Dolaplarınızı akrilik dolap boyasıyla boyayabileceğiniz gibi yağlı boyayı da tercih edebilirsiniz. Yağlı boya yoğun kokulu olduğu için uygulama sonrası evinizi çok iyi şekilde havalandırmanız gerekiyor.
Mutfak dolapları hangi boya ile boyanır? Mutfak dolaplarınızı boyamak için yağlı boya , su bazlı akrilik boya veya sprey boya tercih edebilirsiniz. Sprey boya kullanımı yüzeyde akma, damlama ve boya katmanlarının dengesiz olarak çirkin bir görüntü yansıtabilmesinden dolayı çok önerilmemektedir.
“Akrilik boya ile neler boyanır?” sorusunun cevabı ise şu şekildedir: Ev dekorasyonunda duvar boyası olarak kullanabileceğiniz bu boya türünü aynı zamanda mutfak dolaplarının rengini değiştirmek istediğinizde, ahşap boyama işlerinde, hobi aktivitelerinde ve resim yaparken de tercih edebilirsiniz.
Solvent bazlı boya kullanacaksanız satın alırken kullanmanız gereken tiner düzeyini de danışmanız mantıklı olacaktır. Öte yandan su bazlı boyaların kullanımı çok daha rahattır. Bu tip boyalardan akrilik boyalar mobilya boyama işlemleri için uygundur.
Akrilik kapaklar, ham mdf üzerine 0,5-2 arası ABS/PMMA nın laminasyonu ile elde edildiğinden kapak kalınlığının 18 mm den fazla olması gerekir. Bir diğer yöntemi de kapak kenarında yer alan pvc bantın sökülmesi ile kapağın akrilik olup olmadığı anlaşılabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Sararma ve solma durumları oluşmaz. Çizilmeye karşı dayanıklıdır.
Akrilik kapak, 11 mm kalınlıkta olup, çizilmez, mdf ile kaplı olan, makineler ile son derece titizlikle üretilir ve fırınlama yöntemi kullanılır. Diğer kapaklara oranla çok daha fazla kullanışlı bir kapaktır. En önemli özelliği çizilmez olmasıdır. Çok parlak olduğu için ayna etkisi verir.
Akrilik boya üzerine vernik uygulaması yapılabilir. Dilediğiniz yüzeyi akrilik boya ile boyadıktan sonra boyanın tamamen kuruması içi 1-2 gün bekleyin. Bekleme süresi dolduktan ve boyanın kuruduğundan emin olduktan sonra dilediğiniz Cadence Vernik ürününü kullanabilirsiniz.
Akrilik boya su kullanılarak inceltilmektedir. Beyaz renk içine farklı renk ekleyerek ve su ilave ederek istenen renge ulaşılır.
Hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabilen akrilik boyalar, kolay uygulanır. Sünger ya da fırça yardımıyla tek bir darbede uygulanabilen akrilik boyalar dayanıklı bir yapıya sahiptir.
Vücuda bulaşan akrilik boya kurumadan yıkanınca kolaylıkla çıkar. Bu özelliği sayesinde özellikle çocukların bu boyayla daha kolay ve güvenli bir şekilde oynamalarına olanak sağlar.
Akrilik boya sulu boyadan farklı olarak daha kalıcı bir boyadır. Yüzeyde daha fazla doku elde etmek ve iyi sonuçlar elde etmek için yıkama tekniğini ve kuru fırça tekniğini karıştırmayı deneyebilirsiniz.
Kürleşmenin tam olarak tamamlanmadığı, mastiğin yapısındaki suyun buharlaşmasının devam ettiği boyamanın erken yapıldığı durumlarda, yapıdaki suyun buharlaşması sonucu oluşacak büzülmeler ile mastik ile beraber hareket edemeyen esnek olmayan boya tabakasında çatlamalara görülebilir.
Parlak ve kaygan bir yüzeye sahip olan akrilik dolaplar bu sebeple çok çabuk kirlenmezler ve leke tutmazlar.
Akrilik mutfak dolaplarının kapakları parlaktır ve çok narindir. Yumuşak hareketler eşliğinde silmek gerekir ve mutlaka mikrofiber bez kullanılmalıdır. Kapaklara öncelikle cam temizleyici püskürtülür ve kuru bir mikrofiber bez yardımı ile silinir.
Akrilik boya ile evde mobilya boyalar; ahşap, plastik, metal, beton vb. ürünler için uygundur. Akrilik boyaların parlak, yarı-mat ve mat görünen çeşitleri mevcuttur. Su bazlı panel kapı boyaları da akrilik boya sınıfına girdiği için mobilya boyamak için kullanabilirsiniz.
Akrilik boyalar ve akrilik boya mediumları yüksek yapışkanlık oranları sebebiyle her türlü malzemeyle kullanılmak için çok elverişlidirler. Akrilik boyanın yapışkanlık derecesini engellememek için kullanılacak olan malzemeler yağ içermeyen ve gözeneksiz yapıya sahip tutkallarla yapıştırılmalıdır.
Akrilik boyayı kesinlikle telefon kılıfında kullanabilirsiniz, ancak kalıcı olması için uygun şekilde astarlanması ve mühürlenmesi gerekir.
Akrilik boya belki de en çok renk tonunun elde edildiği boya türlerinden biridir. Su bazlı olan akrilik boya, ıslandığında suda çözülür. Boyanın kalitesi, uygulandığı alan ve ne tür değişkenler kullanıldığına bağlı olarak ne kadar inceltilebileceği belirlenir.
Cadence Akrilik Vernik: Mat, yarı mat ve parlak seçenekleriyle sunulan su bazlı vernik çatlatma teknikleri dışında tüm yüzeylerde uygulanabilir. Sürüldüğü yüzeyde yüksek kalitede koruma ve su geçirmez bir film tabakası elde edilmesini sağlar.
Akrilik boyalar hem stüdyo hem de dış mekan da kullanıma uygundur. Akrilik boyalar kağıt, tuval, ahşap, cam, duvar, metal ve benzeri her türlü yüzeyde kullanılabilir. Akrilik boyalar, krem kıvamında ve sıvı olmak üzere 2 ayrı şekilde kullanılır.
Akrilik boya deri üzerine bulaşmışsa, kişiler tuz ve sirke yardımıyla akrilik boyayı deriden çıkarabilir. İnsan vücudunda bulaşan akrilik boya için, amonyak ve tuz oldukça etkilidir. Kişiler giysilere de özel deterjanlar uygulayarak akrilik boyayı çıkarabilir.
Akrilik kapak uzun süre kullanımda güneş ışığına dayanıklılık gösterebilir fakat lake kapak için bu süre daha kısadır. Lake kapak nem ve buhara, akrilik kapaktan daha uzun vadede dayanıklılık gösterebilir. Akrilik kapakta çizilmez özelliği ön planda iken lake kapakta bu özellik fazla ön planda değildir.
Çizilmez yüzeylidir. Suya karşı da dayanıklıdır. Parlak ve mat olarak hazırlanabilmektedir. Parlak olan model oldukça şıktır ve ayna yüzeyi gibi parlamaktadır.
Membran Kapaklar: Membran kapaklar dolap çeşitlerinin hepsinde tercih edilebilecek bir bir malzemedir. Mutfak dolaplarında da en çok tercih edilen malzemedir. Çok fazla tercih edilmesinin nedeni çok uzun ömürlü olmaları ve renk, desen çeşitliliğinin çok fazla olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri