Her mevsim ziyaret etmenin mümkün olduğu Cunda Adası özellikle nisan-mayıs ve eylül-ekim aylarında çok keyifli oluyor. Bugün yolu henüz Cunda Adası ile kesişmemiş kişiler ya da Cunda'yı en az bir kere görse dahi daha detaylı bir şekilde keşfetmek isteyenler için Ada ile ilgili detaylı bir rehber hazırladım.
Cunda Adası'nda gezilecek yerler bir yandan eski zamanların ışıltısını da yansıtır. Ayrıca her mevsimde de bu böyledir. Bu yüzden Cunda Adası'na kışın gidilir mi sorusuna evet gidilir cevabı verilebilir. Aynı zamanda bu ada, Alibey Adası olarak da bilinmektedir.
Ayvalık'ta denize girmek için en uygun dönem haziran ve eylül ayları arası. Yaz tatilinizi Ayvalık'ta geçirmek isterseniz bu dönemlerde gidebilirsiniz.
Türkiye'nin Ege Denizi'ndeki 4. büyük adası olarak bilinen Cunda Adası, son dönemlerin en popüler tatil merkezleri arasında yer alıyor. Bulunduğu konum ile turistik açıdan da zengin olan ada, daha izole ve sessiz bir tatil arayışında olanların tercihleri arasına giriyor.
Ayvalık plajlarında dikkat etmeniz gereken iki şey var; biri (çok fazla) çocuk gürültüsü. O yüzden yanınıza müzik dinlemek için kulaklığınızı almanızı öneririm. İkincisi ise denizi. Ayvalık ve Cunda'nın denizi neredeyse Bozcaada'nın denizi kadar soğuk.
İlgili 44 soru bulundu
Her mevsim ziyaret etmenin mümkün olduğu Cunda Adası özellikle nisan-mayıs ve eylül-ekim aylarında çok keyifli oluyor.
İlkbahar ve sonbahar ayları Ayvalık'ı ziyaret etmek için en uygun aylardır. Ayvalık'ta denize girmek için en ideal dönem ise haziran ve eylül ayları arasıdır.
Giriş ücretsizdir. Kitaplığa toplu taşım araçları ile ulaşabilmek için Ayvalık'tan Alibey Adası'na (Cunda Adası'na) kalkan belediye otobüsleri ve minibüsler kullanılabilir. Ayvalık İskelesinden, Alibey Adası (Cunda) İskelesine her saat başı hareket eden tekneler de bir başka ulaşım alternatifidir.
Cunda Adası'nda Yapmadan Dönme!
Cunda zeytinlikleriyle meşhur, buradan halis sızma zeytinyağı, zeytin ve doğal sabunlar satın almayı ihmal etme. Âşıklar Tepesi'nden ya da Şeytan Sofrası'ndan günbatımını izle, Şeytan'ın ayak izi olduğu sanılan lav birikintisini görmeyi unutma.
Öncelikle Cunda Adası'nda yüzülecek en doğru yerler adanın batı cephesi. Burası açık denize baktığından ötürü suyu sirküle edip temizlenebiliyor. Karşısında ada olan batı kıyıları adanın yarattığı siper etkisi sebebiyle de ayrı güzel.
Ayvalık, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde, Balıkesir iline bağlı bir beldedir ve popüler bir turistik bölgedir. Bu nedenle, yazlık ev almak için uygun bir yer olabilir.
Ayvalık'ta deniz tatili sezonu havaların ısınmasıyla birlikte başlar. Yani mayıs ayından itibaren denize girilebilir. Ayvalık denizi biraz soğuk olduğu için sezon diğer tatil yerlerine göre erken biter; ancak yine de ekim ayına kadar denize girilebilir.
Ayvalık yaz döneminde oldukça kalabalık olsa da eylül ayı itibarıyla sakinleşmeye başlayan tatil beldelerinden biri. Ayvalık'ta Badavut Plajı ve Ortunç Koyu'nda denize girerek Eylül ayının tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Cunda (Alibey) Adası'nı ziyaret ederek buradaki koylarda da denize girebilirsiniz.
Ayvalık ve Cunda'nın olmazsa olmazlarından biri de tabii ki deniz. Serinliği ile insanı ayıltan bir denizi var bizce Ayvalık'ın. Eylül-Ekim aylarında da denize girmek bir hayli keyifli oluyor.
Eylül ayı, ada için en güzel zaman. Cunda'nın yaz kalabalığından eser yoktur; hafif bir rüzgâr çıkmış, zeytin kokusu daha belirgin hissedilmeye başlamıştır. Eylülde adanın huzurlu yönüyle daha çok karşılaşacaksınız. Patriça Koyu, adada huzuru doyasıya yaşayabileceğiniz noktalardan biri.
Alaçatı mı Cunda mı Sorusuna Sonuç Olarak
Fakat bütçe olarak Alaçatı'nın daha fazla zorlayıcı olduğu, artık oldukça aşikar ve herkesin bildiği bir konu oldu. Alaçatı'da çok uygun yerleri ya da kamp alanlarını tercih etmekte fayda olabilir. Cunda ise daha cep dostu olmasıyla tercih edilebilir bir alternatif olabilir.
Ayvalık'tan Cunda Adası'na Ulaşım. Ayvalık-Cunda seferi yapan minibüs ve otobüsleri Bu yolculuk yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Kendi arabanız ile Ayvalık'tan adaya geçişi sağlayan eski ve yeni yol seçeneklerinden birini kullanarak. Yolculuğunuz yaklaşık 20 dakika sürecektir.
Cunda'dan Ne Alınır? Cunda'dan almadan dönülmeyecek temel şeyler zeytin, zeytinyağı, sabun, sakızlı kurabiye ve lorlu kurabiye diyebiliriz. Sakızlı ve lorlu kurabiye için adresi biliyorsunuz : ) Bunun dışındaki şeyler için ise Atölye Patika'yı önerebiliriz.
Cunda ya da Alibey Adası (Yunanca: Μοσχονήσι Moshonisi, Grekçe: Εκατόνησα Hekatonisa), idari bakımdan Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey'dir.
Schengen vizenizin geçerlilik tarihinin son gününde Türkiye'ye dönmüş olmanız gerekmektedir. Daha önce pasaportla KKTC'ye girmemiş olmanız gerekmektedir. Pasaportunda KKTC damgası olan yolcular Yunanistan'a giriş yapamazlar ve haklarında cezai işlem uygulanır.
Penelope gelenlere çok zengin bir sofra hazırlamış. Kuraklık ve kıtlık yüzünden uzun zaman aç kalan halk, güzel sofrayı görünce onu unutup yiyeceklere hücum etmiş. Penelope de bu durumdan yararlanarak kaçıp kurtulmuş. Bu nedenle de buranın adı, Şeytan Sofrası kalmış.
Mübadele antlaşması neticesinde Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına dahil olan Cunda Adası eski bir Yunan Adasıdır. Adadaki her ayrıntı size mübadeleyi anlatmakla yükümlüdür.
Türkiye'de en sıcak deniz suyu Akdeniz bölgesindedir. Akdeniz'in körfezlerinde deniz suyu sıcaklıklarının 27 dereceye kadar çıktığı gözlemlenir.
Her daim soğuk olan masmavi denizinin su seviyesi ise hemen yükselmiyor, deniz oldukça sığ. Kıyıdan yürüdükçe deniz suyu seviyesi yavaşça yükseliyor. Denizin dibi ise alabildiğince kumluk. Denizin dibinde taş, yosun istemeyenler için mükemmel bir bölge.
Cunda Adası mı Sarımsaklı mı? Plaj olarak düşünüldüğünde kum olmasını istiyorsanız kesinlikle sarımsaklı Plajını tercih etmelisiniz. Hem ulaşım konusunda hem merkezi olması sebebiyle oldukça uygundur. Cunda adası kum ve çakıl karışımıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri