Herhangi dersten ortalaması DD düşerek başarısız olan öğrencilerin notları, dönem sonunda Bütünleme sınavlarından sonra, eğer transkript Genel Not ortalaması (GNO) 2,50 ve üzerinde ise DD (Başarısız) olan tüm notları DB (Başarılı) olarak sistem tarafından otomatik olarak güncellenmektedir.
Geçmiş dönemde ortalaması 1,99 ve aşağısı olan ve DC, DD harf notlarının başarısız olması, sonraki dönemlerde ortalamanın 2,00 ve üzeri olması ile değişmeyecektir. Yani geçmiş dönemlerde DC veya DD alınan ders başarısız ise başarısız, başarılı ise başarılı kalacaktır.
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.
DC ve DD şartlı oluyor, ortalaman 2 üstü olursa geçmiş oluyorsun o derslerden. DC notu geçer mi diye de soruyorlar ama 2'nin altında olursa kalırsın ve tekrardan almak zorundasın. Önemli olan genel ortalaman yani FF olmadığı sürece ve 2 üzerindeyse ortalaman geçersin sorun olmaz.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
İlgili 25 soru bulundu
DD: 40 - 49 / Başarısız. FD: 30 - 39 / Başarısız. FF: 0 - 29 / Başarısız.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir.
(Değişik fıkra:RG-16/6/2016-29744) Bir dersten başarılı sayılabilmek için başarı notunun en az CC olması gerekir. Ancak, genel not ortalaması (GNO) CB (2.50) ve üzerinde olan öğrenciler, DD başarı notu ile de başarılı sayılır ve başarı notu, katsayısı 1.50 olmak üzere DB olarak not belgesine geçirilir.
Cevap: Bağıl değerlendirme işlemleri sonucunda harflendirme tablosunda yer alan tüm harf notları gibi DD harf notu da oluşabilmektedir. DD notunun kalkması söz konusu değildir.
-Güz Döneminde CD-DC-DD notlarınız varsa ve genel not ortalamanız 2,00'nin altında ise bu derslere koşullu geçme uyarısı yapılır. Buradaki koşul, Bahar Dönemi sonunda genel not ortalamanızın 2,00 ve üzerinde olmasıdır.
DC / 50 - 59 / 1.5 / Koşullu Başarılı - Başarısız. DD / 40 - 49 / 1.0 / Başarısız. FD / 30 - 39 / 0.5 / Başarısız. FF / 0 - 29 / 0.0 / Başarısız.
Herhangi dersten ortalaması DD düşerek başarısız olan öğrencilerin notları, dönem sonunda Bütünleme sınavlarından sonra, eğer transkript Genel Not ortalaması (GNO) 2,50 ve üzerinde ise DD (Başarısız) olan tüm notları DB (Başarılı) olarak sistem tarafından otomatik olarak güncellenmektedir.
Öğrencinin not ortalaması koşullu geçmede en kritik belirleyicidir. İlgili fakültenin belirlediği ortalama puan sınırının üzerinde olunduğu takdirde koşullu geçme işlevsel bir hale gelmektedir. Ancak not ortalaması dönem ile sınırlı değildir. Mezun olurken genel not ortalaması da bu sınırın üzerinde olmalıdır.
Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
Dönem Sonu harf notu DD olan derslerde; o dönemki Genel Not Ortalaması (GNO) 2,50 ve üzeri olanların DD(başarısız) harf notları bütünleme sınavları süreçi sonrasında DB(başarılı) olacaktır.
Üniversite öğretiminde ders puanlama durumu harfler ile belirlenmektedir. Bu sistem doğrultusunda en iyi motor AA olarak görülmektedir. Bundan sonra gelen not ortalamaları sırasıyla AB, BA, BB, BC, CB, CC, CD, DC ve DD birbirini takip eder.En iyi harf ortalaması AA olurken en kötü not ortalaması ise FF'dir.
Final sınavına girmeyen ya da Final sınavı sonucunda FF,FD,DD,DC ortalamalarından birine sahip olan öğrenciler bütünleme sınavına girebilirler. Bütünleme sınavına giren öğrencilerin bu sınavdan alacakları not Final notunun yerine geçer.
Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir. Bütünleme sınavına girmeyen öğrenciler için mazeret sınavı hakkı verilmez. Bu durumda, öğrenci kalmış olduğu dersi daha sonraki dönemlerde yeniden alarak geçmek zorundadır.
59.5 ve üstü geçer. Finalde 60 alma zorunluluğu yoktur.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri