Büyük vatozlar, 120 santimetre civarı olabilirken, cüce vatozlar büyüdüklerinde ortalama 10 santimetre boyutlara ulaşabiliyor.
Cüce vatoz, Loricariidae ailesinden doğadaki yaşam alanı Amazon nehri ve Güney Amerika olan ve 8-10 cm yaklaşık boya ulaşabilen, akvaryumların en barışçıl ve keyif verici balıklarından biridir.
bir akvaryumda cüce vatoz un 12-13 cm kadar olması normaldir.
7-8 cm arası üremeye başlar.
22 ile 26 santigrat dereceler arasında yaşamaya alışıktır cüce vatoz balığı. pH değeri 6.8 ile 7.5 arasında olmalıdır. Suyun düzenli olarak filtrelenmesi ve amonyak ile nitrit bulundurmaması gerekir. Su sıcaklığında ve dengesinde ani değişimlerden kaçınılmalıdır.
İlgili 22 soru bulundu
Çöpçüler dipte didik didik gezer ve dibe çöken yemleri yer. Vatoz camda gezer yumuşak yosunları temizler, yosun ve yem atıkları için bence ikisi de olmalıdır. Bitkili olmayacaksa çöpçü yeterli olur. Bitkili olmayacaksa çöpçü yeterli olur.
Herhangi bir problem olmaz, vatozu ayırmanıza gerek yok hemen hemen çoğu balık ile dostça yaşayabilir.
Aynı zamanda akvaryumun temizlik görevlileri olarak bilinen vatoz balıkları arasında anavatanı Güney Amerika'nın Amazon nehri olan Cüce Vatozlar, akvaryumların en bilinen canlılarından biri.
Solunum sistemleri diğer balıklardan farklılık arz eder, yanlış hatırlamıyorsam solungaç sayıları da diğer balıklara göre farklıdır. Corry ve vatoz türleri yüzeye çıkıp hava alıp dibe iniyorlar. Aynı yunuslar gibi. Bu yüzden düşük oksijenli sularda yaşayabiliyorlar.
Cüce vatozlar yeni doğmuş lepistes yavrusu yer mi? Hayır. Hiçbir zararı olmaz. Vatozlar yavrularınızı canlıyken yemezler ancak ölürlerse yerler.Güvenle bir arada besleyebilirsiniz.
4 tane cüce vatoz işinizi görecektir. Ayrıca Orhan Beyin, söylediği gibi dışkıları fazladır genelde.
Rajiformes grubuna ait balıkların ortak adı olan vatozlar ortalama 7-15 yıl yaşarlar.
Ama tabiki 50-60 litrelik bir akvaryumda çok daha rahat edeceklerdir.
Pek çok kişinin korkulu rüyası olan ve vatoz balığı saldırır mı diye merak ettiği bu tür kendini tehlikede hissettiği an zehrini kullanabilir. Onun dışında genellikle canlılara saldırmamasıyla bilinse de duruma göre çoğu dalgıca saldırdığı da biliniyor.
Vatoz balığının her yeri yenmez. Bu balığın kuyruk kısmı hiçbir şekilde tüketilmemeli, hatta alınmamalıdır. Daha öncede söylediğimiz gibi vatozu alırken, balıkçıya temizletmek daha iyi olacaktır. Vatozun löp eti, 4-5 parçaya bölünerek tüketilir.
Cüce vatozların gövdeleri normal vatoza göre daha kısa ve geniş olur. Kuyruklarıda kısadır. Normal vatozların kuyrukları uzun ve gövdeside incedir. Cüce vatozların gövdeleri normal vatoza göre daha kısa ve geniş olur.
Vatozların uzun kuyrukları ise sadece savunma amacı ile kullanılır. Vatozların kuyruklarında sert ve çok keskin bir diken vardır. Manta vatozu hariç bütün vatozlar bu dikene sahiptir. Bu diken zehirlidir.
En kolay elle yakalanır.Bir zararı dokunmaz ben elimle yakalıyorum biraz huylandırır okadar. Yukarıda bahsettiğim gibi elle yakalaması çok kolay, tabi elinize alabiliyorsanız. [QUOTE=mustafa34] Vatos lar geceleri aktif olurlar ,gece ışıklar kapandıktan sonra ,bir süre sonra el çabukluğuyla yakalaybilirsiniz.
Vatoz hasta sağlam ayırt etmeden gücünün yettigi tüm balıklara yapışır. Ayrıca cüce vatozlarda yapışır.
Tuz da vatozları etkileyen bir faktördür eğer tuz atıyorsanız akvaryumunuza vatoz ölümleri kaçınılmaz olacaktır. Akvaryumunuzda yosunlaşma fazla olmuyosa vatozlar için bitkise dip yemi kullanın.aç kaldığında balığın bağışıklığı azalır ve hasta olup ölür.
Cüce vatoz balığında akvaryum hacmi en az 30 litre olmalıdır. Bitkili, kayalıklı her türlü akvaryumda vatoz balığı beslenebilir. Vatoz alırken en az 2-3 cm büyüklüğünde bir vatoz almalısınız. Cüce Vatoz Balığı Akvaryumun Vazgeçilmezlerindendir.
Bitki ve vatoz bulunan tanklarda tuz kullanılmaz.
7-8aylikken cinsiyet ayrimi olur. 10 aylikkende damizlik olurlar.
Dişi ölmez cüce vatozlar yavru balıklara bile zarar vermezler. Fakat yavru almaya 2 ay sonra başlarsınız diye tahmin ediyorum dişi 7.5 8cm olmadan kolay kolay yavru vermez yaş ise boydan da önemli 12-18 aylık iken üreme olgunluğuna varırlar.
5 cm'den sonra başlar.6 cm olduklarında artık net konuşabilirsin dişi erkek olduklarını tecrüben varsa erkek vatozun ağız kısmı biraz geniş ve uzun olur.Dişi ise ağız kısmı kısadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri