Bu deyimler yeni kullanıcıya, yeni kullanıcılar oluşturabilme izni verilmesi ile ilgilidir. CREATEUSER ayrıca, kullanıcıyı tüm erişim izinlerini düzenleyebilme yetkisi olan bir ayrıcalıklı kullanıcı haline getirir.
CREATE KOMUTU
Veri tabanı ve veritabanı neslerini oluşturmak için kullanılır.
CREATE DATABASE komutu veritabanı oluşturmak için kullanılır. Bir veritabanı oluşturduktan sonra, CREATE TABLE komutu ile veritabanı içinde tablolar oluşturulabilir.
En ideal zaman antrenmandan önce ve sonradır. Kreatin günün herhangi bir saatinde kullanılabilir çünkü hemen hemen her seferinde aynı etkiyi gösterir. Bir araştırmaya göre, kreatin kullandıktan 1 hafta sonra vücutta yer almaktadır ama kullanmayı bıraktıktan haftalar sonra bile etkisi sürmektedir.
Veri Tabanı Yönetim Sistemlerinde SQL ile veritabanı oluşturma anlatılmıştır. SQL ile veri tabanı oluşturmak için SQL Nedir? SQL Komutları yazısında DDL bölümüne yer alan CREATE anahtar kelimesi kullanılır.
İlgili 34 soru bulundu
Bu deyimler yeni kullanıcıya, yeni kullanıcılar oluşturabilme izni verilmesi ile ilgilidir. CREATEUSER ayrıca, kullanıcıyı tüm erişim izinlerini düzenleyebilme yetkisi olan bir ayrıcalıklı kullanıcı haline getirir.
Kullanıcı User'ı oluşturduğunuz Database üzerinde işlemler yapabilir demek en doğru açıklamadır. User kullanıcı oluşturma ve yetkilendirme işlemleri de şu şekildedir: User kullanıcı oluşturmak için kullanıcı eklemek istediğimiz ilgili veri tabanından security- users seçiminde sağa tıklayarak New User seçiyoruz.
CREATE TABLE o anki veritabanınında yeni bir tabloyu ilk olarak boş bir tablo olarak oluşturacaktır. Tablonun sahibi komutu çalıştıran kullanıcı olacaktır. Eğer bir şema ismi belirtilmişse (CREATE TABLE myschema.mytable ... gibi), tablo belirtilen şemada oluşturulur.
CREATE (oluşturma) komutu yeni bir veritabanı oluşturmak ve varolan veritabanına yeni bir tablo eklemek için kullanılır.
CREATE TABLE komutu bir veritabanında yeni bir tablo oluşturmamızı sağlar. CREATE TABLE Kullanımı: CREATE TABLE Tablo_Adı ( sütun1 veritipi, sütun2 veritipi, sütun3 veritipi, ... ); Sütun parametreleri, tablonun sütunlarının adlarını belirtir.
CREATE FUNCTION yeni bir işlev tanımlar. CREATE OR REPLACE FUNCTION ise ya yeni bir işlev oluşturur ya da bir mevcut işlev tanımını değiştirir. Eğer bir şema ismi belirtilmişse, işlev belirtilen şemada oluşturulur. Aksi takdirde, geçerli olan şemada oluşturulur.
İşte MySQL'de en çok kullanılan komutlar yani izin türleri: CREATE – Kullanıcıların veritabanı ve tablo oluşturma izni verir. SELECT – Kullanıcıların veriyi okumasına izin verir. INSERT – Kullanıcıların tablolara yeni veri eklemesine izin verir.
CREATE SCHEMA o anki veritabanında yeni bir şema oluşturur. Şema ismi o anki veritabanındaki şema isimlerinden farklı olmalıdır. Bir şema aslında bir isim alanıdır: isimli nesneler (tablolar, veri türleri, işlevler ve işleçler) içerir ve bu isimler diğer şemalardaki nesnelerin isimlerinin tekrarı olabilir.
CREATE VIEW bir sorgudan yeni bir sanal tablo tanımlar. Sanal tablo fiziken mevcut değildir. Her seferinde sorgu yeniden çalıştırılıp sanal tablo oluşturulur. CREATE OR REPLACE VIEW de hemen hemen aynıdır, farklı olarak, aynı isimde bir sanal tablo zaten varsa, yeniden oluşturulur.
USE Kullanımı
Hangi veritabanı üzerinde işlem yapacağımızı belirtmek için kullanırız. Kullanmak istediğimiz veritabanı üzerinde sağ tıkladığımızda New Query dediğimizde otomatik olarak o veritabanı üzerinde işlem yapar.
SQL Veri tabanında bulunan verileri kontrol edebildiğimiz bir sistem olduğu için veri tabanına ihtiyaç duyulan her iş ve her sektörde kullanılabilir. Örneğin internet ve ağ üzerine yapılan uygulama geliştirmelerinde, web sitesi geliştirmek isteyenler için kesinlikle kaçınılmaz bir seçenektir.
Dosya sekmesinde Yeni'ye tıklayın vesonra boş veritabanına tıklayın. (Dosya Adı kutusunun yanında), yeni konuma gidin ve Tamam'atıklayın. Oluştur'a tıklayın. Access, veritabanını Tablo1 adlı boş bir tabloyla oluşturur ve Tablo1'i Veri Sayfası görünümünde açar.
Alter komutu tablo yapısında değişiklik yapmamızı sağlayan komuttur. Alter komutu ile yapabileceğimiz değişiklikler ; Tabloya yeni kolon ekleyebiliriz. Tabloda var olan kolonu silebiliriz.
SELECT komutu bir veritabanında yer alan bir veya daha fazla tablodan istenen satır değerlerini almak için kullanılır. SELECT komutu ile elde edilen veriler yine bir tabloya aktarılarak üzerinde işlem yapılır.
DDL ( Data Definition Language), veritabanı şemasını tanımlamak için bir dizi SQL komutudur. Basitçe veritabanı şemasının açıklamalarıyla ilgilenir ve veritabanı nesnelerinin yapısını oluşturmak ve değiştirmek için kullanılır. DDL deyimlerinin örnekleri arasında CREATE, ALTER ve DROP bulunur.
DROP TABLE veritabanından tabloları kaldırır. Bir tabloyu sadece sahibi kaldırabilir. Tabloyu kaldırmadan sadece satırlarını boşaltmak istiyorsanız DELETE[delete(7)] kullanın. DROP TABLE daima hedef tablonun içerdiği indeksleri, kuralları, tetikleri ve kısıtları kaldıracaktır.
SQL Server Management üzerinde yeni kullanıcılar oluşturulabilir. Kullanıcıların şifreleri, yetkileri değiştirilebilir. Yeni kullanıcı oluşturmak için Security klasörü altındaki Login klasörüne sağ tıklayıp New Login diyebiliriz. Yeni kullanıcı oluşturma ekranından kullanıcı adını şifresini girebiliriz.
Dosya menüsünde Open SQL Script'e (SQL Komut Dosyası Aç) tıkla. Bu, yeni bir dosya gezgini penceresi açar ve açmak istediğin SQL dosyasını seçmene izin verir. Alternatif olarak, klavyende Ctrl + ⇧ Shift + O (Windows) veya ⌘ Cmd + ⇧ Shift + O (Mac) tuşlarına bas.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri