Karaciğer yağlanmaları, kistler, hepatit türleri, siroz, mide ülserleri, mide fıtıkları, gastrit ve reflü, safra kesesinde taş ve kum oluşumu, iltihaplanmalar, iç hastalıkları uzmanları tarafından tedavi edilen hastalıklardır.
Solunum yolu enfeksiyonlarının haricinde idrar yolu enfeksiyonları, cilt enfeksiyonları, karaciğer iltihabı (hepatit), ishal, kemik ve eklemlerin iltihabi hastalıkları, paraziter hastalıklar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, influenza ve bruselloz gibi pek çok enfeksiyon hastalığı da iç hastalıkları kliniklerinin ...
15 yaş üstü hastaların iç organlarındaki sorunları teşhis ve tedavi eden bölüm olan Dahiliye (İç Hastalıkları), hastalıkların erken teşhisinin yanı sıra hastalıkların nasıl önlenebileceği konusunda da önemli çalışmalar yapmaktadır.
Yetişkin insanların iç organlarında yaşadığı sıkıntılarla ilgili teşhis ve tedavi hizmetinin verildiği bölümdür. Ayrıca hastalıklardan korunma konusunda bilinçlendirir ve başka şikayetler konusunda ilgili uzmana yönlendirme sağlar. Dahiliye bölümünde 15 yaş üzerindeki hastalara bakılır.
İlgili 20 soru bulundu
14 yaş ve üzerindeki bireylerin cerrahi dışı tüm şikayetlerinin tanı ve tedavisinde genel dahiliye bölümü tarafından verilen hizmet kapsamındadır.
0 ile 18 yaş arasında, çocuk olarak tanımlanan kişilerin doğumsal hastalıkları, doğum sonrası düzenli olarak uygulanması gereken aşı takibi, mental, fiziksel ve motor gelişimi pediatri hekimlerince takip edilir.
15 yaş üzeri hastaların iç organlarındaki sıkıntıları teşhis ve tedavi eden bölüm olan iç hastalıkları (Dahiliye) birimi, hastalıkların erken evrede teşhisinin yanı sıra hastalıklardan nasıl korunmak gerektiğine dair koruyucu bilgilendirmeyi de yapmaktadır.
Bu kapsamda da hastadan istenebilecek olan testler; kan, idrar gibi bazı laboratuvar testi, radyolojik incelemeler ile endoskopik incelemelerdir. Röntgen, MR, ultrason, mamografi ve de bilgisayar tomografidir. Ayrıca üst gastrointestinal endoskopi ile kolonoskopi kontrolü de dahiliye doktorunun isteği üzerine yapılır.
Eski adı dahiliyedir. İç hastalıkları (dahiliye) uzmanları kişileri hastalıklardan korunma konusunda bilinçlendirir ve yönlendirir. Dahiliye Hangi Hastalıkları Tedavi Eder? Genel dahiliye tıbbın tüm klinik branşlarına temel teşkil eden bir disiplindir.
Dahiliye Alanında;
Hematoloji, Onkoloji, Endokrinoloji ve Nefroloji 3-4. Göğüs Hastalıkları, Gastroenteroloji, Romatoloji ve İmmünoloji 2-3. İnfeksiyon Hastalıkları ise yaklaşık 1 olmak üzere toplam 42 adet bulunur.
İç Hastalıkları (Dahiliye) uzman doktorların yönlendirmesiyle hastanın kolundaki bir damardan girilerek kan alınır. Bu kanda D vitamini değeri bulunur.
İç hastalıkları veya göğüs hastalıkları uzmanları alerji uzmanı değillerdir. Yetişkin alerji uzmanları astım, alerjik nezle, egzama gibi alerjik hastalıkların teşhis ve tedavisi konusunda yetkili uzmanlardır.
Dahiliye uzmanı; iç hastalıkları olarak da bilinen tıbbın ana bilim dalında, 6 yıllık lisans programı üzerine tıp fakültesi bitiren ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavında (TUS) başarılı olup dahiliye alanında uzman olan kişiye verilen mesleki unvandır.
İntaniye (Enfeksiyon Hastalıkları) uzmanı, hastanelerin ilgili departmanlarında; virüs, parazit, bakteri ya da mantar gibi mikroorganizmaların sebep olduğu hastalıkların tedavi ve tanısı ile ilgilenen uzman doktora verilen mesleki unvandır.
İç Hastalıklarının (Dahiliye) tetkik, teşhis ve tedavisi dahiliye servisince yapılmakta olup gerekli görüldüğü taktirde hastalıklarla ilgili daha spesifik birimlerimize (KBB, Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Fizik Tedavi, Kardiyoloji gibi) yönlendirme yapılmaktadır.
Öksürüğe ek olarak bu belirti ve semptomlar, bir doktor tarafından tedavi edilmesi gereken daha ciddi bir durumu gösterebilir. Eğer bu belirtileri yaşıyorsanız en kısa sürede bir dahiliye uzmanına başvurmanızı öneririz.
eleman.net verilerine göre, İç Hastalıkları Uzmanı 2023 yılında ortalama 53.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda İç Hastalıkları Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 44.000 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 26.972 TL maaş alıyordu.
Dahiliye bölümü; şeker hastalıkları (Diabetes Mellitus), koroner kalp hastalığı, kolesterol yüksekliği, alt ve üst solunum hastalıklarına bakar.
İdrar yolu enfeksiyonları genellikle üroloji uzmanları tarafından tedavi edilir. Ancak, bazı durumlarda aile hekimleri veya dahiliye uzmanları da idrar yolu enfeksiyonu tanısı koyabilir ve tedavi edebilirler.
İç Hastalıkları 2 (Dahiliye 2)
Çocuk Kliniği'nde 24 saat süreyle 0-18 yaş arası tüm çocuk hastaların teşhis ve tedavileri çocuk klinikleri, hasta servis ve acil serviste yapılabiliyor.
Pediatri uzmanı; 0 - 18 yaş aralığındaki bebek, çocuk veya ergenlerin fiziksel gelişimlerini incelemek, olası hastalıkları teşhis ve tedavi etmekten sorumludur. Bunların yanı sıra koruyucu sağlık hizmeti sunar.
5237 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 6/1-c maddesi uyarınca 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur. 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununun (ÇKK) 3/1-a maddesi uyarınca daha erken yaşta ergin olsa bile, 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri