Çörek otu yağı, başta dişte kemik erimesi, dökülme gibi tedavisi zor bir çok soruna, ağızda yara ve dudakta uçuklara iyi geliyor.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını kahvaltıdan önce doğrudan ağzınıza alarak tüketebilirsiniz.
Çörek otu, A,C ve B vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi çeşitli mineraller içerdiği için cilt için de faydalıdır. Cildi nemlendirir, düzenli kullanımı ciltteki koyu lekelerin açılmasına yardımcı olur, cilde genç bir görünüm sağlar.
Çörek otu yağı kıl kökleri ve gözenekleri tıkamaz. Yüzde güvenle kullanılabilir. Antioksidan ve antimikrobiyal etkileri sayesinde aksine sivilcelerin iyileşmesi için kullanılabilir.
Karışımı hazırladıktan sonra masaj yaparak cildinize uygulayın. 1 saat kadar beklettikten sonra ılık suyla temizleyebilirsiniz. Çörek otu yağı bu sayede gözeneklerin açıklmasına yardımcı olarak, siyah noktaların azalmasına destek olacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
A, B ve C vitamini içeren çörek otu yağı, cildin nemini korumasına yardımcı olur. Cilde sağlıklı bir esneklik kazandırır. Sağlıklı yağ asitleriyle birlikte yaşlanmayla belirginleşen yüz çizgilerini iyileştirmeye katkı sağlar. A vitamini, amino asitler ve yağ asitleri cilt hücrelerini yenilemek için birlikte çalışırlar.
İçerisindeki maddeler sayesinde çörek otu yağı cildi güneş ışınlarının zararlı etkisinden koruyucu bir özelliğe sahiptir. Gözenekleri sıkılaştırır.
Yara iyileşmesi: Çörek otu tohum uygulamasının, iltihaplanmayı ve yara iyileşmesine yardımcı olmak için bakteri varlığını azalttığı görülmüştür. Yeni kolajen liflerinin büyümesinde yardımcı gibi görünmese de, vücudun yeni, sağlıklı bir cilt yaratmasına yardımcı olmak için diğer büyüme faktörlerini uyarır.
Güneş ışınlarına karşı koruma: Çörek otu yağı, cildi güneşin zararlı UV ışınlarına karşı korur ve güneş yanığı riskini azaltır.
6) Saç Beyazlamasını Önler
Çörek otu yağı beyaz saça faydaları sayesinde saç tellerinin eski rengine dönmesine yardımcı olabilmektedir. Çörek otu yağını sulandırarak içebilirsiniz.
Çörek otu yağının ciltte tüylenmeye neden olduğu söylenemez. Ancak bu durum kullanım miktarına göre değişebilir. Yeterli miktarda günde bir defa uygulamak cildinizde tüylenme problemi oluşturmaz. Çok merak edilen bir diğer konu ise çörek otu yağı kaş çıkarır mı sorusunun yanıtıdır.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Limon ve Hindistan Cevizi Yağı: Limon ve Hindistan cevizi yağı bir araya geldiğinde yüz beyazlatan maske görevi görür ve cildi aydınlatmaya yardımcı olur. 1 yemek kaşığı limon suyuna birkaç damla Hindistan cevizi yağı ekleyerek karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın.
Bu kişiden kişiye farklılık gösterir ve etkin bir sonuç için doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir.
Çörek otu kara habbe olarak da bilinir, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Peygamber efendimizin hastalandığı zaman çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içtiği belirtilmektedir. Çörek otu soğuk sıkım da kullanabilir.
Güzellik ve yüz bakımı için: Bir yemek kaşığı çörek otu yağı ile bir yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılır. Yüze sürülür yarım saat bekletilir ve yüzünüzü ılık su ile yıkanıyız. Öksürük için: Göğse ve sırta çörek otu yağı sürülür ayrıca bir çay kaşığı çörek otu yağı içilir.
Yağın yaratabileceğin yan etkilerden biri de kaşıntı ve mide bulantısıdır. Bunun yanında alerjik reaksiyonlara da neden olabilir. Bu nedenle ilk kullanım öncesinde küçük bir cilt bölgesinde alerji testi yapılmalıdır. Yağ, böbrek hastaları için tehlikelidir.
Çörek otu yağının raf ömrü ve tüketim süresi için son kullanma tarihi göz önünde bulundurulmalıdır. Normal şartlarda çörek otu yağı ambalajı ve kapağı açılmadan 2 yıl boyunca raf ömrü korunarak saklanabilir. Kapağı açıldıktan sonra ise, minimum 2 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Sık sık yağ bazlı bir nemlendiriciyi kaşlarınıza sürmek de iyi gelir. Hint yağını ve çörek otu yağını karıştırarak bir şişeye koyun. Bu şişeyi buzdolabında saklayabilirsiniz. Her gün yatmadan önce parmak uçlarınıza bu yağı parmaklarınız arasında ısıttıktan sonra kaşlarınızın çıkış yönüne doğru bastırarak yedirin.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
Cilt bakımı, temizleme ve yeniden yapılandırma etkilerinde aradığınız sonuçlarda bitkisel yardımcılarınızdan biri olacaktır. Cilt sağlığı için kullanabileceğiniz çörek otu yağı çeşitleri cildinize masaj yaparak uygulanır ve hızla emilir. Sağlıklı ve doğal bir güzelliği vurgulamak için kullanabilirsiniz.
Gülhane çörek otu yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.
- Çörek otu yağı ciltteki hücrelerin yenilenmesini sağlar. Bu sayede ciltte yeni ve genç bir görünüm sağlanabilir. - Sedef hastalığında kullanıldığında tedavi edici özellikler gösterir. - Ayrıca akne ve alerji gibi çeşitli hastalıkların iyileştirilmesinde çörek otu yağı tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri