Ctrl + M: Topla.
Ctrl + M: Yeni bir slayt eklemek için kullanılır. Alt + H, F, S: Seçilen metnin yazı tipi boyutunu değiştirmek için kullanılır. Ctrl + S: Sunuyu kaydetmeye yarar.
Çoğu yerde aynı olan Ctrl tuşu kombinasyonlarından bazıları şunlardır: Ctrl+A: Tamamını seç Ctrl+C: Seçili nesneyi kopyala. Ctrl+V: Seçili nesneyi yapıştır.
Ctrl + k = Seçilen metni bir bağlantıya dönüştür. Alt + Shift + x = Seçilen metni monospaced bir fontta görüntüle.
CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa, tekrar ctrl g yapın satır tekrar eski yerine..
İlgili 39 soru bulundu
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Örneğin, Paint'te yeni bir resim oluşturmak için Ctrl + N tuşlarına basın. Not: Dokunmatik bir klavyede bazı kısayolları görmek için Ctrl tuşuna basmanız gerekir.
Ctrl+J: Ekranı iki yana yaslamak için seçili metni veya satırı hizalar. Ctrl+K: Bir köprü ekler. Ctrl+L: Satırı veya seçili metni ekranın soluna hizalar. Ctrl+M: Paragrafı girintiler.
Yaptığınız metin çalışmasının belli bir kısmını Mouse ile ya da klavye ile seçip Ctrl X tuşuna bastığınızda metin kesilecektir.
F4 Tuşu : Drafting & Settings penceresini açar. F5 Tuşu : Çizimlerde izometrik çizgi yönünü ayarlar. F6 Tuşu : Dinamik USC komutunu aktif hale getirir. F7 Tuşu : Ekranda bulunan ızgaraları kapatıp açmaya yarar.
ALT + Shift: Klavye dili değiştirme kısayolu sayesinde Türkçe - İngilizce gibi farklı diller arasında geçiş yapabilirsiniz. Windows tuşu + CTRL + O: Ekran klavyesi kısayol tuşu, fiziksel klavyeyi kullanamadığınız senaryolarda idealdir. Windows tuşu + nokta (.)
firefox'taki ctrl+f5'in ikizi. aynı onun gibi önbelleği temizleyerek sayfayı yeniler. böylece sayfa kendine gelir.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Ctrl+F tuşlarına basın ve ardından aramak istediğiniz sözcükleri yazın. Sık kullandığınız bir eylemin kısayol tuşu yoksa, oluşturmak için bir makro kaydedebilirsiniz.
Windows 10'da, ekran görüntüleri yakalamanızı sağlayan yerleşik ücretsiz ekran yakalama aracı vardır. Ekran alıntısı araç çubuğunu kullanmak için Win + Shift + S klavye kısayoluna basabilirsiniz.
Verileri kopyaladıktan sonra Ctrl+Alt+V tuşlarına basın veya Alt+E+S tuşlarına basarak Özel Yapıştır iletişim kutusunu açın. İpucu: Ayrıca Giriş > Yapıştır > Özel Yapıştır'ı da seçebilirsiniz.
F1'den başlayarak F12'ye kadar süren fonksiyon tuşlarının başında yer alan ESC tuşunun altında ise “, é, < tuşu yer almaktadır. ESC Tuşu Ne İşe Yarar? ALT + ESC = Açılmış olan öğeler arasında, açılış sırasına bağlı olarak geçiş yapılmasını sağlar. CTRL + ESC = Başlat ekranını açar.
Shift+F10: Seçilen belgenin ve dosyanın sağ tuş menüsünü açar. Shift+F12: Belgeyi kaydeder.
Ctrl + Shift + G = Gruplanmış katmanları veya objelerin grubu dağıtma/bozma/ayırma.
Office programlarından bir tanesi olan Word'de çalışırken, yeni belge açmak için Ctrl ve Alt tuşları ile birlikte F2 tuşuna basılabilir. Yine Microsoft Word üzerinde, yazdırılacak olan belgenin ön izlemesini görmek için F2+Ctrl tuş kombinasyonu kullanılabilir.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Alt Gr tuşu etimolojik olarak 'alternative graphic' ifadesinden gelen bir tuştur. Birçok uluslararası klavyede bulunur ve klavye tuşu ile birlikte basıldığında özel karakterlerin girilmesini sağlar.
Ctrl + M: Topla.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri