Çocukları filmlerinin yönetmeninden Tarık Akan ve Şerif Sezer'in başrollerini paylaştığı, Kars'ın bir köyünde geçen film; komik, naif, içten ve bizi anlatan bir hikaye.
Kars'ın Eşmeyazı Köyü'nde çekilen film, “120” ve “O… Çocukları” filmleriyle ilgi gören Murat Saraçoğlu'nun üçüncü uzun metrajlı filmi. Senaryosunu Hazel Sevim Ünsal'ın kaleme aldığı filmde, Akan ile Sezer'e, Levent Tülek, Zuhal Topal ile Cemile Nihan eşlik ediyor.
Kars'taki son Malakan Mişka ile Türk aşkı Popuç'un hikayesinin anlatıldığı “Deli Deli Olma” filmi bugün vizyona giriyor. Gerçek bir hikaye üzerinden yazılan filmin kamera arkasını, başrol oyuncusu şerif Sezer Hafta Sonu dergisine anlattı.
Yaşanmış bir olaydan yola çıkmış senarist Hazel Sevim Ünsal; O da Kars'ın bir köyündenmiş.
Çocukken ailesiyle Rusya'dan göçen bir Malakan olan Mişka, ailesinden kalan piyano borcu yüzünden köyde ahır ahır dolaşıyordur. Karslı köy kızı Alma ise bu piyanoyu çalabilmek için adeta deliriyordur. Mişka ve Alma arasında oluşan sıcak bir dostluk üzerinden köyün kendine has hikayeleri ortaya çıkar.
İlgili 40 soru bulundu
Deli Deli Küpeli, Osman Fahir Seden'in yazıp Kartal Tibet'in yönettiği 1986 yapımı komedi ve dram filmidir. Cevat Fehmi Başkut'un "Buzlar Çözülmeden" adlı tiyatro oyununun sinema uyarlamasıdır.
1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı'nın (93 Harbi) ardından, Ruslar tarafından Kars'a yerleştirilen bu insanlar uzun yıllar burada kaldıktan sonra başta ABD ve Avustralya olmak üzere diğer ülkelere yerleşmişlerdir. Türkiye'de Bandırma civarında, Kars ve İstanbul'da yaşamaktadırlar.
Bu ünlü ve sinema tarihine geçen film 1986 yılında Bolu'nun Elmalık mevkiinde çekildi.
1975 senesinde çekilmiş olan Delisin filmi, Çanakkale'nin doğusunda bulunan Yenice ilçesinde çekildi. Filmde adı geçen Alembeyendi, Yenice'nin köylerinden biridir.
Bolu'nun güzellikleri bir kez daha tescillendi
Filmde otel bahçesinde Filiz Akın ile Tarık Akan'ın el ele koştuğu sahneler Türk Sinemasının en unutulmaz sahneleri arasında yer aldı. Filmin köy sahneleri İstanbul Arnavutköy'e bağlı Boğazköy köyünde çekildi.
1975 yılında yayınlanan Delisin filmi, Çanakkale'nin en doğusunda yer alan Yenice ilçesinde çekilmiştir. Filmde adı geçen Alembeyendi, Yenice'nin köylerindendir.
Deliler Fatih'in Fermanı filmi Kapadokya bölgesinin tarihi ve kültürel geçmişe sahip kentleri olan Aksaray ve Niğde'de çekildi. Özel ve farklı coğrafyası, doğal film platosunu andırıyor.
Davaro Filmi #Arnavutkoy 'e baglı #Bogazkoy 'de. cekilmistir.
Sosyete Şaban filmi İstanbul'un kuzeyinde, Sarıyer ilçesi Büyükdere sırtlarında yer alan Bilezikçi Çiftliği'nde çekildi.
Salako ve Davaronun Çekildiği Çatalca İnceğiz Mağaraları - YouTube.
1877-1878 yıllarına 93 Harbi olarak bilinen savaşta Rusların Kars ve Ardahan bölgelerini işgali sonrasında, Alman politikasını devam ettirerek Kars ve Ardahan'ın bazı köylerine Estonyalı, Wüttenbergli ve Volga bölgesinden Alman kökenli aileleri yerleştirildi.
Malakanlar, Çarlık Rusya'da ortaya çıkan muhalif Rus köylü hareketidir. Kiliseye ve onun yaptırımlarına başkaldıran bu topluluk kendi inanç sistemlerini oluşturmuşlardır. Bu nedenle Malakanlar, Çarlık Rusya tarafından Kafkasya gibi işgal edilmiş bölgelere sürgün edilmişlerdir.
Malakanlar, Beyaz Rus Kökenli bir etnik halktır.
Deli Deli Küpeli Bolu'nun Elmalık köyünde çekilmiştir.
Kim Seslendirdi on X: "Deli Deli Küpeli filminde İhsan Yüce'yi (Deli Çavuş) Erdal Özyağcılar seslendirmiştir. https://t.co/AudgRnvN5Y" / X.
DELİ DELİ KÜPELİ (1986) Filmin sonunda kasabaya gerçek kaymakam gelir. Kaymakamı karşılayan kırmızı eldivenli kasabalı, filmin yönetmeni KARTAL TİBET'tir. Film, Bolu'nun ELMALIK köyünde çekilmiştir.
Tosun Paşa filminin hikayesi İskenderiye'de geçmesine rağmen filmin tamamı İstanbul'da çekilmiştir.
Çekildiği yerler
Filmin çekimleri Aksaray'ın Gücünkaya Köyü'nde ve İstanbul'da gerçekleşti.
filmi İstanbul Sarıyer Reşitpaşa, Zekeriyaköy, Yeşilköy. ve Yarımburgaz mağarasında çekilmiştir.
Yılın en çok beklenen filmi #Deliler'in 2.Teaserı resmi. #youtube kanalında yayında! Devamı için hemen tıkla!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri