“
Dara kökeni Arapçadan gelen bir isimdir.
1. isim Kabıyla birlikte tartılan bir nesnenin kabının ağırlığı. 2. isim Terazide dengeyi sağlamak için hafif gelen kefeye ağırlık olarak konulan taş, demir, çivi vb., abra.
Türkiye'de Dara ismini kullanan 5.687 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Dara ismini kullanan 1.779 kişi bulunmaktadır.
Can ismi, Farsça kökenli bir kelime olup, "hayat", "ruh", "yaşam", "sevgili", "can" gibi oldukça sıcak ve pozitif anlamlara gelir.
İlgili 30 soru bulundu
Ayrıca V.Minorsky Romalılar ve Yunanlar İran'da yaşayan Kürtler için "Cyrtiiler" dediklerini ve söz konusu bölgenin ilk kez "Kardu" isminin kullanıldığı Zagros Dağları'nın batısındaki topraklar içindeki Kürtler'i kast ettiklerini ifade etmiştir.
Aras ismi, Kuran'da geçmez; çünkü Arapça kökenli bir kelime değildir ve Kuran'da spesifik olarak zikredilen bir isim değildir.
Dora ismi, esas olarak Yunanca kökenlidir ve antik Yunan'da Dorian kavimine veya onların bölgesine atfen kullanılan bir isimdir.
YAZI BOYUTU. Erkek çocuklar için değerlendirilen dara ismi, Farsça kökenli bir isimdir. Aynı zamanda Türkçede yerleşik olarak kullanılan ve sevilen isimler içerisinde geldiğini söylemek mümkün. Anlam açısından farklı biçimlerde ele alınsa bile genel olarak hükümdar şeklinde ifade edilir.
Alevî ve Bektaşîler'de âyîn-i Cem'in icra edildiği meydanın ortasındaki özel yere dâr denir.
Darasını almak da dara ile ilgili kullanılan bir tabirdir. Darasını almak için tartılacak olan kabın ağırlığını belli etmek için kabı tartmak demektir. Yani bir kabın içinde bir ürün tartılacaksa o kabın ağırlığı alındığı zaman darası alınmış olur.
Hükümdar. 2. Tanrı adlarından. 3. Eski İran hükümdarlarından dokuzuncusu.
İçine bir şey koymak suretiyle kabın ağırlığını ölçmek için yapılan tartma işlemi dara alma olarak bilinmektedir. Bu şekilde herhangi bir kabın ne kadar ağırlığı olduğu anlaşılmakta ve buna göre farklı yerlerde kullanılmaktadır. Yani herhangi bir kabın ağırlığını ölçmek için yapılan işlemdir.
Dara düşmek deyiminin anlamı parasal olarak bir sıkıntıya girmek ya da sıkıntılı, tehlikeli bir durum ile karşı karşıya gelmek demektir.
Aren ismi, hem kız hem de erkek çocuklarında kullanılmaktadır. Bu sözcüğün kökeni oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Sözcüğün kökeni Farsçadır. Ancak eski Hititçede ve Arnavutçada da mevcuttur.
Dila ismi kökeni Farsçaya uzanan adlardan biridir. Kız çocuklar için kullanılan bu ismin rengi aynı zamanda pembedir. Hem anlamı hem de telaffuzu ile hoş bir etki yaratan bu isim, kız çocukları adına kullanabilecek özel adlar içerisinde yer almaktadır.
Duru ismi, Kur'an-ı Kerim'de geçen isimler arasında yer almıyor. Fakat farklı anlamları ile büyük bir beğeni toplayan bu isim, Türkçe kökenli bir isimdir.
Türkiye'de Duru ismini kullanan 39.684 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Duru ismini kullanan 10.242 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Duru ismini kullanan 3.908 kişi bulunmaktadır. İzmir'de Duru ismini kullanan 4.119 kişi bulunmaktadır.
Diana isminin kökenine baktığımızda ise Farsça / Latince olduğu görülmektedir. İlk kez Roma mitolojisinde geçer. Kız bebeklere uygun olan bu isim Türkiye'de kullanılmaz.
Suda yaşayan memeli, Yunus anlamlarına gelir. Yunanca kökenli bir isimdir. Delfin ismini taşıyan kimseler uysal ve aile yaşamına düşkün kişilerdir.
Türkçe kökenli bir isim olan Dora'nın Arapça ile bir kökeni bulunmamaktadır.
Neva, Fransızca ve Arapça kökenli bir isimdir. Neva, ahenk, ses, seda anlamlarına gelen bir isimdir. Aynı zamanda Türk Sanat Müziğinde bir makamın ismi de Neva'dır.
Atlas, köken olarak Yunan mitolojisine dayansa da günümüzde birçok kültürde kullanılan uluslararası bir isimdir. Taşıdığı mitolojik geçmiş nedeniyle, bu ismi alan kişiler için genellikle güçlü, sabırlı ve sorumluluk sahibi kişilik özellikleri düşünülebilir.
Kayra ismi, Kuran'da geçen bir isim değildir. Fakat, İslami değerlere uygun olduğu ve olumsuz bir anlam taşımadığı için İslam kültüründe kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır.
Poyraz İsmi Kur'an-ı Kerim'de Geçiyor mu? Poyraz ismi aslında Rum kökenli bir isimdir ve bu nedenle poyraz ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Yani Kur'an-ı Kerim'in hiçbir ayetinde poyraz ismine rastlanılmamaktadır. Fakat bu ismin erkek çocuklarına verilmesi kesinlikle caizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri