Deli bal, arıların Beyaz ormangülü ve Kafkas ormangülü (Komar - Rhododendron ponticum ve Rhododendron flavum) çiçeklerinden elde ettiği, halk arasında 'bal tutması' denilen olaya (deli bal zehirlemesi) sebep olan arı ürünü. Halk arasında 'tutan bal' da denilir.
Sıradışı bir bal olan deli bal, grayanayoksin içeren ve orman gülü bitkisinin polen ve nektarlarından elde edilir. Karadeniz bölgesinin doğu kesiminde üretimi yapılan bu mucizevi bal, çeşitli hastalıklarda alternatif tedavi olarak da kullanılır.
Oldukça güçlü bir antioksidan olarak değerlendirilen deli bal, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle vücuda giren mikroplarla kolaylıkla baş etmenizi sağlar. Ağrı kesici özelliğiyle baş ağrısı gibi durumlarda rahatlık hissi verir.
Avrupa'da, hekimlerin tansiyon düşürücü olarak hastalarına önerdiği deli bal, her ne kadar yararlı görünse de kontrolsüz tüketildiğinde ciddi sağlık problemlerine yol açmaktadır. Kimyasında bulunan grayanotoksin adındaki toksinden dolayı deli bal zehirlenmesi meydana gelmektedir.
Deli bal özellikle Karadeniz bölgesinde, orta yaş üzeri erkeklerde cinsel güç artırıcı olarak kullanılmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
"Kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler; muz, zencefil, çilek, bal, avokado, havyar, istiridye, vanilya, kırmızı biber, kuşkonmaz, yumurta gibi besinlerdir. Bu besinler; kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttıran besinlerdir.
Uzmanlar deli balın, günde en fazla 1 çay kaşığı ölçüsünde tüketilmesini fazlasından da kaçınılmasını öneriyor. Yörede özel ve sınırlı sayıda üretilen deli bal, kilosu 180 ila 250 liradan alıcı buluyor.
Gerçek bir deli balı acımsı, buruk tadı ve koyu kızıl-kahve renginden anlayabilirsiniz ancak yine de güvenmediğiniz kişilerden asla ama asla almamalısınız. Unutmayın, etkileri bu kadar farklı ve büyük bir baldan söz ediyoruz. Sağlığınızı asla tehlikeye atmamalı, deli bal alacaksanız çok çok dikkatli olmalısınız.
Gerçek bir deli balı acımsı, buruk tadı, boğazda yanma hissi, yoğun kıvamı ve koyu kızıl-kahve renginden anlayabilirsiniz. Ancak yine de markası ve üretim belgesi olmayan ya da üretildiği yerden emin olmadığımız balları tüketmemekte fayda var.
Deli bal, arıların Beyaz ormangülü ve Kafkas ormangülü (Komar - Rhododendron ponticum ve Rhododendron flavum) çiçeklerinden elde ettiği, halk arasında 'bal tutması' denilen olaya (deli bal zehirlemesi) sebep olan arı ürünü. Halk arasında 'tutan bal' da denilir.
Gerçek balın bazen kristalleştiği görülebilir ancak bu bozulmuş anlamına gelmez. Bu yüzden gerçek balın bozulmadığı görülmektedir. Hakiki olmayan bal ise uygun olmayan koşullarda uzun süre saklanırsa bozulabilir.
Anzer Balı ülkemizde yetişen kestane Balı komar çiçeği ( Deli Bal ) gibi acı bir bal değildir.
Toksit maddeler de içeren bu özel bal, fazla tüketildiğinde halüsinasyonlara, hatta bazen zehirlenmelere yol açabiliyor. Ama bölgedeki doktorların verilerine göre, hastanelik olan vakalar genelde 24 saat içerisinde taburcu ediliyor.
Bu bal ülkemizde, halk arasında deli bal, tutar bal veya acı bal olarak bilinir. Toksik etki balın grayanotoksin ihtiva etmesinden kaynaklanır. Arılar tarafından Rhododendron türü bitkilerden alınan bu maddeler, organizmalarında detoksifiye edilemediğinden, doğrudan bala karışarak zehirlenmelere yol açar.
Organik kestane balı vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengindir. Bu nedenle bağışıklık sistemini ve kasları güçlendirmesi, kan dolaşımını hızlandırması gibi faydalara sahiptir. Mide ve karaciğere iyi gelir. Bu bal çeşidi aynı zamanda iyi bir enerji deposudur.
Balparmak'ın tüketicilerine sunduğu ballar, Türkiye'nin yedi bölgesinden toplanan balların harmanlanması ile elde edildiği için özellikle belli bölgelerden bal edilemediği senelerde tüm doğal ürünlerde olduğu gibi Balparmak ürünlerinde de farklılıklar gözlemlenebilir.
Türkiye'de arı kolonilerinden uzakta ve deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki mağaradan çıkarılan kantaron balı, kilosu 10 bin Euro ile ( 96 bin TL) ile 'dünyanın en pahalı balı' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Lezzetiyle dünyaya nam salan Türk balı Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Doğal bal biraz fazla yenildiğinde genzi yakar. Yedikten sonra ortalama 20 sn daha tadını damağınızda hissedersiniz. Eğer genzinizi yakmıyor ve tadı damağınızda kalmıyorsa muhtemelen balınız katkılıdır.
Ballı su vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardım eder. Düzenli olarak içtiğinizde hastalığa yol açan toksinlerden kurtulursunuz. Bu karışıma limon eklerseniz yararını artırırsınız. Böylece toksinleri vücudunuzdan daha sık atarsınız ve idrar yollarınız sağlıklı kalır.
Sabahları aç karnına bal yemek, mide asidinin dengelenmesine yardımcı olarak mide ağrılarını hafifletir. Kronik mide rahatsızlığı çekenlerin düzenli olarak sabahları bal tüketmeleri tavsiye edilir. Balı direkt olarak yemek ağır geliyor ise de balı ılık su ile seyrelterek içilmesi önerilmektedir.
Kestane balı besin değeri yüksek olduğu için güç kayıplarına karşı tavsiye edilir. Kendine özgü tadı ile diğer ballardan kolayca ayırt edilebilir. Halk arasında deli bal veya acı bal olarak da bilinir. Kestane kokusu ve tadını alacağınız bu bal, doğal bir antiseptiktir.
erken bosalma problemi olanlar için masturbasyon.
Kadında cinsellik
Libido kadında 35 yaşına kadar artar, 45 yaşına kadar sabit kalır ve çok ileri yaşlara kadar gücünü korumaya devam eder. Kadın sağlıklı olduğu sürece yine çok ileri yaşlara kadar orgazm olabilme kabiliyetini korur.
Kadınlar haftada 3-4 kez seks yapabilir. Bu sayının üzerinde olan cinsel ilişki istekleri aşırı cinsel istek olarak nitelendirilir ve kontrol altına alınması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri