Genellikle birkaç hafta içinde sertifika hazırlık süreci tamamlanır ve sertifika E-Devlete düşer. Ancak, bu süre değişkenlik gösterebilir. Başvurunuzun durumunu E-Devlet üzerinden takip edebilir ve sertifikanızın hazır olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Sertifika aldım fakat e-devlette görünmüyor, ne yapmalıyım? Sorusunu soran pke çok kişiye de rastlanabiliyor. Bu gibi bir durumda önce eğitim ve sertifika alınan kurumla irtibat kurmak gerekiyor.
Resmi geçerliliği olan sertifikaların öncelikle geçerli bir sertifika numarası ve doğrulanabilir bir sistemi bulunması gerekmektedir. Herhangi bir eğitim kurumu tarafından verilen bir sertifikanın bu özelliklere uyum sağlamaması sertifikanın, resmi olarak geçerliliğinin olmadığı anlamına gelir.
Katıldığınız kursun üniversite onaylı bir kurum olması e-devlet onaylı sertifika almanız için en önemli unsurdur. Çünkü bu alınan dijital sertifika Türkiye içerisindeki resmi kurumlar tarafından doğrulabilir durumdadır.
İlgili 22 soru bulundu
Ancak Europass sertifika ekleri Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) kontrolünde ve Avrupa Parlemantosu ve Konseyi tarafından tanınmış bir kurumdur. Europass sertifika ekleri size bu sertifikanın Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu söyler.
İlgili sertifika sorgulama ekranına gidin ve istenilen sertifika numarasını girin. Ardından sertifikalarınız görünecektir. e-Devlet üzerinden almak istediğiniz sertifikanın detaylarını gidin. Dosyayı indir seçeneğine tıklayarak e-Devlet üzerinden sertifika alabilirsiniz.
MEB onaylı ustalık belgesi Avrupa birliği ülkelerinde geçerlidir. Ustalık belgesine sahip olan bireyler bu belge yardımıyla Avrupa birliği ülkelerinde iş bulabilirler. Ayrıca iş ile ilgili tecrübelerini ve bilgilerini bu belge ile kanıtlayabilirler.
e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. Açılan sayfadaki arama kutucuğuna “sertifika sorgulama” ifadesi yazılır. Altta çıkan seçeneklerden kişinin eğitim aldığı kuruma uygun olan seçilir. Açılan sayfada “barkodlu belge” butonuna basılarak sertifika görüntülenir.
PDF sertifikalar özel kurumlarda geçerlidir.
Üniversiteler tarafından onaylanmış sertifikalar, bireyin aldığı eğitimi temellendirmesinin yanı sıra birçok meslek kapısının da açılmasına olanak sağlar.
Düzenlenen kursların tüm süreçleri Bakanlık tarafından hazırlanan e-Yaygın sistemi ile yürütülüyor. Bu kapsamda Ekim 2021' e kadar geçen sürede 37 milyon 821 bin 524 vatandaş, 44 milyon 619 bin 327 sertifika almış bulunuyor. Artık bu sertifikaların tamamı e-Devlet üzerinden alınabilecek.
Öncelikle ifade etmeliyim ki, e-Devlet Kapısı'ndan alınan belgeler resmi belge niteliğindedir ve geçerlidir.
Herhangi bir belge adına tıklayabilirsiniz. Sistem sizi Tek Pencere Portal Sistemine yönlendirecektir. Tek Pencere portal sisteminden Beyanname İşlemleri / Belge Yükle seçeneği tıklanır . *Kendinize ait beyanname numaranızı giriş yaparak belgelerinizi yükleyebilirsiniz.
Üniversite onaylı sertifika, iş görüşmelerinde kişinin güvenilir ve geçerli bir eğitim aldığını kanıtlamasını sağlar. İstediği alanda sertifika almak isteyen kişilerin mutlaka üniversite onaylı veya MEB onaylı sertifika alması gerekir. Çünkü bu sertifikalar resmi kurumlar tarafından onaylandığı için geçerli olur.
Çıralık, kalfalık, meslek eğitim kursları, İŞKUR ve UMEM kurslarından alınan belgeler Mesleki Yeterlilik Belgesi yerine geçmemektedir. Mesleki yeterlilik belgenizi aldıysanız o işte yetkin olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz.
Ücretsiz kurslar ve yalnızca pratik testleri içeren kurslarda bitirme sertifikası sunulmaz. Bitirme sertifikaları başarınızın bir göstergesidir ancak Udemy akredite bir kurum değildir. Bu nedenle, sertifikalar resmi akreditasyon amacıyla kullanılamaz.
Yani akademik ve kurumsal iş hayatında uzaktan eğitim ile alınan sertifikalar yüksek bir geçerliliğe sahiptir.
MEB Onaylı sertifikalar, sertifikaların MEB tarafından onaylanmasıdır. Üniversite onaylı Sertifikalar ise YÖK'e bağlı üniversiteler tarafından onaylanmasıdır. Alınan sertifikalar ile ilgili alanda eğitimci olunabilir, kazanç sağlanabilir.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
MEB onaylı ücretsiz sertifikalar, öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlayan değerli araçlardır. Bu sertifikalar, öğretmenlere yetkinlik artırma, kariyer fırsatları, mesleki ağlar, yenilikçi öğretim yaklaşımları ve mesleki itibar gibi birçok avantaj sunar.
Bu sertifikalar, birçok işlem için gereken kimlik doğrulama işlemlerinin yapılması için kullanılır ve kamu kurumları, bankalar, e-ticaret siteleri ve diğer birçok kuruluş tarafından kullanılır.
MEB onaylı sertifika programına kayıt olmak için ilgili kurumun başvuru sürecini takip etmeniz gerekmektedir. Programı başarıyla tamamladıktan sonra sertifika için ilgili kuruma başvurmanız gerekmektedir. Sertifikanızı doğrulamak için ise MEB'in resmi web sitesi üzerindeki sertifika doğrulama sistemi kullanılabilir.
Hijyensertifikasi.net ile Hijyen Eğitimi programını tamamlayan bir aday MEB Onaylı Hijyen Belgesi ne almaya hak kazanacaktır. Hijyen Eğitimi programını tamamlayan adayların, E devlet Onaylı Hijyen Belgesi (Sertifikası) 5 gün içinde mail adresine ve E devlet hesabınıza yansıyacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri