İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız.
Cihazı tam şarjlı veya tamamen boşalmış durumda tutmak, iPhone'unuzun pil sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle iPhone'unuzun batarya sağlığını korumak için cihazınızı mümkün olduğunca %40 ila %80 şarj aralığında tutmaya çalışmalısınız.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Akıllı telefonlar ve bataryaları konusunda birçok farklı düşünce mevcut. Telefonu şarj ederken kullanmak ya da geceleri şarja takmak konusunda birçok kez uyarı alsanız da artık yeni nesil telefonlar bu tür durumlar göz önünde bulunduğu için tasarlandığı için herhangi bir tehlike oluşturmuyor.
iPhone'unuz şarj olurken biraz ısınabilir. Yazılım, pilinizin ömrünü uzatmak için, pilin çok ısınması durumunda aygıtın yüzde 80'in üzerinde şarj olmasını engelleyebilir. iPhone'unuz soğuduğunda şarj olmaya devam eder. iPhone'unuzu ve şarj aygıtınızı daha serin bir yere götürmeyi deneyin.
İlgili 20 soru bulundu
Şarj oranınız %80'in üstüne çıktı ise telefonunuzun şarjı tamamen dolana kadar, telefonunuzu şarjdan çekmenizi önermiyoruz. Aynı şekilde %20'nin altında iken şarja taktıysanız ve henüz pil doluluk oranınız %20 seviyesini aşmadıysa, lütfen telefonunuzu şarjdan çekmeyin.
iPhone nasıl şarj edilmeli? Apple pilin yüzde 80'e kadar doldurulmasın ömrünü uzatmada etkili olacağını belirtiyor. Bu konuda tercih tamamen kullanıcıya bırakılıyor.
Bu durumu zaten Apple'ın telefon pillerine sadece iki sene garanti vermesinden anlayabilirsiniz. Eğer telefonunuzun pili iki sene içerisinde %80 seviyesinin altına inerse Apple garanti kapsamında pilinizi değiştirmektedir.
iPhone pil sağlığı çeşitli faktörlerden dolayı düşebilir. Bunlar arasında bataryanın doğal yaşlanması, aşırı şarj, hatalı uygulamalar ve cihazın aşırı ısınması sayılabilir. Batarya ne kadar çok kullanılırsa, pilin maksimum kapasitesi o kadar çok düşer.
Yeni model akıllı telefonlarda telefonu şarja takmak için tamamen bitmesini beklemenize gerek yok. Dilediğiniz zaman şarja takabilirsiniz. Hatta batarya ömrünü korumak için %20 altına inmeden şarja takmanız tavsiye ediliyor. Bunun dışında da mutlaka orijinal şarj aleti kullanmak gerekiyor.
Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar. Bu sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli. Yüzde 50'iken veya yüzde 80'iken 'telefonum boş kalmasın' diyerek yine şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir.
Apple da diğer akıllı telefon üreticileri gibi iPhone'ların pilini yüzde 40 ila 80 arasında tutmamızı öneriyor. Pili her şarjda yüzde 100'e kadar şarj etmek ve sıfıra düşüp kapanana kadar kullanmak pil ömrünü uzun vadede olumsuz olarak etkiliyor. Aynı zamanda da gün içerisinde pilin daha çabuk bitmesine neden oluyor.
Telefonunuzu gece uyurken şarj etmek cihazınızın ömrünü de kısaltıyor. Telefonların tam olarak şarj olması genellikle iki saat kadar sürer, ancak gece prize takıldıklarında ortalama sekiz saat veya daha fazla süre açık kalırlar. Bu, pilin maruz kaldığı ısı miktarını artırır ve sonuçta kullanım ömrünü kısaltır.
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Apple, pil kapasitesi %80 ve üzeri olan herhangi bir iPhone'u pil açısından en iyi durumda olduğunu kabul ediyor. Pil durumu %80'den aşağıya indiği zaman cihaz 'Servis' uyarısı veriyor. Servis uyarısı aldığınız zaman cihazınızı Apple Resmi Servisi'ne götürerek pilinizi değiştirmeniz gerekiyor.
İphone Pil Sağlığı Kaç Olmalıdır? Apple, İphone'ların bataryalarının normal kullanımlarda 500 tam şarj döngüsüne ulaştığında pil sağlığının %80 seviyelerine kadar koruduğunu belirtmektedir. Buna göre eğer İphone'unuzun pil sağlığı %80 seviyesinin altına düşmesi pil ömrünün önemli ölçüde azaldığını göstermektedir.
iPhone'larda pil sağlığının en az %85 ve üzerinde olması tercih edilir. Yeni açılmış ve çok az kullanılmış bir telefonun pil sağlığı ise genelde %99 veya %100 olur. 1 yıllık süreyle kullanılan iPhone'ların pil sağlığının da ortalama %85'lerde olduğunu belirtmekte fayda var.
Eğer iPhone'unuzu iyi kullanmazsanız, 'pil sağlığı' düşmeye başlıyor. Apple'a göre iki yıl içinde(yani garanti kapsamı bitmeden) pil sağlığı yüzde 80'nin altına düşerse ücretsiz pil değişimi mümkün hale geliyor.
Apple'a göre, iPhone pilini değiştirmek için dikkat edilmesi gereken kritik sınır pil ömrünün yüzde 85 altına düşmesi. Yüzde 85'in altında ömrü kalan bir iPhone pili, kullanıcısına sıkıntı çıkartabilir.
Uzun uzun yazıyı okumayım diyorsanız, kısaca bizim tavsiyemiz, pil sağlığınız %80 seviyesinin altına düştü ise pil değişimi yaptırmanız.
Akıllı telefonların sahip olduğu yazılımlar, bataryanın tam dolup dolmadığını anlayabilecek seviyedeler. Bununla beraber cihaz, batarya tam dolduğu sırada, yani şarj yüzde 100'e ulaştığında otomatik olarak enerji akımını keser. Dolayısıyla telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, zararlı değildir.
Battery University'e göre, pil voltajındaki her 0.1V'luk düşüş, döngü ömrünü iki katına çıkarır. Bu nedenle telefonunuzu %30 - %80 aralığında şarj etmeniz voltajı daha düşük tutar ve pilin ömrünü biraz uzatabilir. Li-ion piller için daha kısa ancak düzenli doldurma uzun tam şarj döngülerinden çok daha iyidir.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri