Bu kişiden kişiye farklılık gösterir ve etkin bir sonuç için doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir.
Çörek otu yağının gereğinden fazla kullanıldığı durumlarda; - Kan basıncı düşerek, kanın pıhtılaşmasının yavaşlamasına neden olur. Bu yüzden de kanama riskinin artmasına yol açar. - Çörek otu yağının aşırı bir şekilde kullanılması, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilir.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını kahvaltıdan önce doğrudan ağzınıza alarak tüketebilirsiniz.
Bu etkinin devam etmesi için çörekotu nu ömür boyu almak gerekir. Etkinin devamı için alınmasına 2 günden fazla ara verilmemelidir. Tam şifa elde edildikten sonra bırakılırsa hastalık tekrar nüks edebilir. Ortalama 6 aylık süre tüm hastalıklar için kesin süre değildir.
Ancak çörek otu yağının içilmesi veya tüketilmesi önerilmez, çünkü yoğun konsantrasyonu nedeniyle mide rahatsızlığına yol açabilir. Bu nedenle, sindirim sorunları için önerilen kullanım, yağın cilt üzerine uygulanmasıdır. Bağışıklık sistemi: Çörek otu yağı, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir.
ÇÖREK OTU YAĞI NASIL KULLANILMALIDIR? - Kahvaltıdan önce 1 tatlı kaşığı çörek otu yağını ağız yoluyla alabilirsiniz. - 1 tatlı kaşığı çörek otu yağını doğrudan yemeğinize katarak ya da içtiğiniz suya veya meyve suyuna karıştırarak tüketebilirsiniz.
Kusma ve çeşitli mide sorunları yaratabilir. Yine çörek otu yağının veya çörek otu içeren bir jelin uzun süreli kullanımı alerjik tepkilere neden olabilir.
Çörek otu tüketimi bilinçli şekilde yapılmalıdır. Aşırı tüketimi insan sağlığına zarar vereceği için kontrollü şekilde tüketmek gerekir. İlk defa çörek otu tüketecek olanlar günde 3 kez bir çay kaşığı kadar tüketim yapabilirler. 2 hafta boyunca bu şekilde tüketim yapılabilir.
Sabahları aç karnına tüketilen yağın iştah problemlerini çözmede yardımcı olduğu görülmüştür. Kan şekerini düzenleyici etkisi sayesinde tatlı krizleri, gece acıkmaları gibi şikayetleri önlemektedir. Karaciğer üzerindeki koruyucu etkisi ve kolesterolü dengelemesi metabolizmanın daha sağlıklı ve hızlı çalışmasını sağlar.
- Çörek otu yağı ciltteki hücrelerin yenilenmesini sağlar. Bu sayede ciltte yeni ve genç bir görünüm sağlanabilir. - Sedef hastalığında kullanıldığında tedavi edici özellikler gösterir. - Ayrıca akne ve alerji gibi çeşitli hastalıkların iyileştirilmesinde çörek otu yağı tercih edilebilir.
Çörek otu kara habbe olarak da bilinir, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Peygamber efendimizin hastalandığı zaman çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içtiği belirtilmektedir. Çörek otu soğuk sıkım da kullanabilir.
Piyasada en çok kullanılan noktaya gelince, zayıflattığı durumudur. Ne yazık ki böyle hiçbir bitki madde olmadığı gibi çörekotu yağının da yalnız başına böyle bir etkisi yoktur.
Çörek otu yağını gece yatmadan önce tüketebilirsiniz, bu şekilde daha fayda sağlayabilirsiniz.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Yeterli ve doğru oranda kullanımı ile faydalarını ortaya çıkarmaktadır. Öncelikle çörek otu yağı hem direkt ağızdan alınabilmekte hem de sürülerek kullanılabilmektedir. Soğuk sıkım çörek otu yağı kullanımı diğer çörek otu yağlarının kullanımı ile aynıdır. Herhangi farklı bir kullanımı bulunmamaktadır.
Bu bitkisel yağ ayrıca vücutta üretilmeyen esansiyel yağ asitlerinden linoleik asit ile oleik asit içerir. Bunun yanında A, B1, B6, C, biotin, folik asit, niasin vitaminler ile çinko, magnezyum, kalsiyum, selenyum ve demir gibi mineraller de çörek otu yağı içeriğindedir.
disekte edilen karaciğer dokuları morfolojik olarak değerlendirdiğinde karbontetraklorür uygulanan karaciğer dokusunda belirgin bir yağlanma oluştuğu gözlenmiştir. CCl4 ve çörek otu yağını birlikte uyguladığımız deney grubuna ait karaciğer dokusunda morfolojik olarak yağlanmanın azaldığı görülmüştür.
Kaliteli ve güvenli üretim politikalarıyla kullanıcıların sıkça tercih edilen en iyi çörek otu yağı markalarını; Voonka, Venature, Ocean, Zade Vital, Tab olarak sıralayabiliriz.
Çörekotu, zeytinyağı ve yoğurt ile yapılacak karışım kabızlığı hemen kesecek daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlayacaktır. Özellikle çörekotu sindirim sistemi üzerine inanılmaz etkileri olan bir besindir. Ayrıca kilo verme çabasında olan kişilerde çörekotunu sık sık tüketerek sindirim sistemini hızlandırabilir.
Çörek otu tohumu rengi siyah olur. Soğuk pres olmasına dikkat edilmeli. Sahte çörek otu yağları rengi sarı ve beyaza yakın olur. Çörek otu yağı alırken sertifikalı ve organik olanı tercih edin.
Çörek otu yağının aşırı kullanımı böbrek ve karaciğer hasarına yol açabilir. Bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu yüzden düzenli kullandığınız bir ilaç varsa, kullanmadan önce mutlaka doktorunuza bilgi verin. Bazı kişilerde mide bulantısına, kusmaya, şişkinliğe ve kabızlığa neden olabilir.
Gece ise yatmadan önce bir su bardağı suyun içerisine bir çay kaşığı kadar çörek otu yağı ekleyip bu suyu içmelisiniz. Bu süreci tekrarlamak iştahınızı kesecek ve zayıflamanıza yardımcı olacaktır.
Normal şartlarda çörek otu yağı ambalajı ve kapağı açılmadan 2 yıl boyunca raf ömrü korunarak saklanabilir. Kapağı açıldıktan sonra ise, minimum 2 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Maksimum olarak ise serin, kuru ve güneş almayan yerde saklamak koşuluyla 4-6 ay boyunca kapağı kapalı tutularak tüketilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri