Zerdeçal, tüy dökücü etkisiyle bilinen doğal malzemeler arasında yer alır. Yalnızca limon suyu, zerdeçal tozu ve süt kullanılarak ağda ve tüy dökücü etkisi gösteren bir karışım hazırlanabilir. Uygulanabilecek diğer bir tarif ise tuz ve limon içerir. Etkili ve farklı birçok tariften bahsedebilmek mümkündür.
Ağda ve jilet gibi geleneksel yöntemler, cildin doğal yağ dengesini bozmakta ve tahriş oluşumunun hızlanmasına neden olmaktadır. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en kesin yolu, lazer epilasyon yaptırmaktır. Lazer epilasyon, koyu renkli kıl foliküllerini parçalamakta ve yeni tüy oluşumunu engellemektedir.
Merhabalar, vücut kıllarından kalıcı olarak kurtulmanın en etkili yöntemi lazer epilasyondur. Buz Lazer, etkili ve kalıcı sonuçlarının yanında ağrısız ve güvenli olması ile de günümüzün en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Manuel bir tıraş makinesiyle tıraş olmak; kolay, ekonomik ve hızlı olduğu için en etkili tüy alma yöntemi sayılan işlemlerden biridir. Birkaç dakika boyunca duş veya banyo yaparak vücudunuzu ılık suyla ıslatın, tıraş jeli sürün ve hafif ve düzenli hareketlerle keskin bir tıraş bıçağı kullanın.
İlgili 34 soru bulundu
Özel bölge tüylerini, uzama yönüne doğru tıraş edin.
Tıraş bıçağını hafifçe bastırın, cildinizi çekerek gerin ve kılların uzama yönüne doğru kısa ve düzenli hareketlerle tıraş edin. Bıçakların temiz kalması için her hareketten sonra tıraş bıçağını durulayın.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Ağda yapmak, tüylerle beraber ölü deriyi de temizlediği için tüyleri alırken ciltte peeling etkisi de yaratır. Fakat tıraş bıçağı kullanımında tüyler kesildiği yerden deri altına girmeye ve uzamaya meyilli olur. Bu da kıl köklerinde iltihaplanmalara ve şişmelere yol açar.
Tüyleri yumuşatmak için bol sabun kullan ve tıraş köpüğü işlevi görecek şekilde köpürt. Bir süre sıcak suyun altında tutarak usturayı ısıt. Kızarıklık ve tahriş olmaması için tüylerin çıkış yönünde tıraş et. Tüy dökücü kremler her markette satılıyor ve kıllar, tıraş olmaya göre çok daha uzun süre çıkmıyor.
Merhabalar, istenmeyen tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulmanın en etkili yöntemi lazer epilasyondur. Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz.
2) Tuz ve Limonun Pratikliği!
Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur. Aynı zamanda ağda sonrası oluşan lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Tuz – limon karışımını tüy dökücü sprey olarak kullanabileceğiniz gibi direkt cildinize de uygulayabilirsiniz.
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
Karınca yumurtası yağı çok eski zamanlardan beri bilinen, tüy görünümünün azalmasına katkı sağlayan ve doğal yollarla elde edildiği için cilde hiçbir zararı olmayan geleneksel bir yöntemdir. Aynı zamanda kıl köklerini kurutan yağ olarak da bilinmektedir.
EFSANE: Tüy dökücü kremin etkisi tıraş bıçağı ile aynıdır.
Veet Tüy Dökücü Krem kullanarak tıraş bıçağının aksine daha pürüzsüz ve daha yumuşak bir cilde kavuşabilirsiniz. Tıraş bıçağı, tüylerinizi cildin hemen üzerinden keser ve geride cildinizi pürüzlü hissettiren sivri uçlu kıllar bırakır.
Tüy dökücü krem ağdayla kıyaslandığında çok daha pratik ve hızlıdır. Ağda ise köklere kadar uzanan tüyleri alır ve daha uzun süre süren bir etki sağlar. Her epilasyon işleminden sonra tüy azaltıcı krem kullanmak da uzun vadede istenmeyen tüylerden kurtulmak için iyi bir seçim olur.
Tüy Dökücü Krem, kasık, kasık bölgesi, penis tabanı, skrotum (testis torbası) ve kalçalardaki tüylerin alınması için uygundur. Tüy dökücü kremi penisin gövdesine veya üstüne, kalça aralarına, anüs ve perianal bölge çevresine uygulamayın.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Osmanlı zamanında bilinen en eski epilasyon yöntemlerinden biri olan hamam otu tozu, zırnık otu olarak da bilinmektedir. Hamam otu genellikle kadınlar hamamda istenmeyen tüylerinden kurtulmak için bu yöntemi uyguladıkları için bu ismi aldı.
Jilet: Genital bölge temizliği jilet ile yapılabilmektedir. Tek kullanımlık ya da epilasyon aletlerinin ucunda bulunan elektrikli traş makineleri şeklinde olabilir. Tüyler uzadıkça tekrar yapmak gerekir.
Sir ağda uygulamaları sayesinde kıl kökleriniz zamanla zayıflar ve incelir düzenli kullanımda da tüyleriniz daha seyrek çıkar. Aynı zamanda sir ağdalar cildinizden ölü hücreleri arındırarak yenilenmiş bir cilt görünümüne de kavuşmanızı sağlar.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Ağda ve epilatör gibi jilet kullanımı da kararmaya neden olan etkenler arasında yer alır. Tahrişe yol açan bu uygulamalar, ciltte kararma oluşmasına neden olabilir.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Eldiven, tüyleri kökleriyle beraber aldığı için uzun vadede kıl köklerini zayıflatabiliyor. Eldiven yöntemi, tüyün kısa sürede çıkmasına da engel oluyor. Eldivenle tüy almanın zararları var mı? Eldivenle tüy almanın cilt için bilinen bir zararı yoktur.
Merhabalar, genital bölge kılları için Buz Lazer ideal bir çözümdür. İstenmeyen tüylerle mücadelenin en etkili ve en kalıcı yöntemi lazer epilasyondur. Buz Lazer ağrısız ve yan etkisiz olması ile günümüzün en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri