Demir tavında, dilber çağında - Vikisözlük.
Türk Dil Kurumu açısından Demir tavında dövülür atasözünün anlamı 'Her işin yapılması için mutlaka uygun bir zaman vardır' şeklinde ifade edilir. Fırsatlar ve doğru çalışmalar gerçekleştirebilmek için, her daim doğru zamanı beklemek çok önemlidir.
Bir işin yapılması için uygun olan bir durum ve bir zaman vardır.
Bir şey yapmak isteyen yolunu bulur bir şey yapmak istemeyen nedenini bulur. Demiri kızgınken döv. Dünya savaşla başladı savaşla bitecek.
İşleyen Demir Pas Tutmaz Atasözü TDK Açıklaması
TDK sözlüğünde işleyen demir pas tutmaz atasözü çalışan kişi gittikçe açılır ve daha yararlı işler yapar şeklinde açıklanmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
İşleyen demir ışıldar atasözü, bir insanın ancak belli başlı hedefler doğrultusunda çalışarak ve gayret göstererek topluma iyi örnek olabileceği anlamına gelir.
[1] Her nesnenin, her kişinin değiştirilemeyen bir niteliği vardır: Demir su içine atılsa suyu çekipyumuşamaz. Çılgın yaratılmış olan kişi de, ne denli uğraşılsa, delice davranışlarını bırakamaz.
Her horoz kendi çöplüğünde öter.
Çatal Kazık Yere Batmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Anlamı Nedir? Bu atasözünün anlamı; Bir konuda ya da bir işte birden çok kişi söz sahibi olursa o iş ve konuda iyi şeyler olmayacağı ve kötü gideceği şeklinde açıklanmaktadır.
[1] Her şeyin bir ölçüsü ve zamanı vardır. Bunlara dikkat edilmelidir.
En merak edilen ve internetten araştırılan atasözleri içerisinde geldiğini de söylemek mümkün. Demir Tavında Dövülür Atasözünün Anlamı Nedir? Bir işin yapılması için uygun bir zaman vardır. O zaman kaçmadan işin o anda yapılması gerekir.
[1] Bir iş yapmak için gerekli olan şeyleri santimi santimine hesaplayarak değil, ölçüyü birazgeniş tutarak hazırlayınız. Çünkü türlü etkenler, gerçek ölçüden daha çok harcama yapmanızıgerektirebilir.
Sözü söyle alana kulağında kalana söylenen sözün öneminin ancak karşı tarafın anlamasıyla mümkün olması gerektiğini açıklamaktadır. Söylenen sözün zamanı da söylenilen kişi tarafından algılanması da belirtilmektedir.
- Öfkeli ve sert kimsenin zararı kendisinedir. Keskin sirke küpüne zarar atasözünün kısaca anlamı öfkenin sağlığa zararlı olduğu ve sert davranan kişilerin en büyük zararlarının kendilerine dokundukları anlamına gelmektedir.
Türk Dil Kurumu açısından İşleyen Demir Işıldar Atasözü 'Hareketli ve çalışkan İnsanların sağlıklı şekilde her işi sorunsuz yapabileceği' anlamına gelmektedir.
[1] Allah herkese dayanabileceği ölçüde yük, sıkıntı verir.
İki Cambaz Bir İpte Oynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kurnazlıkta eşit olan iki kimse birbirlerini aldatamaz.
Bir topluluk içinde yalnız bir kişinin, sırtına yüklenen sıkıntıya, başına gelen yıkıma katlanması güçtür. Ancak herkese birden gelen sıkıntı ve yıkım hafifleşir. İnsan yalnız benimbaşımda değil, herkes aynı sıkıntı içindedir diye teselli bulur.
Çıkmadık Canda Umut Var Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: elden gitti sandığımız bir şeyle ilgimiz büsbütün kesilmemişse gereken çabayı harcayarak onun elimizde kalmasını sağlayabileceğimizi umabiliriz.
Ağaç yaşken eğilir. atasözünün anlamı: "Terbiye ve eğitimin etkili olması için küçük yaşta başlamak gerekir." anlamında kullanılan bir sözdür.
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır atasözü, güzel konuşarak halledilmeyecek mesele, çözülmeyecek sorun yok anlamına gelir.
1.uğraştığı işlerde çalışmaya devam eden kişiler, bilgilerinden bir şey kaybetmez daha fazla kazanır ve yaptığı işte başarılı olur.
Atasözü [1] Bir iş yapmadan oturan kimse bildiklerini unutur, yeteneklerini yitirir.
Demir atmak 1. deyimi de Türkçede yaygın olan deyimlerden birisi olarak öne çıkar.
Deyim. [1] Gitmek, uzaklaşmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri