Hiç sorun olmaz. Kaynatma işleminden sonra gayet iyi oluyor. İlk etapta biraz daha fazla su değişikliğine gidebilirsiniz.Biyolojik olarak kaynatma yeterli oluyor.
Akvaryum dekore ederken kullanabileceğimiz pek çok malzeme var. Silikon ve plastik bitkiler, ağaç kökleri, deniz kabukları, sandık ve dalgıç gibi su dünyasını yansıtan biblolar, hindistan cevizi kabuğu gibi saklanma ve üremeyi destekleyen objeler bunlardan birkaçı…
Akvaryumunuzu dekore etmek için doğada akvaryumunuzun suyunu olumsuz yönde etkilemeyen, hatta doğal yapısına artılar katan kaya ve taş çeşitleri mevcuttur. Bunlardan büyük boyutlu olarak en çok tercih edilenleri falez taşı, lav taşı, granit, kum kayası gibi balıkların yuvalanabileceği kaya türleridir.
Camı çatlatabilir ve kırılmasına sebep olabilir. Başıma gelmişti daha önceden o yüzden iki kez düşünün derim. Selamlar taş koyarken iki kez düşünün derim. Camı çatlatabilir ve kırılmasına sebep olabilir.
Suya salınım yapan renkli, boyalı taşlar balıklara zarar verebiliyor. Ancak cam veya plastikten yapılma dekoratif taşlar bir salınım yapmaz(Sert Plastikten Camsı Kumlar). Zaten akvaryumumuzda kullandığımız birçok ekipman plastikten ve camdan imal edilmekte.
İlgili 31 soru bulundu
Balık metilen banyosuna daldırılır ve en fazla 10 saniye bekletilir. Daha sonra akvaryumuna geri koyulur. Metilen mavisinin bazı istemeyeceğiniz etkileri olacaktır akvaryumunuzda. Bunlardan birisi akvaryum silikonunun kalıcı olarak mavi renge bürünmesidir.
Akvaryumun altına strafor koy ki basıncı yumuşatsın. Taşların temizliğine gelince taşları tencerede kaynat.Sonra kaya tuzu atılmış suda beklet akvaryuma bu işlemleri yaptıktan sonra koyabilirsin.Koyacağın taşların akvaryumun yan camlarına değmemesine dikkat et camları ayırabilir.
Sevilen Deniz Kumu Çeşitleri
Akvaryum deniz kumu, dikkatli bir şekilde arındırılan doğal bir kum olup temiz ve hoş görünen akvaryumların vazgeçilmezleri arasındadır.
Akvaryuma müdahale etmeden ellerin yıkanmaması ve akvaryuma el soktuktan sonra ellerin yıkanmaması. Tankın içerisine elimizi sokmadan bol su ile kesinlik ile sabun kullanmadan ellerimizin yıkanması gerekmektedir aksi taktirde ellerimizdeki mikroplar bizleri hasta ede bileceği gibi balıklarımızıda hasta edecektir.
Doğal yollar ile çiçeğinizin su gereksinimine destek olur. Taşları sadece toprağın üstüne değil, altına da eklemenizde sakınca yoktur. Geniş drenaj şekilleri olan bir saksınız varsa ve sulama işlemi yaptığınızda toprağı dışarı atıyor.
Evet, arıtma su kesinlikle kullanılabilir! Akvaryuma sahip herkes, mutfağındaki su arıtma cihazlarını kullanarak balıkları için ideal yaşam alanı oluşturmak konusunda çok önemli bir adım atabilir!
ben sizin yeni japon akvaryumu kurma yöntemi isimli konunuzun 14. maddesini okudum tolga bey aynen şöyle yazıyor (Eğer akvaryumunuzda bitkiniz bulunmuyorsa,suyunuza belirli zaman dilimleri içerisinde ve belirli aralıklarla kaya tuzu eklemeniz balıklarınızın hastalık riskini azaltacaktır.)
Dinlendirilmek suretiyle kloru uçurulmuş suyun istenilen akvaryum ısısına dengelenmesinde çok az kaynamış su ilavesi ise uygundur.
Fanus akvaryum süsleri minimal tasarımlara sahiptir. Fanusu olduğundan daha geniş gösteren süsler, suyu daha yaşanır bir hale getirir. Fanus içi dizaynında en önemli kriter alanı verimli kullanmaktır. Tek delikli mağara balık kayaları ve minik deniz kabukları fanusunuz için ideal ürünler olabilir.
Strafor kesinlikle şart çünkü akvaryumu koyduğumuz yüzeyde en ufak bir eğrilik yada sarsıntı alt camın direk çatlamasına sebep olacaktır. Strafor en az 1cm olanlardan olmalı.
Salınım yapmayan kumlar tercih edilmelidir. Bunu anlamak için kumun üzerine tuzruhu döküldüğünde kumun köpürmemesi gerekir. Asit testinden geçen her türlü kum güvenle kullanılabilir.
Bu taşlar içerisinde yüksek miktarda kalsiyum içerdiğinden dolayı su içerisinde uzun vadede çözünerek, tankınızın pH değerlerini ve su sertliğini değiştirecektir. Eğer balıklarınız sert suları seviyorsa bu taşları kullanarak da akvaryumunuzu doğal ortamlarına yakın hale getirebilirsiniz.
Önerilen sıklık haftada bir veya iki haftada bir şeklindedir.
Akvaryum hava motoru ne kadar çalışmalı sorusu akvaryum tasarlamak isteyenlerin merak ettiği bir sorudur. Hava motorunun sürekli çalıştırılması gerekir çünkü içeride bulunan canlılar hava motoru sayesinde oksijen ile buluşur. Bu yüzden hava motoru yapılacak olan temizlik ve bakım işlemleri haricinde kapatılmamalıdır.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Bu sebeple yağmur suyu ve R/O suyu sudaki iletkenliği, pH'ı, sertliği düşürmek maksatlı olarak akvaryum suyuna sadece eklenir.
Bitki olacağı için kum kullanmalısınız.Taşlarda bitki çok fazla tutunamayıp kökünden çıkabilir.
Kaynar suya kaya tuzu atıp taşları içine koyup 20 dk bekletiniz bu işlemi bir kaç kez tekrar ediniz sonrada soğuk suyla yıkıyıp akvaryumunuza ekleyebilirsiniz. Sıcak suda 1-2 kez fırçalayıp akvaryumunuza rahatlıkla koyabilirsiniz.
Deniz Suyu veya Tuzlu Su ile Temizleme
Hafif kırılgan taşlar ve çabuk çözünmeyenler su ile temizlenebilir. Doğal taşlar akan suyun altında çalıştırılarak temizlenebilir. Temizlenmek için tuzlu suya veya deniz suyuna da daldırılabilirler. Eğer onları suda tutarsanız, temizlik daha da etkili olur.
Aynı zamanda akvaryumun temizlik görevlileri olarak bilinen vatoz balıkları arasında anavatanı Güney Amerika'nın Amazon nehri olan Cüce Vatozlar, akvaryumların en bilinen canlılarından biri. Büyük vatozlar, 120 santimetre civarı olabilirken, cüce vatozlar büyüdüklerinde ortalama 10 santimetre boyutlara ulaşabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri