Bölge dahilinde toplam 354 sanayi parseli bulunmakta olup, bu parseller üzerinde 328 sanayi kuruluşu üretim, inşaat ve proje aşamasındadır. Bu tesislerden 44'ü yabancı yatırımcılara aittir. Çeşitli ölçeklerdeki bu firmalarımızda yaklaşık 80.000 kişi istihdam edilmektedir.
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 194 firma üretim yapıyor.
Tekirdağ; verimli toprakları ile bölge sanayisine sağladığı hammadde katkısı, sahip olduğu 4 adet OSB ve ASB' si, ulaşım ve kaliteli işgücü imkânları, hızla gelişen sınaî yatırımlarıyla bütün sektörlerde ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.
Çerkezköy Otogarı üzerinden Türkiye'nin farklı noktalarına sefer düzenleyen firmalar arasında, “Pamukkale Turizm, İstanbul Seyahat, Metro Turizm, Kale Seyahat, Nilüfer Turizm, Ali Osman Ulusoy, Has Turizm, Buzlu Turizm, Efe Tur, Öz Vezirköprü Turizm” gibi otobüs firmalarını görebilirsiniz.
Resmi Gazete'de 8 Aralık tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi göre; Çerkezköy ve Kapaklı Sınırlarında bulunan 190.7 hektarlık alan Çerkezköy Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. Yeni fabrikaların kurulacağı alana, İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nin taşınması bekleniyor.
İlgili 18 soru bulundu
Kuruluşundan beri Çorlu'ya bağlı olan Çerkezköy, 1914 yılında Kırkkilise'nin Saray Kazasına bağlandı. 15 Ekim 1923 yılında Saray ile birlikte Tekirdağ'a bağlanan Çerkezköy; 1955 yılında Saray İlçesinden ayrılmış ve 1 Nisan 1958'de İlçe olmuştur.İlk Kaymakamlığa da Yusuf Ziya Doğan atanmıştır.
Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi, 52 fabrikadan oluşuyor. Bölge, Tekirdağ'a 44, Çorlu'ya 6, Türkgücü köyüne ise 1 kilometre mesafede bulunuyor.
Tekirdağ sahip olduğu 88 Yabancı Sermayeli sanayi kuruluşu ile 81 İl Arasında 5. Sırada Yer Almaktadır. Sahip olduğu stratejik konumu ve uluslararası bağlantılı kara, hava, deniz ve demiryolu gibi tüm lojistik etkenlere sahip olması yabancı sermayenin ilimizi tercih etmesindeki en önemli faktörlerdendir.
Cumhuriyet devrine kadar şehrimiz Türkler arasında Tekfurdağı adıyla anıldı ve yazıldı. Cumhuriyet devrinde Tekfurdağı TEKİRDAĞ'A çevrildi. Tekfurdağı'ndan Tekirdağ'a Tekirdağ, bugünkü adını Marmara'nın kuzey-batı kıyıları boyunca uzanan dağlardan almaktadır. Cumhuriyetin ilk yıllarında ve öncesinde adı Tekfurdağı idi.
Özellikle tekstil, boyama, deri, ayçiçek yağı, kağıt, makine imalatı, dondurma fabrikaları, Çorlu-Tekirdağ yolu bölgesinde ise (Karatepe) Taş ocakları ve ayçiçek yağı işleyen fabrikalar, Çorlu-Çerkezköy yolu bölgesinde ise tekstil, boyama, kablo, meşrubat, kazan fabrikaları, Türkgücü Köyü yolu üzerindeki bölgede ise ...
En çok OSB'ye Bursa ev sahipliği yapıyor
Bursa, faaliyette bulunan 16 OSB ile planlı sanayi üretiminin önemli bir kısmını gerçekleştiriyor. İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da 13'er OSB faaliyette bulunuyor.
Sanayinin dağılışı
Ülkeye düzensiz dağılan sanayinin %60'ı Marmara Bölgesi'nde bulunur. Gebze Türkiye'nin en büyük sanayisini bünyesinde bulundurur. Marmara'da İstanbul dışında İzmit, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ'da sanayi gelişmiştir. Ege Bölgesi, sanayinin geliştiği ikinci bölgedir.
Türkiye: 257 adet 1-Bursa: 15 OSB 2-Kocaeli: 13 OSB 3-Tekirdağ: 13 OSB 4-İzmir: 12 OSB 5-Ankara: 10 OSB 6-İstanbul: 8 OSB 7-Konya: 8 OSB Diğer iller:drdatastats.com/illere-gore-tu…
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın ekiplerce söndürüldü. Olayda 3 kişinin ağır yaralandığı bildirildi. Tekirdağ'da boya fabrikasında meydana gelen patlamada 3 kişi ağır yaralandı.
Birincisi, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı nedeniyle gerçekleşen göçler esnasında bu bölgede 10-15 hane Çerkez yaşamaktaydı. Göçlerle birlikte burada bir köy kuruldu ve ilk ismi Türbedere'ydi. Daha sonra isim değişikliğiyle bu yerleşim yeri Çerkezköy olmuştu.
İstanbul'daki OSB'lerde 34 bin 926 firma faaliyet gösteriyor ve 388 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Alan olarak Türkiye'nin en büyük OSB'si unvanını ise 4 bin 325 hektar ile Gaziantep OSB elinde bulunduruyor.
Bitkisel üretimin en önde geleni buğdaydır. Bu ürünü sırasıyla ayçiçeği, kanola, arpa, silajlık mısır takip etmektedir. Hayvancılıkta büyükbaş, küçükbaş hayvanların yanı sıra tavukçuluk ve arıcılık ta yapılmaktadır. Ayçiçeği balı ve balmumu üretilmektedir.
Çorlu, Tekirdağ'a bağlı olan en büyük ilçedir. Çorlu, İstanbul'dan sonra Türkiye Trakyası'ndaki (Doğu Trakya) en büyük ikinci yerleşim yeridir.
Çorlu 18. Yüzyılda Kırım' dan uzaklaştırılan hanzadelerin ve girayların sürgün yerlerinden biri olmuştur. 1830 yılında Rumeli Beylerbeyliği kaldırılıp Edirne vilayeti kurulunca, Çorlu bu vilayetin Tekirdağ Sancağına bağlı bir kazası haline getirildi.
13'üncü sırada bulunan Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi'nde 487 parsel bulunuyor ve bölgede 200 tesis faaliyet gösteriyor. Bölgede, En Büyük 500 Şirket listesinde bulunan Coca Cola, Eroğlu, Sanko, Detay Gıda, Migiboy Tekstil, Garanti İplik gibi şirketler yer alıyor.
-çorlu 250 bin, çerkezköy 70 bin nüfusa sahiptir. çerkezköy çorlu' ya göre daha kozmopolittir. trakyalı nüfusu anadolu' dan göçen nüfus arasında kaybolup gitmiştir çerzkezköy' de. örneğin karaağaç, kızılpınar gibi çerkezköy' ün beldelerin nüfusları neredeyse tamamen doğulu nüfustan oluşmaktadır.
Merkezinde kaynak suyu olan bu yerin üzeri kapatılarak, kuyu haline getirilmiştir. İlk yerleşim bu kuyu etrafında başlamış ve köy adını, bu kuyudan alarak "Kapaklıpınar" köyü olmuştur. Zamanla ismi kısaca Kapaklı olarak anılmaya başlamış ve kayitlara da Kapaklı Köyü olarak geçmiştir.
Osmanlılar da şehri ilk aldıklarında yine bu isimden türetilmiş "Rodosçuk" ismini kullanır. Ama daha sonra şehir "Tekfurdağı" ismi ile anılmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında ise kentin güneybatısında yer alan Tekir Dağı vesilesiyle şehrin adı "Tekirdağ" olarak resmileştirilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri