Brezilya ve Avrupa'da gerçekleştirilen iki araştırmanın bulguları, düşük kalori diyetlerinin bir parçası olarak tüketilen meyve suyunun, kilo kaybına ve düşük beden kütle indeksi değerlerine yarar sağladığını gösteriyor.
Yüksek miktarda C vitamini içeren meyvelerden olan altın çilek, kilo vermeyi kolaylaştırır. Metabolizmayı güçlendiren altın çilek, vücutta yağ oluşumunu da engeller. Kızılcık, antioksidan bakımından zengin bir meyvedir. Kızılcığın içeriğindeki antioksidanlar, vücutta yağ oluşumunu azaltır ve kilo vermeyi kolaylaştırır.
Meyve Suyu Kilo Aldırır Mı? Meyve suyu, evde doğal şekilde hazırlanıyorsa kilo aldırmaz. Ancak paketli ve kutulu ürünler halinde meyve suyu tüketiyorsanız, kilo alımı için bedeninizi uygun hale getirmiş olursunuz. Meyve suyunu kahvaltıdan gece ara öğünlerine kadar içebilirsiniz.
Meyve suyu içildiği zaman vücuda alınan şeker direkt olarak yağ şeklinde depolanır. Bunun sürekli devam ettirilmesi de karaciğer yağlanmasına sebebiyet verir.
Meyve suyu
Meyve suları da diyetinizi sabote edebilir. Uzmanlar yüzde 100 doğal meyve sularının tercih edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Hem sağlıklı hem de gazlı içeceklerle kıyaslandığında daha az kilo aldırıyor. Yine de her zaman su tercih edilmeli.
İlgili 35 soru bulundu
Meyve suyu diyeti detoks diyeti olarak da bilinmektedir. 3 gün, 5 gün ve 7 günlük çeşitleri vardır. 3 günlük detoks diyetinde 3 gün boyunca meyve suları, sebze suları ve çorba kullanılır. Katı hiçbir ürüne yer verilmeyen bu diyetin amacı vücudu ve özellikle de bağırsakları toksinlerden arındırmaktır.
Tropikal meyveler özellikle mango, muz, ananas ve avokado gibi meyveler yüksek kalorileri ile enerji vericidir. Yine tropikal bir meyve olan passiflora da kilo almada etkin bir meyve çeşididir. Bunların yanı sıra üzüm, incir, kayısı gibi meyveler özellikle kuru olarak tüketildiklerinde yüksek enerji içermektedir.
Kilo vermek için mutlaka limon, portakal, yaban mersini, muz, armut, böğürtlen, ahududu, greyfurt, avokado, mango, elma, kayısı, şeftali, erik, kiraz, vişne, karpuz gibi meyveleri tüketmelisiniz. En çok ne zayıflatır? Hızlı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız mutlaka spor yapmalısınız.
Sıvı diyeti metabolizmanızın hızlanmasını, iştahınızın kapanmasını ve bağırsakların temizlenmesini sağlar. Bir ay boyunca haftada 2 gün uygulamanız gerekir. Ayrıca detoks etkisi göstererek sağlıklı bir şekilde fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olur.
Maydanoz, dereotu, tere, roka, taze nane, semiz otu, yeşil çay, ıhlamur, beyaz çay, hibiskus, karanfil gibi yağ yakıcı bitkiler sayesinde göbek eritmek, artık çok kolay. Çünkü bu bitkiler, vücuttaki fazla gaz, idrar, toksin ve suyu söktürüp karın şişkinliğini giderir, göbekteki fazla yağları yakar.
Meyve Suyu Fazla Tüketilirse Ne Olur? Hazır meyve suları çok miktarda glukozu, yani şeker içerirler. Bu kadar yüksek miktardaki glukoz en başta metabolizmayı olumsuz yönde etkiler. Bunların haricinde yine bu kadar yüksek miktarda glukozu vücuda almak kanser, obezite ve diyabet gibi ciddi hastalıklara kapı açar.
Aşırı tüketilen meyve suları ve asitli içecekler, fazla miktarda şekerin vücuda girmesiyle, kan şekerini yükselterek, şeker hastalığı, obezite ve eklem hastalıkları yanında, böbrek, göz, kalp ve damar hastalıklarına da yol açabilir.'' açıklamasında bulundu.
Günde 2 bardaktan fazla meyve suyu tüketilmemelidir ve aç karnına içilmelidir.
Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
- Bir sürahi dolusu suyun içine 2 buçuk ya da 3 kaşık elma sirkesi ekleyin. - Bir tane limonun suyunu sıkın ve bu suyun içine katın. - Bir çay kaşığı da tarçını eklediğiniz zaman yağ yakıcı detoks suyunuz hazır demektir. Elma ve tarçın, metabolizma hızlandırma ve yağ yakma konusunda birebir.
Peki, düşünmekle kilo verilir mi? Albany Üniversitesi Psikoloji ve Davranışsal Nörobilim Yardımcı Doçent Ewan McNay'e göre cevap koca bir “Evet”. McNay, beynin, sadece şeker glikozu ile çalıştığını, yoğun tempolarda daha fazla glikoza ihtiyaç duyduğunu ve çok fazla enerji harcayarak kalori yaktığını söylüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri