Çökük yanaklar için en çok uyguladığımız yöntem dolgu işlemleridir. Yanak dolgu malzemesinin enjekte edilmesi ile yanağın yüzeyi geriye doğru dengelenir, yanak bölgesi hafifçe kaldırılır ve yuvarlak bir hale getirilir. Çevre doku yüzün açısının genişlemesi kontrol altına alınarak sıkılaştırılır.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar. Ancak karbonhidrat tüketimine dikkat edilmelidir.
Radyofrekans ile ağız içinde her iki yanağı da tombul gösteren “Bichat” yağ yastıkçıklarına ağız içinden bir cihaz yardımı ile işlem uygulanır. İşlem ağız içinde kaşık görünümlü, kişiye özel (tek kullanımlık) proplar ile gerçekleştirilir. İşlem ağız içine yerleştirilen özel prop ile her yanak için 10 dakika uygulanır.
Yanak dolgusu nasıl yapılır konusunda, enjektör ile hyaluronik asit dolgusu yapıldığından bahsedebiliriz. Uygulama öncesinde anestezik krem yardımı ile hastaların ağrı ve acı duyumu azaltılır sonrasında ise işlem bölgesi için belirlenen oran ve ölçüde enjeksiyon yapılarak, yanaklara form kazandırılır.
İlgili 34 soru bulundu
Yanak Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır? Dolgu işlemlerinde kullanılan hyaluronik asit bir süre geçtikten sonra vücut tarafından emilir ve etkisi kaybolur. Dolayısıyla kalıcı değildir. Etkisi ise kişiye bağlı olarak 9-18 ay arası değişmektedir.
Kalıcılığı 1-1,5 senedir. Yüz dolgu maddesinin uygulamasından sonra, yüzde 2-7 gün arasında süren ödem oluşabilir. Bu durum dolgu maddelerinin su tutma özelliklerinden kaynaklanır. Yüz dolgu uygulamasının yapıldığı gün fazla mimik yapılmamasına dikkat edilmelidir.
Cildi Dolgunlaştıran Besinler
Omega 3'ler ve omega 6'lar gibi cildi seven yağ asitleri ise somon, uskumru, sardalya, zeytinyağı, keten tohumu, ayçiçeği çekirdeği, ceviz, badem gibi besinlerde bulunur. Avokado da cildin pürüzsüz ve dolgun olmasını sağlayacak yağlar içerir.
Yanakların güzel görünmesi için elmacık kemiklerinin belirgin olması ve bu bölgedeki yağ doku hacminin yüksek olması gerekir. Elmacık kemiklerinin yaşlanmaya bağlı küçülmesi ve yağ dokunun aşağı yer değiştirmesi durumunda yanaklarda çöküklük ortaya çıkar. Çökük yanaklar yüzün daha yaşlı ve üzgün görünmesine neden olur.
İleri seviyedeki yüz asimetrileri için cerrahi yöntemlere başvurulması gerekir. Eğer yüz asimetrisinin nedeni dental problemler ise, bu durum estetik cerrahların yanı sıra ortodontistler de tedavi sürecine dahil olmalıdır.
Orta yüz germe ameliyatı, Zygoma ( elmacık kemiği) ve Jaw Line ( çene hattı)'nın yer çekiminin etkisiyle şeklinin bozulması sebebiyle “bulldog” diye de adlandırdığımız yanak sarkıklığı görüntüsü oluşmuş olan kişiler için çözüm olabilecek bir operasyondur.
Düzenli olarak elma tüketmeye başlayın veya bakım maskesi uygulayın. Elma içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde cildin dolgun ve sağlıklı kalmasını koruyan elastin ve kolajen içermektedirler. Bakım maskesi olarak; 2 adet elmayı blendır ile püre haline getirin. Dairesel hareketler ile yanaklarınıza uygulayın.
Cilt, yaşlanma süreciyle birlikte kolajen ve elastin üretiminde azalma yaşar. Bu durum cildin sıkılığını ve elastikiyetini etkiler, cilt daha ince ve sarkık hale gelir. Kaslar da yaşlandıkça zayıflar ve yerçekiminin etkisiyle aşağı doğru çekilir. Bu da yüzdeki sarkma ve çökme görünümüne yol açar.
Yanak dolgusu nasıl yapılır? Yanak dolgusu operasyonu öncesi hastanın yüz analizinin yapılması gereklidir. Yanak dolgusu hazır dolgu maddesi kullanılarak yapılan dolgulardır ve hastaya enjeksiyon yardımıyla takviye edilir. Yanaklarda oluşan çökükler kaybolmakta ve bozulan elastik yapı geri kazandırılmaktadır.
Mustafa Karataş: Merhabalar yağ dokusu kaybı kendi kendine yerine konamayacağı için çöküklük olan bölgeye dolgu enjeksiyonu yapılabilir. Böylece yüzünüzün simetrik görünümü yeniden yaratılır.
Yağ enjeksiyonu, hastanın kendi yağ dokusunun alınarak, belli işlemlerden geçirilerek yüzdeki doku eksikliği olan bölgelere enjekte edilmesidir. Yağ dokusu, vücudun göbek çevresi, kalça, uyluk yanı veya iç tarafı gibi belli bölgelerden alınır, belli işlemlerden geçirilir.
Dolgu uygulaması yapma yetkisi olan bu konuda deneyimli, anatomiye hakim uzman doktorlar ve medikal estetik sertifikası olan hekimler tarafından uygulanmalıdır. Yalnızca sağlık kuruluşlarında yapılır. Yüze dolgu uygulaması güzellik salonlarında veya evde yapılması uygun değildir.
Genel olarak, yüz dolgusu için ortalama bir fiyat aralığı, yüzdeki belirli bölgeler için yapılan uygulamalarda 3.000 TL ile 15.000 TL arasında değişebilir.
Yanak dolguları genellikle yüzü çok zayıf ya da yakın zamanda aşırı kilo kaybı olan hastalara sıklıkla uygulanır. Elmacık kemiği dolguları ise ya yapısal ya da yaşlanmaya bağlı malar bölgede yeterli hacmi olmayan hastalara uygulanır.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Cilde iyi gelen vitaminler arasında; C, A, E, D, B vitamini başta gelir. Ancak bunların yanında Koenzim Q10, Alfa Lipoik Asit ve Glutatyon sayesinde de cilt çok daha genç ve canlı görünür.
Yeşil yapraklı sebzeler cildi parlatıyor
Öğünlere bol yeşil salata eklemek cilt hücrelerin yenilenmesini hızlandırarak daha parlak bir cilde ulaşmaya yardımcı oluyor. Taze meyve sebze yerine hazır, işlenmiş gıdaların tüketimi cildin parlaklığını yitirmesine yol açtığından tercih etmemek gerekiyor.
Altın İğne Dolguları Eritir Mi? Altın iğnenin derin plana yapılmış dolgulara etkisi yok denecek kadar azdır. Bundan dolayı da yüzlerinde derin planda dolgusu olan hastalarımız taleplerine göre altın iğne tedavisine başlayabilirler.
Poly L Laktik asit içeren dolgular 1-2 sene, Hidroksi apatit içeren preparatlarda 3 yıl, Kalıcı dolgular ise ömür boyu devam eder.
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri