Çok kolay bir kullanıma sahip olan
Bütün demleme yöntemlerinde olduğu gibi ekipmanları ısıtmak oldukça önemli. Filtre kağıdını katlayıp yerleştirdikten sonra yaklaşık 100 ml sıcak su ile ekipmanı ısıtıp sonrasında suyu döküyoruz. Kahveyi hazneye ekledikten sonra 30-40 ml arası suyu kaz boynu kettle ile dairesel şekilde kahve üstüne döküyoruz.
V60 kahve demleme, Alman Melitta Bentz'in keşfettiği altı delik bardakla kahve demleme yönteminin günümüze modern olarak uyarlanmış hali. Çalışma prensibi basit olarak, altı delik bardağın üzerine filtre kağıdı yerleştirilir ve kahve damlalarının bardağın altındaki sürahiye dolması şeklinde çalışır.
Filtre kahvenin üzerine sıcak içme suyunu dairesel hareketlerle yavaş ve düzenli bir şekilde ilave etmelisiniz. Suyu tamamen filtre kahvenin üzerine ilave ettikten sonra kahvenin süzülmesini beklemeli ve ardından 7 dakika kadar demlenmeye bırakmalısınız.
Bardak içi süzgeçle kahve demlemek için de çaydanlıkta kaynattığınız sıcak suyu bardağın içerisine koymalısınız. Ardından süzgecin içerisine iki yemek kaşığı filtre kahve ilave etmelisiniz. Filtre kahve ilave ettiğiniz süzgeci bardağın içerisine bırakarak kahveyi 7 dakika kadar demlendirmelisiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Kahve Çekirdeğinin Tazeliği
Taze kavrulmuş kahve kaliteli bir içim için çok önemlidir, bu nedenle kahvenizi küçük miktarlarda alın (ideal olarak her biri iki haftaya kadar). Demlendikten sonra, aynı kahveyi tekrar kullanmayın, demlenen kahveden aroma fincanınıza geçer ve geriye sadece acı tadı olan bir kahve kalır.
1 yemek kaşığı toz kahve 7-9 grama eşittir.
Damlatılarak yapılan kahve anlamına gelen drip kahve, bir tür filtre kahve demleme yöntemidir. Dripper ise bu yöntemi uygulamamızı sağlayan en temel aparattır. Alman ev hanımı olan Melitta Bentz'in bulduğu drip (filtre) kahve demleme yöntemi, 1900'lerin başından beri kullanılmaktadır.
Kişiden kişiye göre de farklı kahve sertliği tercih edilebilir. Espresso kahvesi sert gelen fakat latte kahve yumuşak gelen kişiler için Cappuccino kahvesi tam karardır. Cappuccino kahvesi espresso kahvesine göre son derece yumuşak bir seçim olmak ile beraber latte kahve çeşidine nazaran serttir.
Fincan Başına 1,5 Tatlı Kaşığı Kahve Ekleyin
Damaklarda keyifli bir deneyim bırakacak bir filtre kahve hazırlamak istiyorsanız kahve/su oranına da dikkat etmelisiniz. French Press'inize hazırlamak istediğiniz her bir fincan için 1,5 tatlı kaşığı kahve eklemeniz yeterli olacaktır.
Değirmeni ayırdığınızda gövdenin ortasındaki ayar vidasını göreceksiniz. Değirmenin içindeki anahtarla vidayı sıkarak ya da gevşeterek değirmeni ihtiyacınız olan öğütme boyutuna göre ayarlayın. Hazneye kahve çekirdeği koyup değirmeni tekrar birleştirin, sonrasında değirmeni çevirerek kahvenin öğütebilirsiniz.
Konu evde filtre kahve yapmak olduğunda akla gelen en pratik yöntemlerden biri de filtre torbaları! Hazır filtre torbalarının içerisine 7 gram filtre kahve ekleyin ve torbaları fincanlara yerleştirin. Ardından sıcak su ilave edin ve 4 dakika kadar bekleyin. İşte bu kadar kolay!
Pour over ne demek? Pour Over, kahvenin üstüne sıcak su dökerek yapılan kahve demleme yöntemine deniyor. Genellikle filtre kahve yaparken kullanılan bir yöntem. Sıcak su kahveyle buluşurken kahvenin aroması ortaya çıkar ve kahve filtreden süzülerek fincana dökülür.
Blooming (Ön Demleme) Aşaması!
Saat yönünün tersinde dairesel bir hareketle kahvenize 50 ml kadar sıcak su ekleyin ve kahvenizin tüm yüzeyini ıslatın. 30 saniye bekleyin. Blooming adı verilen bu işlem, kahvenin içindeki gazların salınımını sağlayarak daha iyi bir demlemeye ve daha lezzetli bir kahveye yardımcı olur.
Cold brew kahvenin asiditesi normal demlenen buzlu kahveden daha düşük olduğu için acılığı daha az, tatlılığı ise belli belirsiz de olsa daha fazladır. İçerikleri ve Etkileri Farklı mıdır? Cold brew, normal demlenmiş kahveden %65 daha az asidiktir.
Cold Brew yapımının en güzel yanı kolay hazırlanmasıdır. Cold Brew ekipmanı da alabilirsiniz, rahatlıkla French Press de kullanabilirsiniz. 100-150 gram iri çekilmiş kahvenin üzerine 1 litre soğuk su koyun ve 12-16 saat bekletin. Sonrasında kahve konsantresini bir filtreden geçirin.
Soğuk kahve, herhangi bir kahveye buz eklenmesiyle yapılır. Cold brew ise yüksek miktarda kahve ve suyun karıştırılarak buzdolabında 12-20 saat bekletilmesiyle hazırlanır. Cold brew, daha az keskin tada sahiptir. Cold brew de kahve suyun içinde uzun süre beklediği için, suya salınan kafein miktarı da yüksektir.
Kaç fincan yapılacaksa o kadar su koyuyoruz, ardından şekeri ekliyoruz. En son olarak da kahveyi koyuyoruz, kahvenin köpüklü olmasını istiyorsanız kahveyi bol koymalısınız. Malzemeleri koyduktan sonra kahveyi orta ateşte pişiriyoruz, ama kahveyi kesinlikle karıştırmamalısınız. Ne başta ne pişirirken.
Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşuncaya kadar kaynama derecesine yaklaşmasını gözleyin. Kaynamaya başlamadan önce kısık ateşten alarak üst tabakada kabaran kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.
Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir. 1)İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyunuz. 2)Her fincan için 2 çay kaşığı kahve (6 g), arzu ederseniz şeker ilave ediniz. 3)Kısık ateşte kahveyi iyice karıştırınız.
En iyi su filtre kahve tavsiyelerine gelecek olursak; Tchibo, Oze, Mehmet Efendi, Davidoff, LavAzza, Blendblack, Julius Meinl ve Starbucks, Jacobs yoğun aromaya sahip, yumuşak içimli, French Press'e uygun, hoş kokulu, lezzetli, kaliteli, taze filtre kahve markaları olarak öne çıkıyor.
Demleme Oranı. Damla ve daldırma demleme yöntemleri için standart oran. Bir litre suya düşen kahve miktarını gösterir. Çoğu zaman, 1 litre başına 60 gr kahve kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri