Aracına LPG Taktıran Kişi Kaç Gün İçerisinde Bildirmesi Gerekir? Tüp taktırma işleminden sonra 1 ay içerisinde bildiriminin yapılması gerekmektedir. Bunun içinde egzos emisyon ölçümleri ve araç muayenesinin yaptırılarak ruhsata işlenmesi gerekmektedir.
Genellikle, LPG takıldığı günden itibaren 30 gün içinde bu işlemin arabanın ruhsatına işlenmesi gerekmektedir. Aksi halde ceza yazılma ihtimali olabilir. Herhangi bir değişiklik yapmanız için ruhsata LPG tanımlaması şarttır.
Emniyetten LPG'yi ruhsata işlemek için iki yaprak ruhsat alınıp bu alınan iki yaprak ruhsatı sigortacıya gidilerek sigortacıya verilecek. Bu iki yaprak ruhsatı sigortacı dolduracak. Daha sonra bu yapılan işlemleri bir dosya içinde muhafaza etmeniz size daha kolaylık sağlayacaktır.
Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır.
30 Gün İçerisinde Lpg Ruhsata İşletmeme Cezası Ne Kadar? Son dönemde sosyal medya da çok fazla maniple edilen bir konu olduğunu başta söylemekte fayda var. 32/1 ceza maddesine yılda bir kez zam yapıldığını unutmayın. 2020 yılında 30 gün içerisinde lpg ruhsata işletmeme cezası 132 Türk Lirasıdır.
İlgili 15 soru bulundu
Otogaz servisinde aracın gaz tankı sökülerek yeni gaz tankı montajı yapılır. Otogaz servisinde aracınıza uygun proje çizilerek evraklar size verilir. Verilen evraklarla birlikte muayene istasyonunda gerekli işlemleri yaparak; aracınızın muayeneden geçmesini sağlayabilirsiniz.
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
1- Araca ilk defa yani yeni LPG sistemi takılmış ise montajı yapan firma tarafından düzenlenen fatura ve evraklarla sızdırmazlık raporu alınıp ruhsata işlenmesi gerekir.
LPG tankı hafif ve ağır kusurlu şeklinde ikiye ayrılıyor. Tankın üzerinde belirtilen tarih 6 (12/02/19) haneli ise hafif kusurlu sayılıyor ve sızdırmazlık raporu istenmiyor. LPG tankının üzerinde belirtilen tarih 4 (02/19) haneli ise ağır kusurlu sayılıyor. Bu durumda araç sahibinden sızdırmazlık raporu isteniyor.
29869 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Araçların İmal, tadil ve Montajı hakkında Yönetmeliğin ekler kısmında 4.18.9. Maddesinde "... LPG tankının ise her 15 yılda bir değiştirilmesi zorunludur.
Araç sahipleri de LPG tankının ne zaman üretildiğini bilmediği için o tankı yeni taktırmış olsa dahi araç muayene istasyonlarında 'bu tank 10 yılını tamamlamış değiştirmeniz gerekir' diye vize vermiyorlar.
Aracın trafik ve tescil belgesiyle TÜVTÜRK ve diğer yetkili istasyonlarda gerçekleştirilebilen muayeneye ait belge olmaksızın aracın muayeneden tek seferde geçebilmesi mümkün olmaz. Son olarak LPG'li araç sahiplerinin Yakıt Sistemi Montaj Belgesi'ni muayene esnasında yanlarında bulundurmaları gerekir.
LPG'si sökülen araçlar fenni muayeneden geçmelidir.
90 km civarı gidiyor. 35lik simit tank mevcut kırmızı ışık yandıktan sonra 120-140km gidebiliyorum.
Araca takılan LPG sistemi, ek bir aksesuar olarak değerlendirilir ve bu da kasko sigortası poliçesine daha fazla prim ödenmesine sebep olur.
Rapor için artık süre şartı aranmıyor. 1 Ocak 2018 tarihine kadar sızdırmazlık raporu süresi özel araçları için 2 yıl ticari araçlar için de 1 yıl geçerliydi. 1 Ocak 2018 tarihinden sonra yürürlüğe giren yeni yönetmelikle birlikte sızdırmazlık raporu için süre şartı aranmıyor.
Ulaştırma Bakanlığı'nın yayınladığı bir genelge ile özellikle muayene sırasında istenen ve TMMOB tarafından verilen LPG'li araçlara yönelik periyodik gaz sızdırmazlık raporunu yılbaşından itibaren zorunlu evraklar listesinden çıkardı.
Geçmez, muayenenin geçerlilik süresi içinde dolmayacak olması lazım tankın son kullanma tarihinin. 1 temmuz olduğu zaman o tank muayeneden geçmez değiştirmek zorunda kalırsın.
LPG/CNG Tadilatı sonrası muayenelerde "Montaj Tespit Raporu" ve "Gaz Sızdırmazlık Raporu" zorunlu evraktır.
LPG Tank Fiyatları 2023 yılında çeşidine göre; 1670 TL'den başlayıp 2800 TL ye çıkıyor. LPG Tankı değişim esnasında sizlere sunulan seçeneklerden birini tercih ederek işe başlayabilirsiniz. BU, fiyatlarında netleşmesine neden olacak önemli bir etkendir.
Fakat bu yakıt tankının üzerinde bir son kullanma tarihi yazılı. İşte kritik tarih o. Araca montajı yapıldığında üzerinde yer alan etiketteki tarihin 10 yıl süresi var. 10. yılın sonunda bu tankı değiştirmezseniz, TÜVTÜRK araç muayeneden vize alamıyorsunuz.
Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şube Başkanı Melih Yalçın, LPG'li araçların tanklarının 10 yıllık kullanım ömrü bulunduğunu, bu süreyi tamamlayan tankların değiştirilmesi gerektiğini belirtti.
hem tank üzerinde hem de motoru açtığınızda lpg nin beyin diye söylenen yerinde tarihler vardır, bunlara bakarak ne zaman takıldığını anlayabilirsiniz..
Simit Tank Modelleri; Stepne yerine montaj yapılabilindiği için en çok tercih edilen, bagaj kapasitesine engel olmayan avantajlı modellerdir. 35 Litre, 40 Litre, ve 42 Litrelik kapasitelere sahiptir. Mevcut tankınızı Farklı kapasite yada model ile değişim yapmanız mümkündür.
Benim tank da 42 litrelik. Maksimum 33 litre alıyor. Şamandıranızda sorun olabilir. Tank basınçlı olduğundan maksimum %80 dolum kapasitesindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri