Büyük yerleşim merkezleri ve sanayi tesisleri olmayan ilçemizin havası kadar denizi de olağanüstü temizdir. İlçemizde 7 mavi bayraklı plaj bulunmakta ise de diğer tüm noktalarda da aynı gönül rahatlığı içinde deniz keyfi yaşamak mümkündür.
Rüzgar tanrısı Zephyros tüm yıl boyunca yarımadanın üzerinde dolaşıyor ve bu nedenle Datça'da nem oranı neredeyse sıfır. Bu sağlıklı iklim çağlar boyu hep dillere destan olagelmiş.
Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz. Badem çiçeği festivali döneminde de oldukça güzel oluyor Datça.
Datça merkezden denize girmek isterseniz tercih edebileceğiniz plajlardan biri ama bizce Datça'da bunca bakir koy varken buradan denize girmenin bir esprisi yok. Sahili kumluk ve sığ bir denizi var.
Türkiye'nin en güzel ve lezzetli bademi Datça'da yetişir. Nurlu,, Ak, Kababağ, Dedebağ, Sıra ve Dişli gibi çeşitleri olan Datça Bademi'nin en kalitelisi Nurlu, en kolay yeneni ise kabuğu ince, dişle kırılabileni Dişli bademdir.
İlgili 42 soru bulundu
Hayıtbükü, Datça'da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olmaktadır. Mesudiye köyü sınırlarında kalan bu özel nokta, oldukça sakin, rüzgârsız ve berrak bir denize sahip olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görmektedir.
Datça tatilinin en önemli özelliği koyları gezmektir tabii, ama şehir merkezindeki plajlarda vakit geçirmek isterseniz, en iyi seçim kesinlikle Taşlık Plajı'dır. Su çok güzel ve temiz.
DATÇA'DA İKLİM
Kış aylarında sıcaklık 12-14 derece arasındadır.
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Datçanın en güzel koyu (bükü)
Datça'da arabasız bir tatil düşünülemez bile. Ya da çok eliniz kolunuz bağlanır ve bir sürü şeyi göremeden dönersiniz. Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var.
Akdeniz'de olmasının bir sonucu olarak suyu Haziran'da çoktan ısınmış oluyor. Buraya gelirken deniz ayakkabısı getirirseniz çok iyi olur, aynı zamanda yiyecek ve içecekleri de yanınızda getirmeniz gerekiyor.
Muz ve narenciyenin yanı sıra badem, zeytin ve dağ çileği gibi ürünlerin bolca yetiştiği Datça'da bu kez tropikal bölgelerin meyvesi olan papaya yetiştiriciliğine başlandı. 2 yıldır sürdürülen çalışmalar olumlu sonuç verdi.
Birinci derece bir deprem bölgesi olduğu kabul edilen Datça'da yaşayanlar olarak Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında birbirimize sorup durduğumuz sorulardan bazılarının yanıtlarını alabilmek için bugün Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar'ın kapısını çaldım.
Coğrafya. Datça, coğrafi bölge olarak Ege Bölgesi'ndedir. Dağlık ve engebeli bir arazi yapısına sahiptir. Datça Yarımadası'nın en yüksek noktalarını Bozdağ (1174), Kalecik Dağı (881), Karadağ (786), Emecik Dağı (704), Yarık Dağı (615) oluşturur.
Marmaris Datça merkezden yaklaşık 60 km uzaklıktadır.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerinden alınan bilgilere göre Türkiye'nin en soğuk ve en sıcak deniz suyu sıcaklıkları belli oldu. Buna göre yapılan ölçümlerde en soğuk deniz suyu Akçakoca'da ölçülürken, ikinci sırada Zonguldak üçüncü sırada ise Bartın'da ölçüldü.
Ayvalık plajlarında dikkat etmeniz gereken iki şey var; biri (çok fazla) çocuk gürültüsü. O yüzden yanınıza müzik dinlemek için kulaklığınızı almanızı öneririm. İkincisi ise denizi. Ayvalık ve Cunda'nın denizi neredeyse Bozcaada'nın denizi kadar soğuk.
Muğla'nın Datça İlçesi'nin yüksek kesimlerine 6 yıl aradan sonra kar yağdı. Sabaha beyaz örtüyü gören Datçalılar, fotoğraf makineleriyle bu anı ölümsüzleştirdi. MUĞLA - Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava, Datça'da da kendisini hissettirdi.
Gökhan, "Ekim ayı sonu ve kasım ayının ilk günlerinde soğuk olan havalar şu an çok güzel, çok rahat denize girilebiliyor. Deniz suyu yaz aylarını aratmıyor. Datça'da yaşamaktan mutluyum" dedi.
Datça, tipik bir Akdeniz iklimi'ne sahiptir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Üç tarafı denizle çevrili yarımadada yazın esen serin kuzey rüzgarları, kavurucu sıcakları yok eder. Nem oranı ortalama %58 olan Datça'da yılın 300 günü güneşli geçer.
Adı üstünde sahili kum, sığ bir denizi var, yavaşça derinleşiyor, bu yüzden çocuklu aileler, yüzme bilmeyenler için de tercih edilen bir plaj.
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Datça'ya en kolay ve en kısa ulaşım yöntemi Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Milas Bodrum Havalimanı'nı kullanarak, havalimanından araç kiralayarak Bodrum Marina'dan Datça'ya feribotla geçmek. Bodrum-Datça feribotu araçsız yolcu da kabul ediyor. Bodrum-Datça yolculuğu feribotla 2 saat sürüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri