Kafeinli ve alkollü içkiler, çikolata kuşlar için oldukça zararlı yiyeceklerdir. Yeşil domates kuşlara verilmemelidir. Elma, kayısı, şeftali, armut gibi meyvelerin çekirdekleri, bu meyveler kuşlara verilmeden önce mutlaka çıkarılmalıdır. Kuşlarda Teflon tava
Kuşlar doğal yaşamlarında çayır otları tohumları, meyveler, bitkiler ve yeşil yapraklı bitkilerde bulunan böcekleri yemektedir. Evcil olarak beslenen kuşlar ise aynı şekilde bazı meyveleri, sebzeleri ve tohumlardan yemektedir.
Yaban hayatı uzmanı ve kuş gözlemcisi Emin Yoğurtcuoğlu, "Ekmek normalde hiçbir kuşa verilmez. O bizim büyük bir yanlışımız. Uzun vadede onlarda ciddi bir tehlike yaratıyor. Kesinlikle ekmek vermeyin." dedi.
Bu şekilde verilen portakallar muhabbet kuşları için oldukça lezzetli bir besin kaynağı olmaktadır. Bunlar dışında armut, üzüm, mandalina, çilek, dut, şeftali ve kayısı gibi meyveler de muhabbet kuşlarına verilen meyve çeşitleri arasında yer almaktadır.
Salatalık muhabbet kuşlarının çok sevdiği bir sebzedir, fazla besleyici olmayan ve çoğu sudan oluşan salatalık ve benzeri sulu sebzeler muhabbet kuşları için iyi bir su kaynağıdır ancak bu sebzeleri çok fazla tükettiklerinde diyareye yani ishale neden olabilir ki bu da beraberinde susuzluğu getirir.
İlgili 33 soru bulundu
Genel olarak kuşlar en çok; bezelye, havuç, marul, brokoli, maydanoz, semizotu ve turp gibi sebzeleri severek tüketirler. Meyvelerden ise elma, muz, armut, şeftali gibi meyveleri çok severek tüketirler. Fakat dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kuşunuza çekirdekli bir sebze ve meyve vermemeniz gerektiğidir.
Kuşları mutlu etmek için rutin beslenme düzenine ek alternatifler arayışındaysanız makarna alternatifini değerlendirebilirsiniz. Kuşlara makarnayı hem haşlanmış hem de haşlanmamış olarak verebilirsiniz.
Muz içerisinde bulunan potasyum, B6 vitamini, bakır, magnezyum, manganez ve C vitamini, kuşlar için faydalıdır. Kuşlar muzun kabuklarını da severek yerler ancak sindirimi zor olduğu için kabukları tüketmemeleri önerilir.
Kafeinli ve alkollü içkiler, çikolata kuşlar için oldukça zararlı yiyeceklerdir.
Her boş vaktinizde, gün içinde defalarca aynı kelimeyi sürekli olarak tekrar edin. Muhabbet kuşunuzun bir süre sonra konuşmaya başladığını göreceksiniz. Ülkemizde, “babacık, aşkım, cici kuş” gibi kelimeler muhabbet kuşlarının en çok söylediği kelimeler arasında yer alır.
Bu yüzden yetişkin bir kuşa en fazla haftada iki kere yumurta vermek gerekir (yavru kuşlara daha sık verilebilir, protein sindirme oranı yetişkinlere oranla daha fazladır). Bir muhabbet kuş için tek seferde bir tatlı kaşığı kadar yumurta yeterli olacaktır.
Cips, patlamış mısır gibi tuzlu ve yağlı besinler, çikolata, kafein içeren besinler ya da alkollü içecekler kuşlara kesinlikle verilmemesi gerekenler listesinde yer alır.
Kuşların besine sürekli olarak ulaşabiliyor olmaları onları güçlü yapmış ama yemliklerde toplanıyor olmak ve sürekli aynı yerden yemlenmek gerçekten de hastalıkların daha çok yayılmasına ve yüksek bulaşıcılık oranlarına sebep olmuş.
Ama şunu söyleyeyim; bebe bisküvisi ve diğer hazır ürünlerin bırakın yararlarını sağlığa oldukça zararlı ve ilerleyen zamanlarda ciddi sağlık problemlerine yol açar. Bu yüzden kuş seviyor, yiyiyor, heryerde öyle yazıyor, herkes böyle yapıyor diyerek kuşlara bilinçsizce bisküvi vermeyi kesin.
Muhabbet kuşları havuç yiyebilir, havuç onlar için güvenli bir besindir. İnce bir dilim ya da rendelenmiş havuç kuşların severek tüketebileceği bir atıştırmalık olacaktır. Göz sağlığı ve kalsiyum eksikliği için iyi bir destek olan havuç, ufak miktarlarda muhabbet kuşlarına sunulabilir.
Muhabbet kuşu neleri tüketebilir? Sorusunun cevabı domatesi de kapsar. Olgunlaşmış ve yeşil domatesler onlar için faydalıdır. A, C, K vitaminleriyle domates muhabbet kuşlarına direnç kazandırır.
Muhabbet kuşu meyve sebze konusunda, kurutulmuş meyve özlerinin verilmesi onların metabolizmalarına zarar verebilir. Daha çok taze halde sunulan meyve ile beslenilmesi önemli olacaktır. Bunun nedeni kuru meyvelerin üzerinde farklı işlemler uygulanarak sunuluyor olmasıdır.
Kuşlar, doğal yaşam alanlarında meyve, tohum ve yeşil yapraklı bitkilerde bulunan böcekler ile beslenirler. Evcil kuşlar ise meyve, sebze ve tohum ile beslenir.
Hayır. İshal yapar, sindirim bozukluğuna yol açar. Ölüme kadar yolu var.
Yapılan araştırmalar memeli hayvanların acı biber sevmediklerini ortaya koymuş. Ama örneğin kuşlar acı biber yiyebiliyorlar. Bir başka deyişle, memeliler acı biberden uzak dururken kuşlar biberin acısını da tatlısını da tüketebiliyorlar.
Fazla marul verildiğinde kuşların midesi bozulabilir. Bu yüzden dengeli bir şekilde verilmesi tavsiye edilir. Haftalık sınırı açmadan verilen marullar, kuşların sağlıklı beslenmesini sağlayacaktır.
Fasulye. Pişmiş fasulye birçok kuşun en sevdiği atıştırmalıklardan birisidir. Ancak çiğ, kuru fasulye kuşlar için son derece zararlıdır. Çiğ fasulyenin içerisinde kuşlarda ciddi zehirlenmelere yol açan hemaglutinin bulunur.
Yem topları, tüm beslenme alanlarında olmalıdır. Eğer içinde fındık, fıstık veya yağlı besinler varsa, küçük kuşlar için ideal olacaktır. Ayrıca çanınız için de sert bir sopa ile bir yer bulun, o zaman güvercinler ve ağaçkakanlar da bu yemlerden faydalanabilir.
Her zaman verilmediklerinde ödül olarak da değerlendirildiklerinden eğitim sırasında büyük bir avantaj sundukları söylenebilir. Muhabbet kuşu ödül yemi, papağan krakeri ve kanarya krakeri gibi seçenekler bu nedenle kanatlı dostları olanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri