Halk arasında D vizesi olarak da bilinen D tipi vize; çalışma, oturum ve eğitim için gerekli olan ve Schengen ülkelerinde geçerli olan uzun süreli bir vize türüdür. Yani aslında turistik amaçlı değildir ve bir nevi oturum izni anlamına gelir. D tipi ulusal vize en fazla 1 yıl en az 90 gün alınabilir.
"Ulusal Vize (D Tipi)", Almanya'da uzun süreli kalışlar için verilen bir vizedir. Almanya'da üç aydan fazla kalmanıza ve - vize türüne bağlı olarak – burada çalışmanıza, üniversiteye gitmenize veya mesleki eğitim almanıza olanak tanır.
5 Nisan 2010 tarihinden itibaren D tipi ulusal vizeye sahip olan öğrenciler, eğitim aldıkları ülkenin dışındaki Avrupa birliği ülkelerini 180 gün içerisinde 90 gün olmak şartıyla ziyaret edebilirler.
D tipi vizenin Schengen ülkelerinde çalışacak, eğitim alacak veya kalıcı olarak ikamet edecek olan kişiler tarafından alınması gerekmektedir. D tipi vize ulusal bir vizedir. Daha sonrasında ülkelerine tekrar dönecek olan kişilere verilmektedir.
Almanya turistik vizesi bankada olması gereken para minimum baz da 7000TL olarak Konsolosluk talep etmektedir. Almanya turistik vizesi banka hesabı Konsolosluk tarafından oldukça dikkat edilen bir durumdur.
İlgili 18 soru bulundu
D tipi vizeler en geç 30 gün içerisinde çıkabilirken en erken ise 10 iş gününde çıkabilmektedir. C tipi vizelerin ise en geç 9 günde çıkabileceği söylenirken en erken ise 4 gün içerisinde çıkabileceği ifade edilebilir. Bulgaristan vizesinin çıkma süresi de alınacak olan vize tipine göre değişiklik gösterebilmektedir.
Oturma izni (D vize) başvuruları aşağıdaki AS Visa ofislerine yapılabilir. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren oturma izni (D tipi vize) başvuruları için randevuların online randevu sisteminden, sadece kalış amacına göre (iş, eğitim, Enter Hungary programı, imza tasdikli D-vize başvurusu vb.)
C Tipi Schengen Vizesi: 90 günlük kısa süreli seyahatler için geçerlidir. A Tipi Schengen Vizesi: Yalnızca havaalanı transiti için geçerlidir. D Tipi Vizeler: 90 günden fazla geçerli olabildiğinden uzun süreli vize olarak kabul edilir. Ancak uzun süreli D Tipi vizeler Schengen vizesi DEĞİL, ulusal vizedir.
Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir. D tipi vize en fazla 1 yıl geçerli olacak şekilde verilmektedir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor.
Bulgaristan vizesi Schengen statüsüne sahip değildir. Bu nedenle, D vizesi ile Schengen ülkelerine vizesiz olarak gidemezsiniz. Ancak Bulgaristan kırmızı pasaport sahibi olan Bulgar vatandaşları Schengen ülkelerine vizesiz olarak seyahat edebilmektedirler.
90 günden uzun olan vizeler yani D tipi Almanya ulusal vizesi, uzatma yapılabilecek vize türüdür.
Polonya çalışma izni başvuru takibi nasıl yapılır ile birlikte Polonya'da yasal olarak çalışmak isteyen kişiler konsolosluk üzerinden alınması zorunlu olan Polonya çalışma vizesi en erken 15 gün içerisinde çıkmaktadır.
Polonya Vizesi
Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de geçerlidir.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Bulgaristan'da uzun süre kalmak istiyorsanız, D vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. D vizesini aldıktan sonra, Bulgaristan oturum kartı başvurusu yapabilirsiniz. Oturum izni başvuru aşamaları ile ilgili olarak; Başvuru yapacağınız vize türüne uygun belgeler hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.
D vizesini hangi ülkeden aldıysanız o ülkede 90 günden fazla sürede kalabileceğiniz anlamına gelir. Ancak 3 ayı geçmeyecek şekilde istediğiniz bir Schengen ülkesine gidebilir ve turistik amaçlı bu bölgelerde kalabilirsiniz.
D07 tipi Polonya Çalışma Vizesi, Yabancı' ya Polonya'da hem calışma hem de oturum hakki saglar. D07 tipi Polonya Çalışma Vizesi, Yabancı' ya Schengen ülkelerinde, 6 ay içerisinde 90 gün dolasım hakkı sağlar. 2. Yol OTURUM İZNİ (OTURUM KARTI):
Polonya'da uzun süreli çalışma ve oturum izni alabilmek için gerekli olan vize tipi Polonya Ulusal (D-tipi) çalışma vizesidir. Bu vize sayesinde Polonya'da uzun süreli olarak çalışabilir ve oturum hakkı elde edebilirsiniz. Ayrıca ailenizi de yanınıza almak isterseniz, Polonya Aile Birleşimi Vizesi de alabilirsiniz.
*Polonya Turist vizesi işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 5000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olması gerekir.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
Portekiz Altın Vize için minimum yatırım tutarı olan 280.000 Euro'luk gayrimenkul veya net 500.000 Euro değerinde yatırım fonu alma şartı vardır. Ayrıca yılda en az 7 gün Portekiz'de geçirilmelidir. Beşinci yılın sonunda Portekiz vatandaşlığına başvurulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri