Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dava süreci nasıl takip edilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dava süreci nasıl takip edilir?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Dava dosyası takibi nasıl yapılır?

Bu işlemler genelde sorgulama, başvuru ve belge alımıdır. https://www.turkiye.gov.tr/davalarim ayrıca bu linki kopyalayıp arama motoruna yapıştırıp dava dosyası sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz. Bu işlemi yaparak davanın sonucu veya durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

UYAP üzerinden dava takibi nasıl yapılır?

Sisteme giriş yap butonuna tıklayın “ Dosya Sorgulama“ düğmesine tıklayın, dosyanızın işlem gördüğü yeri, Adli Yargı, İdari Yargı, ya da Adli Tıp bölümünü, davanızın görülmekte olduğu il, adliye, mahkeme, T.C Kimlik Numarası ve Cüzdan Seri No'sunu sisteme girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Mahkeme günü nasıl öğrenilir?

e-devlet şifresi aracılığıyla UYAP sistemine giriş yapabilir ya da e-devlet'e normal giriş yaparak arama butonuna “uyap” yazabilirsiniz. Karşınıza çıkan hizmetler arasından “duruşma sorgulama” seçeneğine tıklayarak duruşma tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

UYAP Dava Dosyası Sorgulama / ADALET BAKANLIĞI / İcra Dosyası Sorgulama / E-Devlet

İlgili 37 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Uyaptan dosya neden gözükmez?

Dosyanızı görememenizin nedeni; 1. dosyada vekil kaydınız bulunmamakta, 2. dosyanız kapalı 4. Uyap sisteminde mükerrer kaydınız bulunduğu için bazı dosyalarınızı görememektesiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukat.uyap.gov.tr

E devlete dava dosyası ne zaman düşer?

Açılan dava normal şartlarda bir hafta içinde e devlet sistemine düşer. Bazı durumlarda bu süreç 2 ile 3 gün içinde de sisteme yansıdığı olur. Dava açıldıktan yaklaşık 30 ile 40 gün sonra duruşma davetiyesi kişiye PTT ile tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Mahkeme nereden takip edilir?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Mahkeme günü e devlette görünür mü?

Dava dosyaları ile ilgili detaylara adliyelere gitmeden UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemi üzerinden ulaşılabiliyor. Dava tarihleri, dava ile ilgili diğer belgeler bu sistem üzerinden görülebiliyor. Sisteme, e-Devlet şifresi, mobil imza ve Elektronik İmza ile giriş yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Mahkeme e devlette gözükür mü?

Adalet Bakanlığı tarafından e-Devlet Kapısına sunulan en önemli hizmetlerden birisi mahkeme dosyalarının takip edilebiliyor olmasıdır. e-Devlet'teki bu hizmet sayesinde T.C. kimlik numarasına açılmış tüm davaları tek bir ekrandan görüntülemek ve aynı zamanda detaylı bilgi almak mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Internetten dava takibi nasıl yapılır?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

E-devlet üzerinden UYAP a nasıl girilir?

1- http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan "Giriş Seçenekleri" butonuna tıklanır. 2- Açılan sayfada "E-devlet aracılığı ile giriş" seçeneği ile devam edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barobirlik.org.tr

Dava sonucu ne zaman Uyapa düşer?

(4) Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda biter. (5) Mahkemelerde görülmekte olan dava, çekişmesiz yargı, geçici hukuki koruma ve diğer tüm işlemlerde UYAP'ın kullanılmasına dair usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Dava dosyası kaç günde sonuçlanır?

Temyize giden davalarda sulh hukuk mahkemesi için sonuçlanma süresi 8 gündür. İcra hukuk mahkemelerinde bu süre 10 gün olurken iş mahkemelerinde 8 , idare ve vergi mahkemelerinde ise 30 gündür. İstinaf mahkemelerinde ise kararın kesinleşme süresi yaklaşık olarak 15-20 gündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: geyikliaydin.av.tr

Dava dosyası ne kadar sürer?

Dava süreci, dava konusuna göre değişebilmektedir. Adalet Bakanlığı'nın istatistiklerine göre, davaların karara bağlanması süreleri ortalama olarak 100 ila 600 gün arasında değişebilmektedir. Bu süreler, her yıl değişebilmektedir. Örneğin; bölge idare mahkemelerinde dava süresi 70 ila 100 gün sürebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Bana dava açıldığını nasıl öğrenebilirim?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

E devlette gözükmeyen dava olur mu?

Dosya kapandıktan sonra e-devlette taraf olunan davalar arasında görünmez. Eğer mobil imza veya e-imza ile UYAP'a girerseniz, kapanmış dosyalar arasında görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuki.net

Davam ne durumda?

E-devlet sistemine giriş yapılarak arama bölümüne ”Kamu Kurumları Adalet Bakanlığı” yazılarak aratmalısınız. Açılan sayfada Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama butonuna tıklamanız akabinde gerçekleştirilecek sorgulama işlemi ile kişi adına dava dosyasının olup olmadığını görüntülenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: efeshukuk.com

Karara çıkan dava ne zaman sonuçlanır?

Karara çıkmış olan dosya, neticelendiği için gerekçeli karar yazma süreci başlar. Gerekçeli kararın yazılma süresi ceza mahkemelerinde 15 gün, hukuk mahkemelerindeyse 1 aydır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Mahkeme duruşma zaptı UYAP a ne zaman düşer?

Mahkeme Kararı Uyap'a Ne Zaman Düşer? Mahkeme kararının Uyap'a düşmesi için, davanın mahkemeye ulaşması ve iddianamenin kabul edilip esas numarası alması gerekir. Bu süreç tamamlandığında dava Uyap'a yansır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Dava izlemeye nasıl gidilir?

Hakim önce davacıya sonra davalıya sorar, varsa avukatlar 1-2 dakika konuşur, daha sonra hakim odasına çekilip kararı açıklar. Dostum kapalı oturum gerektiren davalar hariç (salonun fiziksel kapasitesi müsaitse) tüm duruşmalarau dinleyici olarak katılabilirsin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

E duruşmaya Uyaptan nasıl girilir?

E – duruşma talebi avukat portal üzerinde yer alan duruşma sorgula menüsü üzerinden yapılabilmektedir. Gelen duruşma sorgulama ekranından tarih aralığı girilerek duruşma sorgulama işlemi yapılır. E –duruşma talebi alanında yer alan talep gönder seçeneği ile e – duruşma talebi gönderme işlemi başlatılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulavukatim.com

UYAP dosya ne zaman düşer?

Kural olarak bir icra dosyası 10 yıllık sürenin dolmasıyla düşer. Bu kuralın dayanağı Borçlar Kanunundaki 10 yıllık genel zamanaşımıdır. Ancak zamanaşımı daha kısa olarak (mesela 5 yıl olarak) öngörülen borçlar için ise 5 yıl sonunda icra dosyası zaman aşımına uğrar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: chukuk.com

Uyaptan dava acılır mı?

NOT: Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Uyaptan neler öğrenebilirim?

Vatandaşlarımız; açık veya kapalı dava ve icra dosyalarını, dosyaları içinde yer alan evraklarını, duruşmalarını ve UYAP Bilişim Sisteminde kayıtlı olan adres ve iletişim bilgileri bu uygulama ile takip edebilmektedirler. Uygulama IOS ve Android platformları üzerinden tamamen ücretsiz olarak indirilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uyap.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT