Özgeçmişte olması gereken sertifikalar şunlardır: Ofis programları, bilgisayar işletmenliği, İletişim becerileri, yabancı dil, satış-pazarlama ve işletme eğitimleri. Eğitimler ve eğitim sertifika programının detaylarını öğrenmek için önerdiğimiz eğitimlerin sayfasına göz atabilirsiniz.
Bir CV'de olması gereken 5 sertifikadan sonuncusu ise Office 365 Programları Sertifikası'dır. Günümüzde işe alım yapılırken işverenler için vazgeçilmez kriterlerden birisi, kişinin Office 365 programlarını kullanabiliyor olmasıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Evet, sertifika ile işe girilir.
Bu bölüm özellikle işiniz veya başvurduğunuz konum ile ilgili daha önce aldığınız bir sertifika var ise sizi rakiplerinizin bir adım önüne geçirecektir. Bu yüzden CV hazırlarken gerek mezun olduğunuz bölüme ait diploma, gerekse de almış olduğunuz sertifikaların eklenmesi güç katacaktır.
CV'ye eklenecek kurslar ve sertifikalar
Fakat, eğer bu eğitimin üzerinden birkaç yıl geçmişse ve yeni sürümler hakkında güncel eğitimler almadıysanız bu eğitimi özgeçmişinizden çıkartmanız gerekir. Genel kural, yalnızca mevcut çalışma ortamıyla ilgili kurs ve sertifikaları eklemektir.
Genel olarak iş başvurularında kullanılan CV'lerde her sertifika bir avantaj sağlar ve önem arz eder ancak başvuru yapılan iş alanı ile ilgili bir sertifika sahibi olmak o iş özelinde önemli oluyor. Özellikle belirli bir iş alanı ile ilgili olan ve seviye belirten sertifikaların bir arada yer alması önemlidir.
CV'de dikkate alınmıyor.
Sertifika, kişinin herhangi bir eğitim ya da kurs sonunda öğrendiği bilgileri kanıtlamasına ve belli bir yetkinlik seviyesine ulaştığını ispatlamasına yarayan bir belgedir. Sertifika, fiziksel olarak ya da online düzenlenen eğitimler sonrasında kişilere verilmektedir.
Eğitim yaşamında okuduğunuz bölümden bağımsız olarak internet ortamında sertifikasını aldığınız bir eğitim programı, beklemediğiniz bir kariyer kapısının aralanmasına olanak sağlayabilir. Aynı zamanda işverenler özellikle çalışanlarının araştırma ruhuna ve bilgiye yönelik hevesli kişiliğine ilgi gösterirler.
Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar. İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar. Bu sertifikalarla elektronik ortamda yapılan işlemler hukuki açıdan kabul edilir.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Sertifika, bireyin eğitim ve kariyer yaşamında istihdam olanaklarını sağlayan en önemli belgelerden biridir. Söz konusu sertifikalar sayesinde bireysel gelişimin büyük ölçüde sağlanmasının yanı sıra birçok meslekî adımın atılması da mümkündür.
Not ortalamanız yüksekse bunu CV'nizde belirtmenizi öneririz. Genellikle 3.5 ile 4.0 arası yüksek not ortalaması olarak kabul edilir. Not ortalamanız yüksek değilse bunu CV'nizde belirtmenize gerek yoktur.
Kendinden imzalı sertifikalar normal sertifikalar gibidir, ancak güvenilir CA'lar yerine web sunucusu yöneticileri tarafından yerel olarak oluşturulur. Bu tür sertifikalar dahili URL'ler, statik sayfalar veya düşük trafikli web siteleri için kullanılabilir.
e-Sertifika Programlarında aynı anda birden fazla sertifika programına kayıt yaptırabilir miyim? Bir dönemde sadece bir sertifika programına kayıt yaptırılabilir.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
e-Devlet sertifikası, dijital imza teknolojisi kullanılarak oluşturulan bir kimlik doğrulama ve güvenlik aracıdır. Bu sertifika, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına elektronik ortamda güvenli ve hızlı bir şekilde hizmet alabilme imkanı sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri