Özgeçmişin en fazla 2 sayfa olmalı. (Akademik CV daha uzun olabilir.) Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazmalısın. Genellikle “Times New Roman” veya “Arial” gibi kolay okunabilen karakterler kullanmalı, 11 ya da 12 punto ile yazmalısın.
CV'de ideal uzunluk nedir
Doğru CV uzunluğu, çalıştığınız sektöre, iş deneyimlerinize ve unvanınıza göre farklılık gösterebilir fakat genel olarak A4 kağıdına 2 sayfa ideal uzunluktur. Araştırmalar da işe alım uzmanlarının çoğunluğunun ideal CV uzunluğunu 2 sayfa olarak tanımladığını göstermektedir.
Profiliniz için yazacağınız kısa bir özet ile CV'nizin etkisini artırmanız mümkün. Seçeceğiniz kelimeler ve sunacağınız bilgiler pozisyon ile ilgili ve aranan özelliklere uygun olmalıdır. Genel bir kural olarak kısa özetin bir paragrafı geçmeyecek biçimde 6-7 cümleden oluşması ve ana konuya odaklanmasıdır.
CV'de yazı puntosu kaç olmalıdır
Font boyutu olarak 10 – 12 punto arasında bir tercih yapabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Özgeçmişin en fazla 2 sayfa olmalı. (Akademik CV daha uzun olabilir.)
Öncelikle, CV'nizin düzeni ve tasarımı göz yormayan ve tertipli halde olmalı, göze karmaşık görünmemelidir. İpucu: CV'nizin kağıt düzeninde en değerli noktası orta üst bölümüdür. CV'nizi inceleyen bir kişinin CV'nizde ilk baktığı yer genellikle burasıdır.
A4 kağıda yazmalısın. Özgeçmişin en fazla 2 sayfa olmalı. (Akademik CV daha uzun olabilir.)
Resume (öz geçmiş) uzunluğu A4 boyutunda ve 1 sayfa olmalıdır. Sayfa sayısı maksimum 2 sayfa olabilir.
Peki hobiler nelerdir? Müzik aleti çalmak, fotoğraf çekmek, blog yazmak, yüzmek, çizim yapmak hobi örnekleri olarak kabul edilebilir ve bu örnekler çok daha fazla çoğaltılabilir. Hobilerinizden bahsederken kitap okumak gibi genel bir boş vakit geçirme aktivitesi değil daha spesifik uğraşlara yer vermeniz iyi olacaktır.
✓ Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalı. ✓ Uyruğunuzu yurtdışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsiniz. ✓ Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazın. ✓ Okurken aldığınız dereceleri ya da önemli başarıları ve genel not ortalamanızı belirtin.
İşe alım uzmanları veya iş verenler genellikle yaşınızı öğrenmek ister fakat yaşınızı CV'nizde belirtme zorunluluğunuz yoktur. CV'nizde önemli olan iş deneyimleriniz, eğitiminiz ve becerilerinizle ilgili pozisyon için ideal aday olduğunuzu gösterebilmenizdir.
CV İçin Etkili Bir Başlık Yazın
Başlık kısmında adınız, soyadınız, meslek ünvanınız, telefon numaranız, e-posta adresiniz, yaşadığınız şehir ve eğer kullanıyorsanız Linkedin profilinizin bağlantısından başka bir şey yer almamalıdır.
Öz geçmiş A4 boyutunda kâğıda, 2,5 cm kenar boşlukları bırakılarak ve kağıdın tek yüzü kullanılarak yazılmalı, en fazla 2 sayfa olacak şekilde, kısa, net olmalıdır. (Akademik CV daha uzun olabilir.)
Bunlardan biri Adobe dosya türü (.pdf), diğeri de Microsoft Word dosya (.doc) türüdür. CV'niz için hangi formatı seçmek en iyisidir? Bu duruma göre değişebilmektedir fakat genellikle PDF, CV'niz için en ideal formattır.
Cv hazırlama konusunda önemli bir detay bulunmaktadır. Hazırlanan cv'lerin mutlaka pdf formatına dönüştürülmesi gerekmektedr. İş başvurularında pdf cv'ler kullanılmalıdır.
5- Eğitim bilgilerinizi yazarken yalnızca Üniversite ve lise bilgilerinizi yazın.
Çalışma geçmişini ve deneyimlerini listeleyen özgeçmişin aksine, becerilerin ve eğitiminin kısa bir özeti ile CV çok daha kapsamlı bir belgedir. Eğitim ve iş deneyiminden söz etmenin ötesine geçiyor; sık sık başarılar, ödüller, sertifikalar gibi maddeleri detaylı bir biçimde listeler.
Kişisel bilgilerinizi yazmayın.
CV'nizde medeni durumunuzu, dininizi veya TC kimlik numaranızı yazmanıza gerek yok! Çünkü artık işveren tarafından bunların sorulması tarih oldu. Sizin kişisel bilgileriniz ne yaptığınızla belirlenir.
Referansları CV'ye eklemenin gerekli olmadığı durumlar
Bu noktada referanslar henüz kritik bir rol oynamaz. Adaylardan referanslar genellikle işe alım sürecinin ilerleyen aşamalarında istenir. Bu sebeple iş ilanında belirtilmemişse referanslarınızı CV'nize eklemenize gerek yoktur.
Cv özeti (kariyer hedefi), öz geçmişinizin üst kısmında yer alan, kariyer portföyünüzü tanıttığınız özet şeklindeki paragraftır. CV'özeti, kim olduğunuzu, sektör veya başvurduğunuz pozisyon ile ilgili becerilerinizi, güçlü yönlerinizi ve kariyer hedeflerinizi kısaca ve etkili bir şekilde anlatır.
Kişisel Bilgiler. Adınızı, açık adresinizi, size ulaşılabilecek telefon numaralarını ve e-mail adresinizi özgeçmişinizin başına mutlaka yazmalısınız. Sayfanın ortasına ya da sol üst köşeye yazılmalı. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalı.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz.
ÖZ GEÇMİŞ KELİMESİNİN ANLAMI
Bu yazıya hayat hikayesi, hayat öyküsü, yaşam öyküsü, hal tercümesi, tercümeihal ve biyografi de denilmektedir. Genellikle bitişik olarak yazılmaktadır ancak bu hatalı bir kullanımdır. Bu kelime genellikle özgeçmiş şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri