Kapağı açıldıktan sonra ise, minimum 2 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Maksimum olarak ise serin, kuru ve güneş almayan yerde saklamak koşuluyla 4-6 ay boyunca kapağı kapalı tutularak tüketilebilir.
Bu kişiden kişiye farklılık gösterir ve etkin bir sonuç için doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir.
Beklenmeyen etki görüldüğünde bir hekime başvurunuz. Üretim ve son kullanma tarihi teslim edilen Hhs Çörek Otu Yağı ürünü ambalajı üzerindedir. Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanmayınız!
- Çörek otu yağının aşırı bir şekilde kullanılması, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilir. - Çörek otu yağının, ilaçlarla etkileşime girmesi olasıdır. Bu yüzden sürekli kullanılan bir ilacın olması durumunda, doktora danışmak önemlidir.
Bu etkinin devam etmesi için çörekotu nu ömür boyu almak gerekir. Etkinin devamı için alınmasına 2 günden fazla ara verilmemelidir. Tam şifa elde edildikten sonra bırakılırsa hastalık tekrar nüks edebilir. Ortalama 6 aylık süre tüm hastalıklar için kesin süre değildir.
İlgili 41 soru bulundu
Normal şartlarda çörek otu yağı ambalajı ve kapağı açılmadan 2 yıl boyunca raf ömrü korunarak saklanabilir. Kapağı açıldıktan sonra ise, minimum 2 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Soğuk sıkım çörek otu yağımız 0 derecede kavrulmamış çörek otu tohumundan elde edilmektedir. Ortam sıcaklığı max 20 derece olması gerekmektedir. Hijyen koşullarına uygun olarak elde edilen yağımız dahili ve harici kullanıma uygundur. Ağzı kapalı olarak direkt ısı ve ışığa maruz kalmadan, 1 yıl boyunca muhafaza edilir.
Çörek otu yağının raf ömrü ve tüketim süresi için son kullanma tarihi göz önünde bulundurulmalıdır. Normal şartlarda çörek otu yağı ambalajı ve kapağı açılmadan 2 yıl boyunca raf ömrü korunarak saklanabilir. Kapağı açıldıktan sonra ise, minimum 2 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Çörek otu yağı dahili ve harici olarak kullanılabilir. Direkt değil; ancak su ile karıştırılarak içilebilir.
Aç karna içilen yağı bağırsak solucanlarından kurtulmada etkilidir. Hafıza ve dikkati güçlendirir, bilişsel faaliyeti arttırır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
Raf ömrü ne kadar ve ürününüz ne kadar taze? Çörek otu yağı en az 2 yıl saklanabilir. Bu, çörek otu yağını 2 yıldan sonra hala kullanabileceğiniz anlamını taşır. Ancak sağlıklı özellikleri 2 yıl sonra yavaş yavaş azalacaktır.
Kaliteli ve güvenli üretim politikalarıyla kullanıcıların sıkça tercih edilen en iyi çörek otu yağı markalarını; Voonka, Venature, Ocean, Zade Vital, Tab olarak sıralayabiliriz.
Baharatların bozulup bozulmadığını nasıl anlarsınız? Kurutulmuş ot ve baharatların genel olarak son kullanma tarihi yoktur. Baharatların bozulması basitçe lezzet ve gücünü kaybettiği anlamına gelir. Durum böyle olsa bile baharatların sizi hasta etmesi pek kolay değildir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Çörek otu kara habbe olarak da bilinir, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Peygamber efendimizin hastalandığı zaman çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içtiği belirtilmektedir. Çörek otu soğuk sıkım da kullanabilir.
Cilt bakımı, temizleme ve yeniden yapılandırma etkilerinde aradığınız sonuçlarda bitkisel yardımcılarınızdan biri olacaktır. Cilt sağlığı için kullanabileceğiniz çörek otu yağı çeşitleri cildinize masaj yaparak uygulanır ve hızla emilir. Sağlıklı ve doğal bir güzelliği vurgulamak için kullanabilirsiniz.
Böbrek hastalığı olanlar için çörek otu yağı tehlikeli olabilir. Ailesinde böbrek sağlığı ile ilgili problemi olan çörek otu yağı tüketiminden kaçınmalıdır. Hamile ve emziren kadınların ise çörek otu yağı tüketiminden kaçınması gerekir.
Metabolizmanız hızlandığında kilo vermeniz kolaylaşır. Çörek otu yağı kan şekerini düzenler. Bu görevi sayesinde açlık hissi ortadan kalkar. Çörek otu tek başına sizi zayıflatmaz fakat kilo vermenize destek olur.
Çörek otu yağı antioksidan yanı sıra, A, C, B1, B6, biotin, niasin ve folik asit gibi vitaminler içerir. Çörek otu yağı içeriğinde ki timokinon bileşiği ile kilo vermeye, kan şekerini düzenlemeye, diyabete, yüksek kolesterole, cilt sağlığına, yaralara, kanser ve diyabetin tedavisine yardımcı olur.
Yağın verimliliği artması için sıkım sırasında ısıl işlem uygulanır. Bu rengin koyulaşmasına, tadın acılaşmasına sebep olur. Bunu analizlerde peroksit miktarına bakılarak da anlamak mümkündür. Oysa soğuk pres yöntemi ile elde edilen çörekotu yağında acılık ve boğazı yakma oranı hafiftir.
Çörek otu yağı nasıl saklanır
Buzdolabı, saklama alanı olarak zorunlu olmasa da kontrollü bir ısı sağlamak açısından kullanılabilir. Düzenli olarak serin kalan kiler gibi bir ortam söz konusuysa, orada da saklanabilir. Çekmecelerin ve mutfak dolaplarının arka kısımları da bir alternatif olabilir.
Halbuki çörek otu yağı içi rahattır ve rengi açık renklidir.İçimi rahat ve kendine has bir tadı vardır. *Uygun ortamlarda mı sıkım işlemi yapılıyor? Ortamın hijenik olması ve ortam sıcaklığının max 20 derece olması gerekmektedir. Bu derecenin üzerinde sıkım işlemi yapılmamalıdır.
İçerik: Çörek Otu Yağı (Soğuk Sıkım) Kullanım: İçilerek ve haricen kullanılabilir. Saklama Koşulları: Güneş ışığından uzak tutunuz. Oda sıcaklığında saklayınız. Açıldıktan sonra 30 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Çörek Otu Nasıl Saklanır? Çörek otunu doğru şekilde saklamak, taze ve kaliteli bir ürün elde etmek için önemlidir. Kuru ve serin bir yerde saklanması gerekir. Hava geçirmez bir kapta saklanması tavsiye edilir.
1 yemek kaşığı organik çörek otu yağını yemeklerinize, salatalarınıza doğrudan kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını 1 bardak su, meyve suyu, kahve, ile karıştırarak tüketebilirsiniz. 1 dilim ekmeğin üzerine ya da yoğurda ilave ederek yiyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri