Defne tohumu antienflamatuar özelliği ile doğal bir iltihap kurutucudur. Vücuttaki akut ve kronik iltihap ile mücadele eder. Bu özelliği sayesinde vücut direncini artırarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Vitamin ve mineral içeriğinin yanı sıra lif ve antioksidan bileşikler bulundurur. Bu bileşenleri ile defne yaprağı bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcıdır. Vücutta antibakteriyel, antiviral ve antifungal işlev görür. Dolayısıyla vücuttaki iltihabı azaltmaya ve yara iyileşmesine katkıda bulunur.
Romatizma, artrit ve eklem ağrılarına iyi gelir. Antibakteriyel özelliği sayesinde enfeksiyonlara karşı koruyucu etki sağlar.
Halk arasında akdeniz defnesi olarak da adlandırılabilir. Sindirim hastalıkları, mide ve gaz problemlerinin giderilmesinde defne yaprağından faydalanılır. Aynı zamanda anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri bulunur. Yaprak şeklinde yemeklerde kullanıldığı gibi defne yaprağı çayı olarak da tüketilebilir.
100 gr defne yaprağını 3-4 dakika kaynatarak demlenmeye alın. Bu suyu banyo yapacağınız suyun içerisine karıştırın ve üzerine oturun. Hazırladığınız karışım idrar yolu enfeksiyonlarına ve rahim hastalıklarına iyi gelecektir.
İlgili 43 soru bulundu
İltihap önleyici özelliği ile nam salan defne yaprağı, suyu kaynatılarak alternatif şekillerde fayda sağlanabiliyor. Özellikle kadın hastalıkları için defne yaprağının suyuna oturmak, tedavi edici olabiliyor. Akdeniz ikliminde yetişen defne ağacının yaprakları alternatif tıpta kullanılıyor.
Defne tohumu antienflamatuar özelliği ile doğal bir iltihap kurutucudur. Vücuttaki akut ve kronik iltihap ile mücadele eder. Bu özelliği sayesinde vücut direncini artırarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Defne yaprağı çayı sağlığa oldukça faydalıdır. Özellikle doğru yöntemler ile demlenen bu defne yaprağı çayı düzenli olarak tüketilmelidir.
Gece içilen bir bardak defneyaprağı çayı sizin rahat, huzurlu ve kesintisiz bir uyku yaşamanızı sağlayacaktır. Bu sayede sabah uykunuzu almış ve enerjik olarak uyanabilirsiniz. Aynı zamanda defneyaprağı çayı migren gibi şiddetli baş ağrılarını da gidermektedir.
•Defne yaprağı çayı hazırlarken ilk önce 1 su bardağı suyun içine 2-3 defne yaprağı ekleyin. Daha sonra ilave ettikten sonra 10 dakika demleyin. Demlenen çayınızı iyice süzüp afiyetle tüketebilirsiniz. •Günde 2 kez defne yaprağı çayı tüketebilirsiniz.
Zerdeçal ve Zencefil
Zerdeçal ve zencefil romatizma semptomlarını hafifletmeye yardımcıdır. Zerdeçal baharatını yemeklere ekleyerek ya da çay olarak tüketmeniz tavsiye edilir.
Metabolizma üzerine hızlandırıcı etki gösteren defne yaprağı çayı, geleneksel Hint tıbbında zayıflama amacıyla kullanılmaktadır. Yağ yakımını hızlandırıcı özelliğe sahip olan bu bitki çayı, selülit oluşumunun da önüne geçerek bölgesel incelmeye fayda sağlar.
Defne yaprağı çayını günde 1 kez içebilirsiniz.
Defne yaprağı aynı zamanda halk arasında bitkisel tedavi için de kullanılır. Taze olarak toplanan defne yaprakları kaynatılarak vücut ve saç yıkamasında kullanılır. Ayrıca civanperçemi ile birlikte kaynatılıp çay olarak tüketilir. Toz haline getirilen defne yaprağı ile merhem yapılır.
Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum yollarına zarar vermektedir. Fazla kullanımı alerjik reaksiyon gösterebilir. Merkezi sinir sistemini yavaşlatabilir. Ameliyat olacak kişiler 2 hafta önceden defne yaprağı tüketimini bırakmalıdır.
Yoğun bir dönem de baskı ve stres altında hissediyorsanız bir bardak defne çayı size daha iyi hissettirebilir. Defne çayının faydalarından biri olan sakinleştirici etkisi sayesinde uykuya daha rahat dalabileceksiniz.
Ayaklar için birebir
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ayak mantarını da iyileştirici etkisi vardır. Defne yaprağını ayakkabınıza koyduğunuzda tabanlarınızdan gelen faydayı hissedeceksiniz.
Bunun için 4 gram defne yaprağı ve 8 gram kurutulmuş portakal kabuğunu, iki su bardağı kaynamış suya ekleyin 15 dakika boyunca kapağı kapalı şekilde demleyin. Süzüldükten sonra dilerseniz çayınızı bal ile de tatlandırabilirsiniz.
Bağırsakların düzenli çalışmalarını sağlar. İdrar sökücü olmasıyla vücutta iltihap oluşumuna engel olur. Evde yakılarak kullanılan defne yaprakları, solunum yollarını rahatlatır, nefes darlığına iyi gelir ve stresi azaltır.
Binbir derde deva olan defne yaprağı faydaları arasında bağışıklığı güçlendirir, ateş düşürücüdür, enfeksiyonlarla savaşır, sindirime iyi gelir, uyku ve stres problemini çözer, kalbe ve damara iyi gelmesi yer alıyor.
Defne yağını bir temizleme ürünü olarak kullanabilirsiniz. Cildinizdeki yaralara, sivilce kaynaklı oluşan izlere defne yağı uyguladığınızda azalma görebilirsiniz. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için defne yağı kullanmanız her zaman faydanıza olur.
Bir araştırma, bamya tohumlarının anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğunu ve iltihaplanma belirteçlerini düşürebileceğini öne sürmüştür.
içine konursa güvelenmesini veya böceklenmesini önler. Meyvesinin Faydaları : Meyvesinin iki tanesi dövülüp yenilirse sancının her türünü keser.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri