boşsa kesinlikle size hatırlatacaktır ve beslenme saati yaklaştıkça daha fazla ses çıkaracağını fark edebilirsiniz.
Kedinizi asla ceza vererek bir odaya kapatmamalısınız. Çünkü kedilere ceza vermek oldukça yanlıştır.
Kedinizin, kapı önünde yatması ya da sizi kapıda karşılaması aslında son derece anlamlı bir davranıştır. Kedilerin kapı önünde yatması, sizi ve yaşam alanınızı korumaya çalıştıklarını gösterir. Kendilerini bir koruyucu olarak gören kedi, sizi güvenli bir alana alır ve size olan sevgisini bu şekilde gösterir.
Kediler uyumayı çok severler. Uyumadıklarında ise uyku için dalmayı beklemezler ve enerjileri harcalar. Bu enerji harcarken de geceleri aktif olup miyavlayabilirler. Yeni bir eve taşındıysanız, bu durum kedide bir düzen bozukluğuna sebebiyet verebileceğinden geceleri sevimli dostunuz miyavlayabilir.
Güvensizlik. Kediler tuvaletini yapmadan önce miyavlıyorsa bu korunmaya ihtiyaç duyduklarını belli etmeye çalıştıkları içindir. Genellikle tuvaletlerini yaparken yalnız olmayı seçseler de onlar bir avcı ve avdır.
En uysal kedi cinsi hangisidir? İran Kedisi (Persian), British Short Hair, Birman, Exotic Shorthair, Maine Coon , Himalayan cinsleri en uysal kediler arasında yer almaktadir.
Kediler için geceleri ışık yakmak gerekmez. Zifiri karanlık olmadığı sürece kendi iç güdülerini de kullanarak kediler karanlıkta yollarını bulabilirler.
Maksimum süre ise 24 saat kabul edilir. Kedilerin 24 saatten fazla yalnız kalmaları mutsuzlaşmalarına neden olabilir. Çünkü kediler sosyal canlılar olarak insanlarla etkileşime ihtiyaç duyarlar. Sağlıklı yetişkinlerden farklı olarak, yavru kediler, evde daha kısıtlı sürelerde yalnız bırakılmalıdır.
Kediler yaklaşık 1 yaşına geldiklerinde yetişkinlik dönemine girerler ve bu dönem onların sakinleşmelerinin beklendiği dönemdir.
Erkek kediler de belirli bir kızgınlık dönemi yoktur. Erkek kediler yetişkinliğe adım attıktan sonra her an çiftleşmeye hazırdırlar ve tüm davranışları da buna göre değişiklik gösterir.
İlk defa dişi kedi büyüten Kediciler için oldukça ilginç bir süreç olan kızgınlık döneminde, ilk belirtiler kedinin yerlerde yuvarlanması, sürünme davranışları göstermesi ve poposunu yukarıya kaldırması şekline kendini gösterir. Sonrasında sanki canı yanıyor gibi çığlıklar atması ile kızgınlık süreci devam eder.
Kızgınlık döneminde kediler ile her zamankinden daha fazla oyun oynayıp vakit geçirerek kedinin enerjisini atması sağlanmalıdır. Kedinin enerjisini harcamasına yardımcı olup onun uyumasını sağlamak gerekir. Uyku esnasında huzurlu olmasını sağlamak da önemli bir durumdur.
Teknik olarak kediler üzüldükleri zaman insanlar gibi ağlayamazlar. Kediler üzgün ve incinmiş olduklarında genelde acılı bir şekilde miyavlarlar. Gözlerinden yaş akmasa da, diğer hayvanlar gibi kedilerde duygularını hissedebilen varlıklardır.
Bağırma (ağlayan bebek)
Kavga anından birkaç dakika önce iki kedinin birbirine karşı çıkardığı tuhaf seslenmeler vardır. Adeta ağlayan bebeğin sesine benzeyen kedi bağırmaları size karşı yapılıyorsa, kedinin size saldırmak üzere olduğunu bilmelisiniz. Bir diğer ağlayan bebek sesi çiftleşme sırasında oluşur.
Kedinin kapıya gidip miyavlamasının, kapıya tırmanmasının sebebi kedinin özgürlüğüne düşkün bir canlı olmasıdır. Bu nedenle kediler dışarıya çıkmak istediklerinde, karşı cinsten bir kedinin sesini duyduklarında dış kapıya giderek dışarı çıkmak isterler bunun için de miyavlarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri