CONCOR®; yüksek tansiyonun/kan basıncının düşürülmesinde (hipertansiyon), kalbin beslenmesinin bozulduğu bazı koroner kalp hastalıklarında ve kalbin fonksiyonunun azaldığı kalp yetersizliği olarak tanımlanan durumlarda kullanılır.
CONCOR®, kalbin atım hızını düşürerek kalbin kanı daha etkin pompalamasını sağlamaya ve yüksek kan basıncının kontrol edilmesine yardımcı olan beta-blokör içerir.
Tedavinin 1,25 mg bisoprolol fumarat ile başlatılmasından sonra, hastalar yaklaşık 4 saat gözlenmelidir (özellikle kan basıncına, kalp hızına, ileti bozukluklarına ve kalp yetersizliğinin kötüleştiğini gösteren belirtilere dikkat edilmelidir).
Bisoprolol, kalp hastalıkları için en yaygın olarak kullanılan bir beta bloker ilaçtır. Buna özellikle yüksek tansiyon , kalbe yeterli kan akışı olmamasından kaynaklanan göğüs ağrısı ve kalp yetmezliği dahildir. Ağızdan alınır. Yaygın yan etkiler arasında baş ağrısı, yorgunluk hissi, ishal ve bacaklarda şişme bulunur.
Her bir film kaplı tablet, 5 mg bisoprolol fumarat ve 12,5 mg hidroklorotiyazid içerir. KARDORİTM PLUS, yüksek kan basıncının kontrol edilmesine yardımcı olan beta-blokör ve idrar söktürücü (diüretik) içerir. KARDORİTM PLUS, yüksek kan basıncının (hipertansiyon) düşürülmesinde kullanılır.
İlgili 21 soru bulundu
CONCOR®; yüksek tansiyonun/kan basıncının düşürülmesinde (hipertansiyon), kalbin beslenmesinin bozulduğu bazı koroner kalp hastalıklarında ve kalbin fonksiyonunun azaldığı kalp yetersizliği olarak tanımlanan durumlarda kullanılır.
Bisoprolol oral uygulamadan 3-4 saat sonra maksimum etkiye ulaşır. Plazma eliminasyon yarılanma süresi 10-12 saattir ve günde tek doz ile 24 saatlik etki sağlar.
Gebelikte KARDORİTM kullanımının bebeğe zarar verme riski vardır. Gebeyseniz veya gebe kalmayı planlıyorsanız KARDORİTM kullanmayınız. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Beta blokerlerin kullanımıyla kalpteki yük dolayısıyla kalp krizi riski azalır. Aritmi (anormal kalp ritmi) veya anjina için de beta bloker reçete edilebilir. Anjiyotensin dönüştürücü enzim (ACE) inhibitörleri, kalpteki baskıyı azaltmak için kan damarlarını genişletir.
BETABLOK CR nedir ve ne için kullanılır? BETABLOK CR beyaz renkli, yuvarlak, bikonveks, bir yüzü çentikli, film kaplı tablettir. BETABLOK CR 50 mg 20 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. Metoprolol fiziksel ve zihinsel çalışma dolayısıyla oluşan stres hormonlarının kalpteki etkisini azaltır.
Kalp atımlarının yavaşlamasına, kalpte ritm bozukluklarının önlenmesine ve tedavisine, aynı zamanda tansiyonun düşürülmesine yol açar.
BELOC ÇÖZELTİ' yi kullanırken aşağıdakilerden biri olursa ve devam ederse doktorunuza bildirin. Yaygın: Baş ağrısı, sersemlik, ellerde ve ayaklarda soğukluk, kalp atım hızında düzensizlik, göğüste kalp çarpıntısının hissedilmesi, egzersiz sonrası nefes daralması, mide ağrısı, bulantı, kusma, ishal, kabızlık.
Dideral ne işe yarar? Stres hormonlarının aşırı salınımını engelleyerek kan damarlarını gevşetir, kalp atışını dengeler, kan akışını düzenler. Bu sayede kalp sorunları, tansiyon, migren ve yoğun anksiyete sorunlarını hafifletir.
DİDERAL etkisini, vücudunuzda doğal olarak bulunan, kalbinizi ve kan damarlarınızı etkileyen bazı kimyasal maddelerin (örneğin, adrenalin) etkilerini durdurarak gösterir. Bu etki kalp atım sayısının azalmasına, kan basıncının düşmesine ve kalbinizin zorlanmasının azalmasına yol açar.
DİLTİZEM-L kalsiyum kanal blokörü olarak sınıflandırılan diltiazem hidroklorür isimli etkin maddeyi içermektedir. Kalsiyum kanallarından iyon geçişini engelleyen bir madde (blokör) olan diltiazem hidroklorür, kan damarlarının genişlemesini sağlayarak kalbin yükünü azaltır ve dolaylı olarak kan basıncını düşürür.
Teşhiste astım olmadan uyarı kodu girilmesi kesintilere sebep olmaktadır. 10) Concor; disritmi teşhisinde raporlu olarak karşılandığında, endikasyonlarında disritmi teşhisi bulunmadığı için kesinti yapılmaktadır. Raporlu olarak disritmi teşhisiyle verilmemelidir.
Geleneksel NSAI ilaçlar (naproksen, buprofen, diklofenak gibi) veya COX-2 inhibitörleri (selekoksib, rofekoksib gibi) olmak üzere sınıflandırılabilirler. On beş yıldan fazladır, araştırmalar, NSAI ilaçların artmış kalp krizi ve inme riskiyle ilişkilendirmektedir.
Ancak, beta blokerler, astımı, ciddi bradikardisi (anormal yavaş kalp ritmi) ve akciğerlerinde sıvı birikmesi olan kalp krizi hastalarında kullanılmamalıdır.
VASOXEN 5 mg nebivolol (2,5 mg d-nebivolol ve 2,5 mg l-nebivolol olmak üzere) içerir. Nebivolol selektif beta-blokör ilaçlar grubunda (kardiyovasküler sistem üzerinde seçici etkili) yer alan kardiyovasküler bir ilaçtır. Kalp hızındaki artışı önler, kalbin pompalama gücünü kontrol altına alır.
DELİX FORTE, kan basıncı DELİX FORTE ile aynı dozlarda fakat ayrı ilaçlar olarak birlikte verilen amlodipin ve ramipril ile yeterince kontrol altında olan hastalarda hipertansiyonu (yüksek kan basıncı) tedavi etmek için kullanılır.
COVERSYL PLUS, 5 mg Perindopril Arjinin ve 1,25 mg İndapamid etkin maddelerini içeren bir bileşimdir. COVERSYL PLUS antihipertansif grubuna aittir. Yetişkinlerde esansiyel (nedeni bilinmeyen) hipertansiyonun (yüksek kan basıncı) tedavisinde kullanılmaktadır.
Yetersiz B12 vitamini ayrıca anemiye, diğer adıyla kansızlığa sebep olabilir. Aneminin en yaygın semptomları arasında yorgunluk, nefes darlığı ve düzensiz kalp ritmi yer almaktadır.
Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin düzenlediği bir konferansta paylaşılan sonuçlar, ekmek, makarna ve patates gibi içinde lif bulunan karbonhidratlı gıdalardan uzak durdukları için aldıkları enerji miktarı azalan insanlarda kalp ritim bozukluğu riskinin daha fazla olduğunu gösterdi.
Kalp ritim bozukluğuna ne iyi gelir? Kalp ritim bozukluğuna iyi gelen en önemli etkenler arasında egzersiz vardır. Her gün tempolu yürüyüş yapmak kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Bunun dışında lahana, ıspanak, roka ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi kalbin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri