Damat annesi abiye modelleri için renk paletine bakacak olursak; pastel tonların ve rengarenk elbiselerin dışına çıkarak; bordo, siyah, mor gibi renklerin kullanımı tercih edilebilir.
Düğün formalitesi değerlendirilerek daha resmî veya yarı-resmî tarzdaki kıyafetler tercih edilmelidir. Resmî düğünler söz konusu olduğunda siyah kravat kıyafet koduna uygun şekilde düz kesimli ve abartılı olmayan kıyafetler kullanılmalıdır.
Gelin annelerinin ağır bir görünüm sergilerken ve asil bir gürünüm içerisine de girmeleri gerekli olmaktadır. Gelin anneleri çoğunlukla sade bir kıyafet tercih etmektedir. Sade kıyafetlerde de şık bir görünüm elde etmek mümkün olmaktadır. Bunun için kıyafetin bedeninizle uyumlu olması da önemli olmaktadır.
Görümce ve aynı zamanda ev sahibi olarak katılacağın davet, erkek kardeşinin sözü, nişanı, düğünü ya da sade nikahı olabilir. Her konsept için farklı tarzda elbise seçimi yapman gerekmekte. Söz ya da sade nikah törenlerinde diz boyu, düşük omuz elbise uygun olacaktır.
Düğün ve nişan gibi geniş çaplı organizasyonlarda ise büyük beden şifon, kadife, krep, tül, saten abiye kumaşlarının kullanıldığı tasarımları tercih edebilirsiniz. Vücut tipinize göre seçimler yaparak arzu ettiğiniz şık ve estetik görünüme kavuşmak mümkün.
İlgili 31 soru bulundu
Düğün daveti organizasyonlarına katılırken giyeceğiniz kıyafetin rengi kesinlikle beyaz olmamalıdır. Beyaz, düğünlerde sadece gelinin kullanabileceği bir renk olarak bilinmektedir. Sadece beyazdan değil, krem rengi ve fildişi kıyafetlerden de uzak durmaya çalışın.
Doğu kültüründe düğünlerde geline çok fazla altın takılırken bazı yörelerde ise sadece bilezik ya da gelin takı seti şeklinde takılmaktadır. Bazı kültürlerde ise kız istemede geline ve damada takılacak takılar konuşulup belirlenmektedir.
Nişan töreninde giyilecek kıyafetlere gelirsek, gelinin nişan elbisesini erkek tarafı alırken, damadın takım elbisesini kız tarafı alır.
Beyaz giymeyin: Eğer evlenen siz değilseniz kesinlikle başkasının düğününe beyaz giyinmeyin. Beyaz giymek düğün sahibine karşı yapılacak en büyük ayıptır. Hatta bej, krem, ten rengi gibi açık renkte elbiseleri giymekten de kaçının. Geniş renk alternatifleriniz varken gelini üzmeyin.
Kayınvalide elbisesi olarak tercih edilen tunik elbiseler, büyük bedenler için oldukça ideal. Bu kıyafetlerde V yakalı formları tercih ederek, fazlalıklarınızı rahatlıkla kamufle edebilirsiniz. Kaynana abiye modelleri ile uyumlu kumaş tiplerine bakarsak; tül, şifon, organze gibi birçok kumaş türü tercih edilebilir.
Damadın anne ve babasının geline takı seti ve 2 adet bilezik takması ideal olarak görülüyor.
Düğünde damada genellikle para ve altın takılır. Gelinin ailesi ise damada altın zincir ve damadın da beğendiği altın bir saat takarken, damadın ailesi ise sıklıkla yarım ya da tam altın takar. Aynı zamanda altın ile saat birlikte de takılabilir.
Gelinin ailesinin kızlarına 2 veya 3 bilezik takması uygun görülüyor. Anne de baba da hayattaysa, iki kişi de birer bilezik takabiliyor. Damadın ailesinin ise geline takı seti ve 2 adet bilezik takması ideal olarak görülüyor. Takı setinin içerisinde küpe, bileklik ve kolye bulunuyor.
Eğer sünnet düğünü bir balo salonunda gerçekleşiyorsa bordo, lacivert ya da siyah gibi koyu renk tonları arasından seçim yapabilirsiniz. Açık alanda gerçekleşen bir sünnet düğünü için pudra, bej, lavanta ya da ekru gibi açık renk tonlarına sahip bir sünnet annesi elbisesi giyebilirsiniz.
Kız isteme merasiminde giyilecek elbisenin söz elbisesi, nişan elbisesi ve nikah törenlerinde giyilecek olan elbiseden daha sade olması törenin doğası gereğidir. Dantelli modeller kız isteme merasimlerinin gözdeleridir. Dantelli modeller genellikle beyaz, bordo, mor, yeşil ve lacivert renkleri ile kullanılır.
Damadın kız kardeşi olarak davetlileri karşılarken gösterişli olduğu kadar asil bir görünüm yakalamanız güzel olacaktır. Görümce abiye modellerini tercih ederken söz ve nişanın yapıldığı mekanda çok önemlidir. Şık bir mekanda yapılan bir davet ise, uzun abiye modelleri size çok yakışacaktır.
Beyaz giymeyin
Eğer evlenen siz değilseniz kesinlikle başkasının düğününe beyaz giyinmeyin. Beyaz giymek düğün sahibine karşı yapılacak en büyük ayıptır. Hatta bej, krem, ten rengi gibi açık renkte elbiseleri giymekten de kaçının. Geniş renk alternatifleriniz varken gelini üzmeyin.
Beyaz renk haricinde yine beyaza yakın bir renk olarak krem tonları yer alır. Krem renk tonları bazı kişilere beyaz renkten daha çok da yakışabilir. Ancak konu davetliler olunca davetlilerin arasından herhangi misafirin beyaz giymesi genellikle hoş karşılanmaz.
Bej veya tonları da kullanılmaması gereken renkler listemizde yer alıyor. Çok cazip ve masum bir renk olduğunu biliyoruz ama bej de bu listede yer alan renklerden biri. Üstelik bazı gelinlerin bej tonlarını tercih ettiğini göz önünde bulundurursak, ilk renk beyaz için söylediğimiz her şey burada da geçerli.
Damat adayı, kız istemeye giderken, şık bir buket çiçek, çikolata, söz yüzükleri ve geline takılacak takı seti götürür. Kimi yörelerde söz geleneklerine göre geline ve/veya ailesine hediye etmek üzere söz bohçası hazırlanır. Ancak, bohçaların daha ziyade nişan günü hediye edilmesi yaygındır.
Nişanda tutulacak olan nişan salonundan, ikram edilecek olan pasta, yiyecekler içeceklerden, nişan masasından, nişan dağıtmalıklarından ve nişan günü için yapılacak diğer harcamalardan kız tarafının sorumludur. Damadın nişan günü giyeceği takım elbiseyi de kız tarafının alması uygundur.
Her genç kızın hayalini kurduğu düğün töreninin muhteşem olması için gelinlik ayrı bir yere sahiptir. Sadece düğün değil, nişan ve kına gecesi tercih edilen elbiseler de önemlidir. Gelinlik, nikâh, nişan ve kına gecesi için alınan tüm elbiselerin, aksesuarların ve kuaförün ücretini ise adetlere göre damat tarafı öder.
Fakat damada takı takılan bölgeler de vardır. Bu kapsamda yapılan uygulama, "gelinin tanıdıkları geline, damadın tanıdıkları ise damada takı takar" şeklindedir. Ayrıca gelinin damada, gelinin ailesinin de damada takı taktığına da şahit olursunuz. Düğünde damada takılan takıların başında saat ve kolye gelir.
Bu törende kaynana geline ziynet olarak ne takacaksa (Altın, inci, gerdanlık, küpe, bilezik, vb.) sırasıyla takar.
Bu yüzden eskiden kalma kurallar yerine herkes bütçesi doğrultusunda takı takmaktadır. Düğünde gelinin ailesi ve damadın ailesi tarafından geline farklı takılar takılmaktadır. Genel olarak her iki aile tarafından geline altın takı seti ve altın bilezik takılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri