Kokusuz özelliği sadece koltuk altı değil tum vücutta kullanım avantajı sağlar. Hamile ve emziren bayanların kullanıma uygundur. Sabahları ve akşamları koltuk altını yıkadıktan sonra temiz cilde, deodorantı hafifçe suyla ıslatarak uygulayınız. Gerekirse gün içinde uygulamayı tekrarlayınız.
✅ KOLAY KULLANIM- Kristal tuz deodorantı ıslat ve koltuk altına sürerek uygulayın. Cildindeki gözenekleri tıkamadan kokuya neden olan bakterileri nötralize ederek ve üremesini önler. Kullandıktan sonra kurulayıp kapağını kapat.
Kullanım Şekli: Tuz kristalin üst kısmını hafifçe ıslatın, koltuk altı bölgesine uygulayın. Durulayıp ağzı açık olarak kurumaya bırakın. TEMİZ CİLDE UYGULANMALIDIR. Ekonomiktir.
Deodorant uygulaması, sıklıkla koltuk altına yapılır. Koltuk altına deodorant uygulamadan önce bu bölgenin temiz ve kuru olduğundan emin olmalısınız. Gün içerisinde tekrar kullanıma ihtiyaç duyarsanız bir ıslak mendil ile koltuk altını temizleyip deodorant uygulayabilirsiniz.
Nasıl: Deodorantı terlemeden önce kullanın. Terledikten sonra kullanmanızın yararı olmadığını unutmayın.
İlgili 42 soru bulundu
En etkili kullanım için bu ürünlerin, duş sonrası uygun bir mesafeden direkt cilt üzerine uygulanması tavsiye ediliyor.
Nasıl ki parfüm deodorantın yerini tutmazsa, aynı şekilde deodorant da parfümün yerini tutmaz. Gün boyu güzel kokmak istiyorsanız, temiz teninize deodorant uyguladıktan sonra parfümünüzü sıkabilirsiniz.
Her gün deodorant kullanımı gözenekleri tıkar ve çeşitli hastalıklara sebep olur. Deodorant kullanmadan önce koltuk altı su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.
Deodorant ne kadar sıkılmalı ve hangisi ne miktarda kullanılmalı gibi sorular akıllarda yer almaktadır. Bu noktada tercihiniz ve ihtiyacınız göz önünde bulundurulmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir nokta ise deodorantların vücudunuza ya da koltuk altınıza en az 15 cm lik mesafeden sıkılması gerektiğidir.
Pürüzsüz ve yumuşak koltuk altlarına sahip olabilmek için peeling ve tonik gibi ürünlerden yararlanmanız gerekir. Bu bölgeye peeling uygulayarak açık gözeneklerdeki kir oluşumunu engelleyebilir ve sağlıklı görünümüne katkı sağlayabilirsiniz.
Deodorantınızı Parfüm Gibi Kullanmayın
Duşunuzu yaptıktan sonra terleyen bölgelerinize sürmeniz gerekir. Amacı bakterilerin koku yapmasını engellemektir. İdeal olan önce deodorant kullanmak sonra da parfümü uygulamaktır.
Temiz ve Kuru Cilde Uygulama Yapın
Uygulama için en doğru zamanın duş sonrası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Terlemiş koltuk altlarını antiperspirant içeriklerle buluşturmak, sanıldığının aksine ter kokusunu gidermiyor, daha kötü bir kokunun yükselmesine sebep oluyor.
Marketlerden aldığımız Deodorantlar ikiye ayrılır; Deodorantlar ve Antiperspirantlar. (Ambalajında yazar). Bu ürün deodoranttır. Yani etkisi 5-6 saat sürer, iz bırakmaz, terlemeyi engellemez.
Doğru da aslında! Ancak uzmanlara göre gece yatmadan önce sıkarsanız da etkili çözüm olabilir. Gece, teniniz deodoranta daha iyi uyum sağlayabilir ve gece terlemeleriniz sabaha istenmeyen koku olarak çıkmayabilir.
Ne zaman: Banyodan hemen sonra!
Kullandığın deodoranttan en yüksek etkiyi almak ve kötü kokuları daha oluşmadan yok etmek için deodorantını banyodan çıktıktan hemen sonra uygulamalısın.
Alunit, alüminyum metali ve alüminyum sülfat üretiminde kullanılan bir hammaddedir. Kuvars içeriğinden dolayı antik çağlarda değirmen taşı olarak kullanılan alunit cevherleri, 13. yüzyılda ilk kez İzmir-Foça'da şap üretimi için kullanılmıştır.
Kullanım Önerileri: El, Ayak, Koltuk Altı, Meme Altı, Sırt, Kasık Bölgesi Gibi Bölgesel Terlemeler İçindir. Uygulama: Yatmadan Önce Ya Da Güne Başlamadan Önce Temiz Ve Kuru Cilde Sıkınız. Sıkılan Spreyin El İle Cilde İyice Yedirilmesine Özen Gösterilmelidir.
Etkili bir kullanım için temiz vücuda uygulanmaları tavsiye edilen parfüm çeşitleri, deodorantlara göre daha yoğun esans içerir. Deodorantlar, parfümlerden farklı olarak özellikle koltuk altı gibi sık ve yoğun şekilde ter üreten bölgelerde meydana gelebilecek vücut kokularını önlemek amacıyla kullanılır.
Roll-on deodorantın uygulanması genellikle daha kolaydır ve deodoranttan daha az dağınıktır. Bununla birlikte, deodorant kötü kokuları kontrol etmede daha etkili olabilir.
Uzmanlar deodorant kullanımına 16 yaşından sonra başlanmasını öneriyorlar. Ergenlik döneminde hormonların faaliyeti sebebiyle oluşan kötü kokuyu önlemek için sık sık koltuk altını su ve sabunla temizleyerek koku oluşumunu engellemek mümkün.
Deodorantlar, terlemeyi engelleyen kimyasallar içerirler. Bu yüzden ayaklarınıza deodorant sıkmak, ayaklarınızın terleyerek kokmasını engelleyecektir.
Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
- Parfümün yaydığı güzel koku çok daha uzun süre kendisini gösteriyor. Asli görevi olan teri önlemeyi uzun süre yapsa da deodoranttan uzun süre koku vermesi beklenmiyor. - Son olarak iki ürün arasında esans özü açısından da önemli fark var.
Koltuk altı kokularını gidermek için, avucunuza birkaç damla nane yağı alın ve hafifçe koltuk altına sürün. Alternatif olarak, bir bardak suya birkaç damla nane esansiyel yağı ekleyerek bir sprey hazırlayın. Çözeltiyi bir sprey şişesinde doldurun ve doğal bir deodorant olarak kullanın.
Parfüm, içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle ciltle etkileşime geçebilir ve bazı insanlarda tahrişe yol açabilir. Koltuk altı da hassas bir bölge olduğundan parfüm kullanmak, ciltte yanmaya veya tahriş hissine neden olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri