Metabolizma üzerine hızlandırıcı etki gösteren defne yaprağı çayı, geleneksel Hint tıbbında zayıflama amacıyla kullanılmaktadır. Yağ yakımını hızlandırıcı özelliğe sahip olan bu bitki çayı, selülit oluşumunun da önüne geçerek bölgesel incelmeye fayda sağlar.
Defne yaprağı çayı antioksidan olduğu için metabolizmayı arttırıcı özelliğe sahiptir. Bu nedenle defne yaprağı zayıflama diyetlerine yardımcıdır.
Defne yaprağının iştah açıcı, hazmı kolaylaştırıcı, kas gevşetici ve böcek öldürücü özellikleri bulunur. Ek olarak yapraklarından yapılan gargara ile diş çürüklerini önlemeye ve yapraklarının çiğnenmesi ile ağız kokularını gidermeye yardımcıdır.
İdrar söktürücü özelliği sayesinde vücutta biriken suyun atılmasına yardımcı olur ve ödem oluşumunu önler.
Defneyaprağı çayı vücut direncini sağlayarak hastalıkların oluşumunu engellemektedir. Böylece vücut güçlü ve canlı hissetmektedir. Aynı zamanda da zararlı maddelerin birikmesine engel olmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı defneyaprağı çayının sabahları uyandıktan sonra aç karnına içilmesi önerilmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Defne yaprağı çayı sağlığa oldukça faydalıdır. Özellikle doğru yöntemler ile demlenen bu defne yaprağı çayı düzenli olarak tüketilmelidir.
Daha sonra çayı süzün ve demlenmesi için 5 dakika bekletin. İsteğe göre içerisine 1 çay kaşığı şeker atabilirsiniz. Defne yaprağı çayını günde 1 kez içebilirsiniz.
Defne yaprağının zararları kişiden kişiye değiştiği gibi kullanım sıklığı ve miktarı da zara verip vermediği konusunda önemlidir. Hamile ve emziren annelerin defne yaprağı tüketmesi zararlıdır. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum yollarına zarar vermektedir. Fazla kullanımı alerjik reaksiyon gösterebilir.
Defne Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? Defne yaprağı sıklıkla çay olarak tüketilmektedir. Kurutularak elde edilen defne yaprağı, bir çaydanlık ya da bir bardak sıcak suya eklenir. 5-10 dakika aralığında demlenen defne yaprağı çayının içerisine bal veya limon gibi ek ürünler dahil edilerek içilebilir.
Ödem attıran bitkiler arasında da ada çayı, limon, ıhlamur, yeşil çay, anason, kantaron otu, rezene, nane limon ve biberiye vardır. Bakıldığında hem zayıflatan hem de ödemi attıran ortak bitkilere rastlarız. Örneğin yeşil çay ve biberiye bu ortak bitkiler arasındadır.
Yoğun bir dönem de baskı ve stres altında hissediyorsanız bir bardak defne çayı size daha iyi hissettirebilir. Defne çayının faydalarından biri olan sakinleştirici etkisi sayesinde uykuya daha rahat dalabileceksiniz.
Bağırsakların düzenli çalışmalarını sağlar. İdrar sökücü olmasıyla vücutta iltihap oluşumuna engel olur. Evde yakılarak kullanılan defne yaprakları, solunum yollarını rahatlatır, nefes darlığına iyi gelir ve stresi azaltır.
Adet sorunlarının tedavisinde etkili olabilir. Defne yaprakları doğru şekilde tüketildiğinde düzenli ve normal regl sağlayabilir. Ayrıca vajinal akıntıyı tedavi etme özelliği de bulunmaktadır.
Defne yaprağı kabız yapar mı? Öte yandan Defne yaprağı çayı sıcak su ile karıştırılarak kabızlık, asit reflü ve düzensiz bağırsak hareketleri gibi yaygın sindirim bozukluklarını hafifletebilir.
Kilo vermenizi hızlandıracak 3 lü karışım yeşil çay, tarçın ve defne yaprağı. Bu tarif metabolizmanızı hızlandırırken sindirim sisteminizin büyümesini sağlayacak oldukça güçlü bir yöntemdir.
Defne Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir? 2-3 adet defne yaprağını bir su bardağı kaynamış suyun içine ekleyerek yaklaşık 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Demlenen çayı yapraklarından süzgeç yardımıyla ayırabilirsiniz.
Taze veya kuru defne yaprağını, balık gibi yemekleri fırında pişireceğiniz zaman üzerine ekleyerek kokuyu azaltabilirsiniz. Kurutulmuş defne yaprağını öğüterek baharat olarak kullanabilirsiniz. Defne yaprağını, Hint baharatı olarak bilinen garam masala yapımında kullanabilirsiniz.
Çayı geleneksel olarak vücuttan fazla suyun atılması için kullanılır. Demir eksikliğine bağlı anemi tedavisine yardımcı bir doğal ürün olarak tüketilebilir.
Merkezi sinir sistemine zarar verebilir. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum sistemine zarar verebilir. Fazla kullanım alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Alerjisi olanlar kullanmamalıdır.
Defne yaprağının uç kısmı yakıldıktan sonra bakır ya da plastik bir kabın içine bırakılır. Yapısı gereği kuru bir bitki olduğu için kolay bir şekilde yanan Akdeniz defnesinden 2 ya da 3 tane yakmak yeterli olacaktır.
Örneğin, kurutulmuş baharatlar, kurutulmuş bitkilerden daha uzun süre dayanma eğilimindedir ve baharat ne kadar bütün veya daha az işlenmiş olursa, raf ömrü de o kadar uzun olur. Kurutulmuş otlar genellikle 1-3 yıl dayanır.
Bereket ve zaferin timsali olan defne yaprağı, cüzdana konduğunda cüzdandaki bereketin arttırdığına inanılır. Paranın bereketlenmesi için cüzdana ya da çantaya üzerine para resmi çizilmiş defne yaprakları konulması tavsiye edilir.
Ayaklar için birebir
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ayak mantarını da iyileştirici etkisi vardır. Defne yaprağını ayakkabınıza koyduğunuzda tabanlarınızdan gelen faydayı hissedeceksiniz.
Defne Yaprağının Saça Faydaları Nedir? Defne yaprağı yağı, saçlar için birçok fayda sağlar. Saç derisini besleyerek saç büyümesini teşvik eder ve saç dökülmesini azaltır. Aynı zamanda saçların güçlenmesine, parlaklaşmasına ve kepeğin azalmasına yardımcı olur.
Binbir derde deva olan defne yaprağı faydaları arasında bağışıklığı güçlendirir, ateş düşürücüdür, enfeksiyonlarla savaşır, sindirime iyi gelir, uyku ve stres problemini çözer, kalbe ve damara iyi gelmesi yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri