1-Fuska Su
Sağlık Bakanlığı Su Analizi'ne göre 2020 yılının en sağlıklı ve içilebilir su markası seçilen Fuska mineral açısından oldukça zengin, pH 7,5 ve yüksek mineral yapısıyla da listenin ilk sırasında.
Su yumuşak, kokusuz, renksiz, berrak ve içimi hoş olmalıdır. Hastalık yapıcı zararlı mikroorganizmalar içermemelidir. Sularda suya kötü koku ve tat veren fenol ve yağ gibi maddeler bulunmamalıdır. Demir, hidrojen sülfür ve mangan gibi elementleri içermemelidir.
Buzdağı firması, yapılan analizler sonucunda oldukça iyi su üreten bir firma olarak tanıtılıyor. Teknik ve hijyen koşulları dikkate alındığında sağlık için herhangi bir risk bulundurmayan Buzdağı suları, içme suyu konusunda oldukça popüler. Buzdağı sularının analiz sonuçlarına göre pH değeri 7,1 olarak açıklanmıştır.
Çeşitli sağlık koşulları itibariyle Eskişehir Kalabak Suyu'nun Niğde'den çıkan Tekir Markalı sudan sonra Türkiye'nin en sağlıklı doğal kaynak suyu olduğu belirlendi.
İlgili 17 soru bulundu
RENK, KOKU VE SICAKLIĞA DİKKAT
Su; kokusuz, renksiz, berrak ve içimi hoş olmalıdır. Sular fenolik madde,siyanür amonyak, nitrat içermemelidir. Kalsiyum, Magnezyum, Sodyum, Demir, Nitrat gibi diğer kimyasal maddeler yönetmelikte belirtilen sınırlarda olmalıdır.
İçilebilir sular içerisinde en iyi su markaları 2023 listesinde 7,6 pH seviyesi ile en iyi su markası olarak Buzdağ karşımıza çıkıyor.
Özetle: Su pH değeri 7.2 – 8.5 değer aralığında alkali özellik göstereceğinden sağlıklı kabul edilir.
Renksizdir, berrak ve kokusuz olur. İçimi sert değil yumuşaktır. Tat veren ya da kokuya neden olan yağlar ve fenoller içermez. En kaliteli içme suyu tüm bu özellikleri eş zamanlı taşır.
Sözcü yazarı Ümit Zileli, bu duruma dikkat çekerek tehlikeli olduğunu öne sürdüğü su markalarının isimlerini paylaştı. Verileri saklayan firmaları Danone Hayat, Hamidiye Şifa, Hayat, Pınar Yaşam Pınarım, Aqualife, Turkuaz diye sıralayan Zileli, "Uyan ey ahali 'doğal' suyla zehirleniyorsun" diyor.
İlave bir işleme gerek kalmaksızın direkt olarak suyu kaynağından içebilirsiniz. Ambalajlı su, Sağlık Bakanlığı'nın çok sıkı yönetmelik hükümlerine göre ruhsat alındığı, sürekli denetim altında olduğu ve halk sağlığı açısından bir risk taşımadığı yönünde bir güvencenin var olduğu anlamını taşır.
Özyurt, damacanaların temiz ve şeffaf görünmesi gerektiğini, gövde ve emniyet bandı ile bandın altındaki kapağın aynı markaya ait olması gerektiğini ve bu kriterlere uymayan suların alınmaması gerektiğini belirtiyor. İstanbul'da İstanbul İl Sağlığı Müdürlüğü'nün 3 Halk Sağlığı laboratuvarı bulunuyor.
Hamidiye su İstanbul'un doğal ormanları içindeki kaynaklardan elde edilen lezzetli, sağlıklı ve güvenilir doğal kaynak sularını en iyi şekilde sunmaktadır. Ph değeri 7.13 olan Hamidiye içme sularının 5 ve 10Lt üretimlerinde bu değer değişim gösterir.
Saka su: Suyunun pH değeri 8,22 olmakla beraber "üstün lezzet ödülü" alan tek yerli suyumuzdur. Sırma su: Sapanca'nın yukarısı olan Kar Tepe'den çıkarılan sırma suyun pH derecesi 7,39'dur.
Çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği şehirlerin en başında Bursa'nın geldiğini tekrarlayan ÇETİNAVCI, bunun böyle olduğunun İl Sağlık Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve bazı akademik odalar tarafından yapılan analizlerle de kanıtlandığını vurguladı.
Yarışmada, Kanada'nın British Colombia eyaletine Clearbrook kentinin içme suyu, "Dünyanın en iyi, en temiz ve taze suyu" ödülüne layık görüldü. Yarışmada uzun yıllar birinci olan British Colombia'ya bağlı Greenwood kentinin suyu, bu yıl Ohio'nun Hamilton kentinin ardından üçüncü olabildi.
Hayır. Damacana ambalajlar kapağı açılana kadar hiçbir bakteri içermezler. Başka kaba aktarırken su, ortam havasından bakteri kapacaktır. Ayrıca kullanılacak kabın damacana ambalaj gibi steril ve hijyenik olması mümkün değildir.
BPA Free BPA içermez anlamına gelmektedir. BPA'sız damacana, BPA'sız şişe, BPA free plastik gibi söylemlerle günümüzde pek çok ürün satışa sunulmaktadır. Bisfenol A içermeyen plastik ambalajlarının da sağlığa zarar verebileceğine dair çalışmalar bulunmaktadır.
Musluk suyunun kaynatılması durumunda suyun içindeki kalsiyum, magnezyum, karbonat kireç halinde çökeceğinden ve su mineralini kaybedeceğinden musluk suyunun kaynatılarak içilmesi önerilmemektedir.
Hatta suyun kaynatılmış olması demek içerisinde bulunan kalsiyum, magnezyum ve karbonat kireç haline dönüşerek çöker. Bu işlem sırasında sudaki mineralde ortadan kalkmış olacaktır. Uzmanların araştırmalarına göre kaynatma işlemi sırasında sudaki ağır metaller ve klor ortadan kalkmaz.
Su ısıtıcınızın altındaki kireçli kalıntı, su ısıtıcıdan buharlaşan sıcak suyun gerisinde çözünmüş mineralleri geride bırakmasının bir sonucu olarak zamanla oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri