Bu makaledeki bir kısayolu hızla bulmak için Ctrl+F tuşlarına basın ve arama sözcüğünüzü girin. Bir eylemin karşılık gelen kısayol tuşu yoksa, makro kaydederek bir kısayol oluşturabilirsiniz.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Word, Excel, PowerPoint: Yazdırma seçeneklerini görüntülemek için ctrl + f2 tuşlarına basın.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
Örneğin, CTRL+K tuşlarına basmak, seçili metni kalın yapar.
İlgili 39 soru bulundu
Ctrl + V: Seçilen bir paragrafı, cümleyi veya kelimeyi yapıştırır. Ctrl + X: Seçilen unsuru keser. Ctrl + D: Bir ağ sayfasını sık kullanılanlara eklemektedir. Ctrl + j: İndirme menajerini açar.
Örneğin, aynı değeri birden fazla hücreye aşağıya doğru kopyalamak istediğinizi varsayalım. Bunu yapmak için Ctrl + D tuşlarına birlikte basmanız yeterlidir. Bir örnek üzerinden gidelim: A2 hücresine "X Ürünü" yazdığınızı düşünelim. Ardından, A2:A10 aralığını seçmek için fareyi kullanabilirsiniz.
CTRL + SHIFT + P klavye kısayolunu kullanarak ayarlara ulaşabilirsiniz.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
ctrl+shift+t. maxthon'da ki karşılığı alt+z'dir, daha bi kolaydır. firefox'da son kapatılan sekmeyi geri açar, istediğiniz kadar basıp kapattıklarını teker teker geri getirebilirsiniz.
Klavyeyi kullanarak görev bölmesini kapatmak için: Görev bölmesi seçilene kadar F6 tuşuna basın. Ctrl+Ara Çubuğu'na basın. Kapat'ı seçmek için ok tuşlarını kullanın ve Enter'a basın.
Bu tuş, Türkçesi sayfa yukarı anlamına gelen İngilizce “Page Up” ifadesiyle veya kısaltmasıyla adlandırılmıştır. Metin içerisinde bir sayfa (bir ekran görüntüsü kadar) yukarı yönde hareket etmeyi sağlar. Kaynak: Günal, S.(2016).
CTRL+F1 ile şerit (ribbon) alanı kapatılır/açılır. formülün değiştirilmesini sağlar. SHIFT+F2 ile açıklama girişi yapar. CTRL+F2 ile yazdırma ekranı açılır.
Alt veya F10. Farklı bir sekmeye gitmek için erişim tuşlarını veya ok tuşlarını kullanma. Odağı şeritteki veya eklenti bölmesindeki komutlara taşıyın. Şeritteki öğeler arasında sırasıyla aşağı, yukarı, sola veya sağa hareket ettirme.
word'de format painter kısayoludur.
Türkçe Excel kullanıyorsanız seçtiğiniz bir aralığın toplamını almanın kısayolu Ctrl + M tuşlarına basmaktır.
Windows logosu tuşu + Alt + G: Oyunun son birkaç dakikasını kaydetme (Windows Ayarları > Oyun > Yakalamalar'a giderek kaydedilen süreyi değiştirebilirsiniz.)
Ekran kartı sürücüsünü resetliyor.
Sunumu istenilen slayttan başlatmak Kısayol: Shift+ F5
İleri geri sayfalar arasında kaybolmadan Shift F5 kısayolu ile Sunumunuzu durdurduğunuz slayttan tekrar başlatabilirsiniz.
Ctrl+H tuşlarına basın veya Giriş > Bul &Değiştir > Seç'e gidin. Aranan alanında, bulmak istediğiniz metni veya sayıları yazın. Aramanızı daha ayrıntılı olarak tanımlayabilirsiniz: Içinde: Çalışma sayfasında veya çalışma kitabının tamamında veri aramak için Sayfa veya Çalışma Kitabı'nı seçin.
F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
F12 Tuşu Ne İşe Yarar? Microsoft Word dosyası üzerinde yer alan bir belge yazdırılmak istendiğinde, Shift+Ctrl+F12 kısayolu kullanılmaktadır.
LoL'de Lulu, Lissandra, Orianna gibi şampiyonları oynarken alt tuşu self Cast'te olduğu için alt+r yapıyorum ve bir tane FPS gösterme menüsü açılıyor.
Ctrl N Kısayolu : Yeni bir Excel belgesi açmanızı sağlar. *Bu genel bir kısayoldur, cihazınızda herhangi bir dosya, belge ya da tarayıcı açıkken Ctrl & N ile aynı pencerenin yenisini açma olanağı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri