Metal dedektörü size boşluğun büyüklüğüne, toprak yapısına göre belirli bir derinliğe kadar boşluk tespiti yapabilir.
Metal Yoğunluğu Altın Bulmayı Zorlaştırır
Dedektörler metal yoğunluğu olan kapalı alanlarda kullanılamaz; Ev içerisinde tavan ve zeminde bulunan hasır demirler, duvarlardaki kolon demirleri ve ev içerisindeki diğer metal eşyalar da cihazların çalışmasını engellemektedir.
Define araması yapmak istiyorsanız, öncelikle bulunduğunuz yerin Müze Müdürlüğünden dilekçe ile yasal izin almanız gerekmektedir. Dedektör taşıması ise kafa karıştırıcı bir noktadır. Çünkü dedektör taşımak ya da dedektör bulundurmak yasal bir durumdur. Dedektör taşımak yasaldır ve suç değildir.
Altın ve Metal Dedektörlerinin Derinlik Tespiti Kabiliyeti
Genellikle, altın dedektörleri 1 ila 3 metre arası derinlikten altın nesneleri tespit edebilir.
Boşluk bulucu dedektörler kaya, toprak, taş gibi sert maddelerin altında gizlenmiş boşlukların tespit edilmesi için kullanılan elektronik cihazlardır. Bu cihazlar, tarama başlığı ile taranan sert zeminin altında bulunan boşlukların kolay bir şekilde tespit edilmesini sağlamaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Ancak yapılan bazı testlerin bu alanda istatistik olarak işe yaradığını gösterdiği bilinmektedir. Alan tarama altın bulur mu gibi başlıklarla sıklıkla değerlendirilen konu dahilinde 3 adet kapalı kova içinde hangisinde altın bulunduğunun denendiği bir testte çubukların yüzde yetmiş doğruluk oranı sağladığı görülmüştür.
Altın Arama Çubukları Nedir? Altınarama çubukları, bulunduğu alanlarda toprak altında olan altınların bulunmasını sağlayan L şeklinde bir çubuktur. Lecher Anteni olarak da anılan bu çubuklarda, frekanslı manyetik değişiklikler ile alanda bulunan altın gibi elementlerin tespiti yapılamaya çalışılmaktadır.
yok altın az dersen ters bir yerin altından karo kaldır oy içini altını koy kapat yattığın yerin altı olabilir mesela. hem altın öyle kolay bulunan birşey değil dedektörler buluttan nem kaparlar folyo sararsan etrafına bulamaz.
En iyi dedektör kaç metre gösterir noktasında ölçülen değer maksimum 6 metredir.
Son dönemde oldukça moda olan dedektörle sahilde ziynet aramada 'yasal boşluk' olduğu bildirildi. Sahillerde kıymetli maden aranmasıyla konusunda ilgili kurumların genelgelerinde ya da kanunda 'yasaktır' ya da 'serbesttir' diye bir hüküm bulunmuyor.
Tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. İzinsiz olarak define araştıranlar üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Yargıtay kararlarına göre “Kendi arazisinde define aramak suç mu” sorusuna olumlu yanıt vermek mümkündür. Neresi olursa olsun ve hatta kendi arazisi bile olsa yetkili makamların bilgisi ve izni olmaksızın hiç kimse define arayamaz.
Bu işin kanuni olup olmadığını soruyorlar. Maden arama ruhsatlı alanlarda altın aramak mevzuata aykırı, onun dışında doğadaki bütün derelerde altın aramanın bir sakıncası yok.
Dedektör, yeraltında bulunan, metal objelerin ve/veya boşlukların tespitini yapabilen, define dedektörü, altın dedektörü,metal dedektörü, vb. gibi farklı kategorileri bulunan bir tespit cihazıdır.
Vücut ısıyı otomatik dengeledikçe kan akışı normalleşir. Çünkü vücut hem soğuktan hem de şoktan kitlenmiş haldedir. Yavaş yavaş çözülmesi için sarı alüminyum folya gibi güçlü maddeyle sarılması gerekir. Ayrıca sarı alüminyum vücudun mikrop kapmasını önler.
Dedektörler, elektromanyetik dalga formundaki enerji akısını ölçülebilir niceliklere çeviren ve kayıt edilmesini sağlayan cihazlardır. Örneğin ışınım akısını (fotonlar) elektrik sinyallerine (foto elektronlara) çeviren ışıkölçerler (fotometreler) gibi.
Bu Pinpointer dedektör modellerinin algılama çekim mesaleri metalin ebatına ve pointer dedektörün modeline göre değişmektedir. iyi bir pointer dedektörün en fazla çekim mesafesi 30 ile 35 cm dir. Tavsiye Edeceğimiz Pointer Modelleri Sırası ile Şu Şekildedir.
DEDEKTÖR KULLANMAK YASAK MI? Dedektör satın almak ya da kullanmak serbesttir.
Madeni apara büyüklüğündeki ebatlardaki değerli bir metali yaklaşık olarak 10 cm mesafeden tespit edebilirken, bu metal para boyutlarından daha büyük bir değerli metal hedeflerinde ise yaklaşık olarak 35-40 cm mesafe aralığından çeker ve tespit yapabilir.
Megapat. Çoğu el dedektörü alüminyum folyonun içindekileri fark etmez, alüminyum folyo Faraday kafesi oluşturduğu için sadece alüminyum folyoyu tespit eder. Eğer cihaz alüminyum folyoda uyarı veriyorsa geçmiş olsun.
Emniyet Müdürü Çolak, “Hırsız, artık eski gibi evin altını üstüne getirmiyor. Altın ve ziynet eşyalarını dedektör sayesinde eliyle koymuş gibi buluyor. Vatandaş ise teknolojiden yeterince yararlanmıyor. Bu yüzden hırsızla, uğursuzla mücadelede istenilen sonucu alamıyoruz” dedi.
Yani taş veya kaya altında kalmış çok küçük bir altın cürufu bile toprak altından keşfedebilmektedir. Altın dedektörü toprak yapısında dengeleri bozabilecek yüksek mineral seviyelerine karşı kararlı davranacak, derinliğinden ve gücünden kayıp vermeyecek cihazlardır.
Altın, birçok kaya türünde karşımıza çıksa da en fazla kuvars kayalarda bulunur. Bu ne kadar önemli bir ipucu gibi görünse de kuvars kayalar o kadar fazladır ki daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulur. Bu yüzden de kirli ya da çürümüş olarak bilinen kuvarslara bakmak, altın bulma olasılığını artıracaktır.
Mıknatıs, demir, kobalt ve nikel gibi madenleri çekmektedir. Bakır- alüminyum gibi maddelere ve radyum, paladyum, altın, gümüş ve platini çekmemektedir. Pek çok alanda kullanılan değerli madenler gurubunda bulunan mıknatıslar, soy metal özelliğine karşı çekim gücünden yoksundur.
Uydu görüntüleriyle yerin altını görmek ve bilgi edinmek mümkün mü? Optik Sensörler ile yer yüzeyinin altından bilgi edinmek mümkün değildir. Ancak aktif algılayıcıların (SAR, Radar, vb.) uygun koşullarda yer yüzeyi altından bilgi edinmesi bir dereceye kadar mümkün olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri