Google haritalarda bakın. Datça'nın yöresel lezzetlerini denemek isteyenleri, Meze Evi'ne alalım. Adından anlaşılacağı üzere meze konusunda iddialı olan bu mekanda, yöresel otlarla hazırlanan yemeklere de yer veriliyor. Kabak çiçeği dolması, kuru cacık ve çilekli deniz börülcesini deneyebilirsiniz.
Harcında pirinçi ve dereotu bulunan Kabak Çiçeği Dolması'nı Muğla'nın Datça ilçesinde hizmet veren Uysal Cafe'de yiyebilirsiniz. Muğla mutfağında baskın lezzetlerden olan patlıcan ile yapılan Yağlı Patlıcan Yemeği, soğan, biber ve sarımsağın birleşimiyle eşsiz bir tada bürünmektedir.
Datça'nın iki numaralı meyhanesi ise Eski Meyhane. Özellikle kavunlu karidesli mezesi spesiyali. Ahtapot, saganaki, atom ve diğer zeytinyağlı mezeleri de beğeniliyor.
Datça'da Bademli Levrek Nerede Yenir? 👉 Liman Restaurant, Palamutbükü Bademli levrek için tercih edebileceğiniz restoranlardan biri de yine Palamutbükü'ndeki Liman Restaurant. Fakat burası Palamutbükü'nün en favori mekanlarından biri olduğu için rezervasyon şart.
Kabak Çiçeği Dolması'nı Antalya merkezde hizmet veren Lara Balık'ta tadabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Kabak Çiçeği Dolması - İzmir
Ege bölgesinde bilinen ve İzmir mutfağında mevsiminde sıklıkla tüketilen bir yemektir. Bazı restoranlarda meze olarak sunulduğu da olur.
Kabak çiçeği dolması nerede meşhurdur diye soracaklara hemen söyleyelim: Tüm Ege ve Akdeniz illerinde, özellikle de turistik ilçelerde bu yiyeceği tadabilirsiniz.
Türkiye'nin en güzel ve lezzetli bademi Datça'da yetişir. Nurlu,, Ak, Kababağ, Dedebağ, Sıra ve Dişli gibi çeşitleri olan Datça Bademi'nin en kalitelisi Nurlu, en kolay yeneni ise kabuğu ince, dişle kırılabileni Dişli bademdir.
Palamutbükü, Datça merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan oldukça popüler bir koy.
Datça deyince aklımıza Can Yücel gelir. Bu ünlü şairimizin Datçadaki evi çok güzel. İçini gezemiyorsunuz çünkü eşi tarafından hala kullanılmakta.
Palamutbükü Datça merkeze 25 km mesafede , Datça Yarımadasının Akdenize bakan kısmında, Üç güzeller diye de anılan ( Hayıtbükü , Ovabükü , Palamutbükü ) koyların sonuncusu , maviyle yeşilin kucaklaştığı bir turistik merkez. Arabanız yoksa Palamutbükü'ne minibüslerle ulaşabilirsiniz.
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Muğla yemekleri dendiğinde ilk akla gelen lezzetlerin başında tarhana geliyor. Yaz aylarında avlularda ve evlerin damarında kurutulan tarhana kış mevsiminde sofraları şenlendiriyor. Bir başka lezzet ise keşkek yemeği.
Hayıtbükü, Datça'da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olmaktadır. Mesudiye köyü sınırlarında kalan bu özel nokta, oldukça sakin, rüzgârsız ve berrak bir denize sahip olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görmektedir.
Datça'da gezilecek yerler arasında Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Datça Yel Değirmenleri, Can Yücel'in Evi, Datça Kaleleri, Sevgi Yolu, Ovabükü ve Knidos Feneri yer almaktadır. Datça merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan Eski Datça Mahallesi, bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biridir.
Trekking yapabileceğiniz güzel rotalar da var burada. Datça Kaç Günde Gezilir? Datça'yı 3 ya da 4 günde hem gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz.
Datça denilince akla ilk gelen tarihi yer olan Knidos muhteşem bir coğrafya üzerine kurulmuş bir antik kent. Knidos Antik Kenti Ege ile Akdeniz'in buluştuğu noktada yer alıyor. Bu güzel antik kente geldiğinizde Tiyatro, Apollon Tapınağı ve Sunağı, Güneş Saati, Agora ve Odeon kalıntılarını ziyaret edin.
Datça'da arabasız bir tatil düşünülemez bile. Ya da çok eliniz kolunuz bağlanır ve bir sürü şeyi göremeden dönersiniz. Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var.
Son Osmanlı padişahlarından Sultan Reşat döneminde Datça adı Reşadiye olmuş, Cumhuriyet'le beraber ise tekrar Datça'ya dönüştürülmüştür. 1928 yılında ilçe olan Datça'nın ilk merkezi Reşadiye Mahallesi olmuş, 1947'de ise bugünkü yeri olan İskele Mahallesi'ne taşınmıştır.
Kabak çiçeği mevsimi ne zaman? Kabak çiçeğinin mevsimi yaz aylarına tekabül etmektedir. Haziran ayı biter bitmez Temmuz başlarında hasatı başlamakta ve Temmuz ile Ağustos boyunca devam etmektedir.
Yöreye göre değişse de Temmuz ayında toplanmaya başlanan çiçeklerin tam olarak açık oldukları, ısı etkisiyle yıpranmadıkları sabah saatlerinde toplanması önemlidir. Çiçeklerin meyvesiz olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri