Yoksul kişi eline geçen şeyin iyisine kötüsüne bakmaz.
Cevap: yoksul kimse eline geçen şeyin iyisine kötüsüne bakmaz, varlıklı kişi ise en güzel şeylerde bile kusur bulur.
Örnek Savlar
(Ağılda oğlak doğsa,ırmakta otu biter.) Aç ne yemez tok ne timez.
Aç Ne Yemez Tok Ne Demez Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı
Bu atasözümüzün cümle içinde kullanımını şu şekilde örneklendirebiliriz: Durumu iyi oldukça, parası çoğaldıkça aç ne yemez tok ne demez haline büründü.
"Aç ne yemez, tok ne demez" Atasözünün anlamı insanların ihtiyaç ve durumlarına göre davranışlarının ve tutumlarının değişebileceğini vurgulayan bir sözdür. Atasözünün anlamı iki farklı durumu karşılaştırarak bu düşünceyi açıklar.
İlgili 24 soru bulundu
Aç Karnına Deyiminin Anlamı (TDK)
TDK'ya göre aç karnına deyiminin anlamı midesi boş olmak, bir şey yememektir. Reçetelerin üzerinde ''aç karnına'' ya da ''tok karnına'' ifadeleri yer alır. Deyimin günlük hayat içerisindeki kullanımı da oldukça yaygındır.
Herkes görsün, işitsin, kendisini övsün diye yapılan yardım, din ya da insanlık duygusu ile yapılmış iyilik olmaktan çıkar.
Aç Ne yemez Tok Ne Demez Atasözünün anlamı nedir TDK ya göre; “fakir insan, elde ettiği şeyin iyisine kötüsüne bakmaz, varlık sahibi insan ise en güzel ve en iyi şeylerde dahi kusur bulur” manasında söylenen bir söz.
Atasözü [1] Aç insan, yeterinden çok yiyecek ister. Tok insan da kendisine yiyecek şey gerek değil gibi davranır.Sözgelişi yoksul kişi, kazandıkça daha kazanmaya çalışır. Varlıklı kişi ise durumunun sürüpgideceğini sanır da kazanç yollarına başvurmaz.
[1] Kişi, az konuşursa hem çevresindekileri rahatsız etmemiş; hem de daha az yanılmış olur. Çok dinlemekle ise çok şey öğrenir.
"At ölür meydan kalır, yiğit ölür şan kalır " Atasözünün Anlamı: Bir atın ölümünden sonra bile onun koştuğu meydan hatırlanır; benzer şekilde, yiğit bir kişi öldüğünde de onun adı ve şanı yaşar.
[1] Acısı taze olan kimsenin üzüntüsü, bir takım söz ve davranışlarla artırılmamalıdır. [2] Üzüntüsü büyük olan bir kimsenin, onun acılarını artıracak söz ve davranışlardan kaçınmalıyız.
936 yıl önce yazılan Türk ortak kültürün ya- zılı ürünlerinden olan Divanu Lugati't-Türk'teki bir kısım atasözleri aynen korunurken, bir kı- sım atasözleri de bazı ses değişimleri ve keli- me /kavram farklılaşmalarıyla varlıklarını sür- dürmektedirler.
"Acıklı başta akıl olmaz" Atasözünün anlamı zor ve sıkıntılı durumlarda insanların sağduyulu ve akılcı düşünmekte zorlanabileceklerini ifade eder.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
Güneş balçıkla sıvanmaz Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, gerçeklerin ya da açıkça bilinen şeylerin gizlenemeyeceğini, örtbas edilemeyeceğini vurgular. Her ne kadar bazı şeyleri saklamaya ya da gizlemeye çalışsak da, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağını ifade eder.
Cevap: bir şeyi uzun süre elde edemeyen kimse, daha sonra o şeyden ne kadar çok edinirse edinsin yine kendisine yetmeyeceği kanısında bulunur.
Cevap: kendisinden iş beklenilen kimseden emeğinin karşılığı esirgenmemelidir.
"Karnı zil çalmak" deyimi, bir kişinin çok aç olduğunu ve yiyecek bir şeylere şiddetle ihtiyaç duyduğunu ifade eder. Bu ifade, genellikle kişinin açlığının yoğunluğunu ve aciliyetini vurgulamak için kullanılır.
Sakla samanı, gelir zamanı Atasözünün Anlamı: Bir şeyi ihtiyaç olmadığında dahi saklamak, ihtiyaç anında kullanmak için faydalıdır. Önceden tedbir almanın, zor zamanlarda avantaj sağlayacağını vurgular.
"Ak akçe kara gün içindir" Atasözünün Anlamı: Biriktirilen paranın, zor zamanlar için saklanması gerektiğini vurgular.
Keskin sirke küpüne (kabına) zarar Atasözünün Anlamı: Aşırı sert, kırıcı ve agresif bir tavır, sadece başkalarına değil, aynı zamanda o tavrı sergileyen kişiye de zarar verir. Bu atasözü, davranışlarımızın ve sözlerimizin hem bize hem de çevremize etkileri olabileceğini belirtir.
MATTA 6:3-4 Kutsal Kitap ve Deuterokanonik Kitaplar (KKDEU)
Birine yardım elini uzatırken, sol elin sağ elinin ne yaptığını bilmesin. Yardımını gizlice yap. Gizlilikte gören Baban da seni ödüllendirecektir.”
Muhammed Tan Post [Video]
“Sağ elin verdiğini, sol el görmesin” diyen bir kültür ile büyüdüm.
Genel olarak ilacın aç karnına alımı emilimini artırmakla birlikte hızlandırırda. Bunun yanısıra öyle ilaçlar da vardır ki tam aksine vücut tarafından emilimleri besinlerle birlikte alınmalarıyla artar. Bir başka husus ise özellikle midelerinden rahatsız olanlar için çok önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri