Crystal UHD TV Samsung'un herhangi bir farklı teknoloji içermeyen yani standart UHD TV'lerinin pazarlama adıdır. Samsung daha önceki yıllarda Premium UHD olarak adlandırdığı Tv serisini 2020 itibariyle Crystal UHD TV olarak adlandırdı.
Kristal İşlemci 4K
Samsung'un Crystal Processor 4K teknolojisinin mümkün kıldığı Akıllı UHD yükseltme teknolojisi, düşük çözünürlükteki içeriklerin geliştirilerek UHD seviyesinde bir kaliteye çıkarılmasına imkan verir.
Dinamik kristal ekranı çok geniş renk yelpazesinde görüntüler sunuyor. Kristal ekran 4K çözünürlük ile birleştiğinde ise görüntüleri gerçekmiş gibi izleyebiliyorsunuz. Böylece her detayını görebildiğiniz filmlerin ve belgesellerin büyüsüne kendinizi kolayca kaptırabiliyorsunuz.
Samsung'a göre Crystal UHD terimi, zamanla bozulmayan kristalin inorganik nanoparçacıklardan oluşan bir panelin kullanılmasından gelir. Ancak daha kesin olmak gerekirse, LED ampulleri kaplayan inorganik parçacıklardan oluşan ve daha beyaz bir ışık oluşturmaya yardımcı olan bir tür fosfor kullanılıyor.
4K nedir? UHD nedir? Basitçe ifade etmek gerekirse; UHD, Ultra Yüksek Çözünürlük anlamına gelir ve 4K Çözünürlük bir UHD çözünürlük türüdür. Farklı markalar aynı şeyi ifade etmek için Ultra HD, 4K TV, Ultra Yüksek Çözünürlüklü TV ve 4K UHD TV gibi çeşitli ifadeler kullanır.
İlgili 27 soru bulundu
Televizyonumun 4K olduğunu nasıl anlayabilirim? Bunu anlamanın en kolay yolu satın aldığınız televizyonun kutusunda bulunan “UHD” logosu. Bağımsız kuruluşlarca verilen UHD sertifakasyonu sadece 3840'a 2160 çözünürlüğünü sunabilen televizyonlara veriliyor.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
Buradan anladığımız üzere Crystal UHD farklı bir ekran teknolojisi değildir. Samsung Crystal UHD – 2020′ de Samsung Tv'lerin farklı bir sınıflandırması olarak ortaya çıktı. Crystal UHD TV Samsung'un herhangi bir farklı teknoloji içermeyen yani standart UHD TV'lerinin pazarlama adıdır.
En iyi Led televizyon tavsiyelerine gelecek olursak; Vestel, Samsung, Toshiba, Axen, Philips, LG yüksek çözünürlük, büyük ekran, dayanıklı gövde özellikleriyle öne çıkan Led tv markaları olarak biliniyor.
Koltuk mesafenize göre TV ekran boyutu belirlemek için; televizyonu koyacağınız alandan koltuğunuza kadar olan mesafeyi ölçün, çıkan rakamı 2'ye bölün. Örneğin TV ünitenizden koltuğunuza kadar olan mesafe 200 cm olsun. Bu mesafeyi 2'ye böldüğünüzde 100 cm yapar. 100 cm ise yaklaşık 40 inç demektir.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunar. QLED televizyonlar, OLED olanlara göre daha yüksek fiyatlıdır.
Kullanışlı bir işletim sistemi arıyorsanız Android TV'leri tercih edebilirsiniz. Alacağınız televizyonun yüksek yenileme özelliğine sahip olması, ekran çözünürlüğünün ve ses kalitesinin yüksek olması önemlidir. TV çözünürlükleri arasında HD, Full HD, 4K UHD seçenekleri bulunur.
8K TV'ler, 4K UHD TV'lere kıyasla 4 kat ve Full HD TV'lere kıyasla 16 kat daha fazla çözünürlüğe sahiptir. Daha yüksek çözünürlük, ekranı oluşturan piksel sayısının daha fazla olduğu anlamına gelir.
Önerilen çözünürlük ve en boy oranları
4320p (8K): 7680x4320. 2160p (4K): 3840x2160. 1440p (2k): 2560x1440. 1080p (HD): 1920x1080.
UHD. Ultra High Definition (UHD), 3840 x 2160 piksel ve üzeri çözünürlüğe verilen addır. Bir UHD monitör, bir Full-HD monitörün dört katı çözünürlük sağlar. Yatay çözünürlük piksel sayısı (3840) nedeniyle sinematik 4K standardıyla karıştırılarak "4K" ile eşanlamlı kullanılır.
QLED TV'leri basitçe Quantum Dot teknolojisi kullanan LED TV'ler olarak tanımlayabiliriz. Samsung, QLED TV'lerinin piyasadaki diğer LED TV'lere kıyasla daha yüksek parlaklık, daha yoğun siyahlar ve daha fazla renk sunduğunu iddia ediyor.
Ultra High Definition (UHD) ise Full HD'nin bir adım ilerisi olarak kabul ediliyor. UHD, Full HD'nin 1.920 x 1.080 piksel çözünürlüğünü dörde katlayarak 3.840 x 2.160'a ulaştırıyor. Dolayısıyla UHD'nin çözünürlüğü, 4K ile aynı değil. Ancak bizlere 4K diye tanıtılan TV'lerin ve monitörlerin çoğu, aslında UHD'dir.
QLED TV'ler, kuantum nokta teknolojisini kullanarak, daha yüksek parlaklık ve daha geniş renk yelpazesi sunar. Ayrıca, QLED TV'ler, daha yüksek kontrast oranı ve daha uzun ömürlü bir ekran sunar. QLED TV'lerin diğer avantajları arasında daha düşük fiyatlar ve daha iyi görüş açısı yer alır.
OLED Televizyonlar: En İyi Görüntü Kalitesi
Bunun yanı sıra, OLED televizyonlar, diğer televizyonlara göre daha hızlı tepki süresine sahiptir. Bu da hareketli sahnelerde daha az bulanıklık ve bulanıklık olmadan daha net görüntüler elde edilmesini sağlar.
Android TV mi Smart TV mi Daha İyi? Akıllı TV'ler arasında kullanım kolaylığı arayüz gibi özellikler kıyaslandığında Android TV öne çıkmaktadır. Eğer android cihaz kullanıcısı değilseniz ve tamamen yeni bir arayüz öğrenmek ve deneyimlemek istemiyorsanız, Smart TV sizler için mükemmel bir seçim olacaktır.
Listemizin sonunda yine en iyi akıllı tv markalarından biri olan Samsung'un 4K Crystal UHD LED Akıllı TV'si yer alıyor. Bu modelin geniş ekran boyutu ve zengin renk skalasıyla birlikte gelen gelişmiş LED teknolojisiyle, izleme deneyiminizi üst seviyelere taşıyacaksınız.
Panel ömrü daha kısadır. Yapılan araştırmaya göre OLED TV'lerin panel ömrü ortalama 15.000 saat iken standart bir LED TV 100.000 saattir.
Qled'in renkleri oldukça pastel parlak ve yapmacık renklerdir. Daha Gerçekçi renkleri oled verir. 3. Maksimum kullanım ile 20 yıllık panel ömrü oldukça iyi bence.
Karanlık bir odada, OLED TV en iyi performansı gösterirken, LED TV'ler ise daha aydınlık ortamlarda OLED TV'leri gölgede bırakır. Doğrudan karşılaştırıldığında, LED TV'lerin parlaklık konusunda kesin olarak üstün olduğunu söyleyelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri