1-) D2 yetki belgesi için toplam 75 koltuk kapasitesinin hesaplanmasında; 9 koltuk ve üzerindeki koltuk sayısına sahip olup da 8 yaş dahil daha küçük yaştaki tüm özmal taşıtlar kullanılacaktır.
D2 yetki belgesinin eki taşıt belgesine ticari otobüsler kaydedilir. D2 yetki belgesi sahipleri özmal taşıtları ile sahibi oldukları özmal taşıt sayısının 2 katını geçmemek üzere ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş sözleşmeli taşıtları, taşıt belgelerine kaydettirerek kullanabilirler.
Firmanın 75 koltuk ve 10 yaşından genç araç şartını sağlamasının ardından diğer araçlarında aynı şart aranmaz ve tüm filo D2 belgesine sahip olur. D2 yetki belgesini alabilmek için ilinizde bulunan T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hizmet noktalarına başvuru yapmanız gerekir.
D2 yetki belgesi, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yurtiçinde tarifesiz yolcu taşımacılığı yapacaklara verilen bir yetki belgesidir.
İlgili 15 soru bulundu
D2 Yetki Belgesi Yenileme Fiyatı (ücreti)
24215.4 TL (D2 Yetki Belgesi Yenileme Ücreti; D2 Yetki Belgesi Ücretinin Yüzde 15 oranındadır !)
D2 yetki belgesini almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin ticaret odasına kayıtlı olması ve sermayenin en az 30 bin Türk Lirası olması gerekmektedir. D2 YETKİ BELGESİ ALAN/DEPO (MERKEZ) ŞARTI NEDİR? D2 yetki belgesini almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerden alan depo şartı aranmaz.
“(4) A1, B2, D2 ve servis taşımacılığı yapmak üzere D4 yetki belgesi olan yetki belgesi sahipleri, yetki belgesi eki taşıt belgelerinde kayıtlı taşıtlarını, taşıtın kayıtlı olduğu yetki belgesi kapsamı dışında ve/veya yetki belgesi olmayan gerçek veya tüzel kişilerin faaliyetleri için kullandıramazlar.
D2 belgesinin düzensiz aralıklarla, özgürce taşıma yapabilme yetkisini kullanan belge sahipleri bu belgelerini kiraya verebiliyorlar.
12) B ve D1-D2-D3 türü yetki belgeleri ile ilgili olarak asgari kapasiteyi sağlayacak azami özmal otobüs yaşı 12' den 15' e çıkarılmıştır.
1) Yetki belgeleri, adlarına düzenlenen gerçek veya tüzel kişiler dışında başkaları tarafından kullanılamaz ve hiçbir şekilde devredilemez. 2) Yetki belgesine sahip tüzel kişiliklerdeki pay sahipliği satış, bağışlama veya muadili bir işlemle el değiştirebilir.
esguneyturizm.com yeterli araç sayısına sahip olmayan meslektaşlarına D2 belgesi kiralama hizmeti sunar. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan firmamız tüm turizm camiasına yetki belgesi kiralama hizmetini sağlayabiliyoruz.
Başvuruda bulunacak şirket veya şahıs firmasının ticaret odası kayıtlı sermayesinin en az 30.000 TL olması gereklidir. Sermaye miktarı yeterli olmayan firmalar D2 belgesi müracaatı yapmadan önce sermaye arttırımı yapmalıdır. D2 belgesi fiyatı 18,559.00 TL dir.
B sınıfı ehliyet sahipleri otomobilin yanında kamyonet de kullanabilirler. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme iznine sahiptirler.
D1 Yetki belgesi: D1 belgesi, tarifeli olarak şehirlerarası ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara verilir. D2 Yetki belgesi: D2 belgesi, tarifesiz olarak yurtiçi ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara verilir.
Src 2 Belgesi: Yolcu taşımacılık işi yapacak olan ve bu taşımacılığı ülke sınırları içinde icra edecek olan sürücüler alır. Bu belge türünün eğitim süresi toplam 36 saat olarak gerçekleştirilir. Src 3 Belgesi: Eşya ve kargo taşımacılık işini ülke sınırları dışında gerçekleştirmek için alınacak bir belge türüdür.
D3 yetki belgesi yurt içinde kendi işinde ve yalnız kendi personelini taşımak üzere yolcu taşımacılığı yapacak ve bunu yaparken ticari maksatla yapmayacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen belgedir.
D1 sınıfı ehliyet de bu uygulama ile ortaya çıkan bir kategoridir. D1 sınıfı ehliyet minibüs kullanmaya yetki veren ehliyet türü olarak bilinir. Şehir içi minibüs hatlarında şoförlük ya da nakliyecilik yapmak isteyenlerin alması gereken ehliyet türüdür. Okul servis şoförlerinin de D1 ehliyeti olması gerekir.
- Taşıtlarını yasa dışı faaliyetler için kullandıran D2 belge sahiplerine ilk tespit için 50 uyarı cezası verilecek. - Bu uyarılar 3.000 TL yatırılarak kaldırılabilecek. - 1 yıl içinde iki defa aynı ihlali yaptıkları tespit edilirse, yetki belgeleri iptal edilecek ve aynı faaliyeti 2 yıl boyunca yapmaları yasaklanacak.
Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Servis Taşımacılığı Yetki Belgesi”ne müracaat için http://e-tuhim.ibb.gov.tr linkinden başvuru yapabilirsiniz.
Yetki Belgesi Nedir? Ticari araçlar ile gerçek ve tüzel kişilere yolcu ve yük taşıması için çalışma izni veren ve Ulaştırma Bakanlığı'nın düzenlediği belgenin adıdır.
Bir taşıma belgesi, malların ihracatçının ülkesindeki belli bir yerden alınıp ithalatçıya teslimini taahhüt eden, buna istinaden taşıtan ile taşıyan arasında düzenlenen bir taşıma sözleşmesidir, malların teslim alınmasını gösterir bir teslim makbuzudur, ayrıca deniz konşimentosunda olduğu gibi bir kıymetli evrak ...
FIATA FCT, nakliyecilere verilen taşıma belgesi, FIATA FCR, nakliyecinin mala zarar vermeden teslim ettiğini gösteren belge, FIATA FBL ise taşınacak olan mal ve yüklerin mülki konumlarını temsil eden önemli bir karayolu taşımacılığı belgesidir.
C2 Yetki belgesi uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alabilmek için şahıslarda ve şirketlerde aynı şartların sağlanması istenmektedir. Bunun yanı sıra belgeye kaydedilecek araçların ticari olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri