Bal ve çörek otu karışımı Çörek otundan elde edilen tozu her sabah kahvaltısında bal ile karıştırıp tüketildiğinde gün boyu enerji ve konsantre seviyenizi artırır. Ayrıca hastalıklara karşı direnç oluşturur. Ayrıca salatalara omletinize ve peyniriniz üzerine serpiştirdiğinizde de aynı etkiyi alabilirsiniz.
Çörekotu Balı
Gözleri güneşe ve güçlü ışınlara karşı koruyarak katarakt oluşumunu engeller. Akciğer ve karaciğeri rahatlatmada etkilidir. Ağrılarda, sancılarda, soğuk algınlıklarında, kronik bronşit ve üst solunum yolları, nefes darlığı, astım ve öksürüğe faydalıdır.
Çörek otu dövülür. Çörek otu tozu, zencefil, tarçın, zerdeçal, karabiber, bal limon suyu küçük bir kavanoza koyulur.Karıştırılır. Her sabah 1 tatlı kaşığı aç karnına yenilir. Bağışıklık güçlendirmek için süper karışım.
Taze zencefilin kabuğunu soyup ince uçlu rende de bir kaba rendeleyin, çörek otunu ve balı içerisine katıp karıştırıp tüketin. Öksürüğe çok iyi geliyor.
Çörek otu balı nasıl tüketilmeli diye düşünüyorsanız diğer bal türleri gibi tüketebileceğinizi söyleyebiliriz. Gün içinde ister kahvaltıda isterseniz de ara öğünlerinizde bu balı tüketmeniz mümkündür. Bir ile iki tatlı kaşığı önerilen tüketim miktarıdır.
İlgili 24 soru bulundu
Yaraların iyileşmesini hızlandırması, adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olması, sindirim sistemini koruyucu etkisi çörek otunun faydaları arasında gösterilir. Çörek otu yağının tümör önleyici etkisinden dolayı; meme, cilt, karaciğer ve kolon kanserinde faydalı etkileri gözlemlenmiştir.
Aç karnına çörek otu tüketmek hazmı ve sindirimi kolaylaştırabilir; tokluk hissi sağlayabilir. İçeriğindeki antioksidan bileşenler nedeniyle vücuttaki zararlı toksinleri atabilir; bu özelliği ile kronik hastalıklara iyi gelebilir.
Bal ve çörek otu karışımı
Çörek otundan elde edilen tozu her sabah kahvaltısında bal ile karıştırıp tüketildiğinde gün boyu enerji ve konsantre seviyenizi artırır.
Sık kullanım formu yağ ve toz şeklinde olan çörek otu, poğaça, börek gibi hamur işlerinin yanı sıra çorba, salata ve mezelere lezzet vermesi için de kullanılır. Günlük tüketimi 1 çay kaşığı şeklinde önerilen çörek otunun sıklıkla kullanılan yağının da 1 tatlı kaşığı olarak tüketilmesi önerilir.
Çörek otu kara habbe olarak da bilinir, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Peygamber efendimizin hastalandığı zaman çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içtiği belirtilmektedir. Çörek otu soğuk sıkım da kullanabilir.
Makalede sonuç olarak, çörek otunun ve özellikle bal ile birlikte kullanıldığında inflamatuar olayların ve kanser oluşumunun önlenmesinde çok etkin olduğu vurgulanmıştır.
Çörek otu, balgam söktürme konusunda etkili bir doğal ilaç olarak bilinir. Çörek otunu suyun içine koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra çörek otu tanelerini ayırmak için dikkatlice süzün. Biraz soğumasını bekledikten sonra ılık hale gelen bu çörek otlu karışımı bebeğinize içirebilirsiniz.
Bu etkinin devam etmesi için çörekotu nu ömür boyu almak gerekir. Etkinin devamı için alınmasına 2 günden fazla ara verilmemelidir. Tam şifa elde edildikten sonra bırakılırsa hastalık tekrar nüks edebilir. Ortalama 6 aylık süre tüm hastalıklar için kesin süre değildir.
Çörek otu ve bal karışımının vücuda kuvvet verici, iştah açıcı, idrar sökütücü ve süt arttırıcı etkileri vardır. Mide yanmalarını izale eder. Alerjik durumlarda faydalıdır. Gözleri güneşe ve güçlü ışınlara karşı koruyarak katarakt oluşumuna mani olur.
Çörek otu yağı, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruma sağlayabilir ve öksürük, astım gibi solunum problemlerini hafifletebilir.
MİDE YANMALARINI GİDERMEDE ALERJİK DURUMLARDA FAYDALIDIR. GÖZLERİ GÜNEŞE VE GÜÇLÜ IŞINLARA KARŞI KORUYARAK KATARAKT OLUŞUMUNU ENGELLER. AKCİĞER VE KARACİĞERİ RAHATLATMADA ETKİLİDİR. AĞRILARDA, SANCILARDA,SOĞUK ALGINLIKLARINDA,KRONİK BRONŞİT VE ÜST SOLUNUM YOLLARINDA, NEFES DARLIĞI, ASTIM VE ÖKSÜRÜĞE KARŞI FAYDALIDIR.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Aşırı tüketimi insan sağlığına zarar vereceği için kontrollü şekilde tüketmek gerekir. İlk defa çörek otu tüketecek olanlar günde 3 kez bir çay kaşığı kadar tüketim yapabilirler. 2 hafta boyunca bu şekilde tüketim yapılabilir.
Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir. Çörek otu tohumu, öğünlerden önce bir çay kaşığı kadar çiğnenebilir. Sindirimini kolaylaştırmak için su veya bal kullanılabilir.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
Kan sulandırıcı ya da beta bloker ilaç kullanan kişiler de çörek otu yağı kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Kan pıhtılaşmasıyla ilgili risk teşkil edebilir. Çörek otu kanama ile ilgili sorun yaratabileceği, kan şekerini düşürebileceği ve uyku sorunu yaşatabileceği ihtimali nedeniyle dikkatli olunmalıdır.
Son yapılan araştırmalar çörek otunun kan şekeri ve kan yağları üzerinde de olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Şifa deposu çörek otunun faydaları balla birlikte tüketildiğinde ise katlanarak artıyor.
Sabahları aç karnına tüketilen yağın iştah problemlerini çözmede yardımcı olduğu görülmüştür. Kan şekerini düzenleyici etkisi sayesinde tatlı krizleri, gece acıkmaları gibi şikayetleri önlemektedir. Karaciğer üzerindeki koruyucu etkisi ve kolesterolü dengelemesi metabolizmanın daha sağlıklı ve hızlı çalışmasını sağlar.
Çörek Otu İle Diş Ağrısını Dindirme
İki su bardağı sirkenin içerisine 1 tatlı kaşığı çörek otu atıldıktan sonra kaynatılması gerekir. Soğuması beklendikten sonra yapılan gargara ile ağrılar direkt olarak kesilecektir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri