Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Denetçi aidat öder mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Denetçi aidat öder mi?

Denetçi Aidat Öder mi? Yönetici ve denetçiler, yönetim planında yazanlara ve kat maliklerinin yaptığı toplantılar neticesinde alınan kararlara bağlı olarak aidat ödememe hakkına sahip olabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fmsyonetim.com

Apartman denetçisi ücret alır mı?

Denetçi Ücret Alır Mı? Kat malikleri kurulu kararlaştırmışsa hizmetlerinden dolayı belli bir ücret alır. Genel kural ücretsiz vekillik yapılması yönündedir. Denetçi bir ücret talep ederse ve kat malikleri kurulu bu talebini reddederse denetçi istifa eder.Zira hiç kimse denetçi olmaya zorlanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyos.net

Denetçinin görevleri ve yetkileri nelerdir?

Denetleme programlarını hazırlamak, İşlerin daha verimli yönetilmesini sağlamak, Uzmanlık alanına göre teknik veri, belge, malzeme ve bilgileri kontrol etmek, Denetleme sonrasında raporlama yapmak ve gerekli birimlere raporları iletmek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Site yönetiminde kimler aidat ödemez?

Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa, ne oranda katılacağını kararlaştırır. Bu yolda, bir karar alınmamış ise, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyos.net

Apartmanda denetçi istifa ederse ne olur?

Denetim kurulu kararlarında birlikte hareket etmek zorundadır. Denetçi vefat ederse veya istifa ederse kat malikleri kurulu olağanüstü toplantıya çağrılır ve usulüne uygun olarak yeni denetici seçilir. Bu Başlık 1871 kez İncelenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mak-kom.com

İş Yerleri, Aidat Öder mi?

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bir kişi üst üste en fazla kaç yıl denetçilik yapabilir?

6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 400'üncü maddesinin ikinci fıkrasına göre, on yıl içinde aynı şirket için toplam yedi yıl denetçi olarak seçilen denetçi üç yıl geçmedikçe denetçi olarak yeniden seçilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kgk.gov.tr

Denetçi istifasını kime verir?

Eğer denetici veya denetim kurulu genel kurul / temsilciler kurulu tarafından seçildi ise dolayısı ile istifasını da olağanüstü genel kurula vermek durumundadır. İstifa aslında tek taraflı sonuç doğurur, kurulun istifayı kabul edip etmemesi söz konusu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apsiyon.com

Hangi durumlarda apartman aidatı ödenmez?

Kat malikleri ortak alan veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya ihtiyaç ve lüzum bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu aidat payını ödemekten kaçınamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: manyas.net

Aidat borcu ödenmezse ne olur?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20. maddesine göre apartman aidatı aynı anda hem kat malikine hem de kiracıya icra takibi başlatılabilir. İcra takibi hususunda malik ile beraber kiracısı müteselsilen ve müştereken sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apsiyon.com

Site yöneticisi maaş alır mı?

Özetlersek; kat maliklerinin sorduğu sorular arasında apartman yöneticisi maaş alır mı gibi sorular da vardır. Apartman yöneticileri maaş değil, ücret alır. Apartman ve site yöneticisi ücreti -zorunlu olmamakla birlikte- kat malikleri kurulunda belirlenir. Yöneticiye ödenecek ücret miktarını kat malikleri belirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Apartman denetçi Ne iş yapar?

Denetçiler, konut ile ilgili gelir ve giderleri denetleyerek, kat maliklerinden toplanan paranın amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını denetlerler. Yalnızca mali konularda değil, konutun ortak alanları ile ilgili olması gereken faaliyetlerin yerine getirilip getirilmediğini de denetlerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fmsyonetim.com

Denetçi neleri denetler?

Denetçiler, çeşitli alanlarda çalışarak, işyerlerinde çalışma koşullarını, çalışanların güvenliğini, üretim süreçlerini ve ürünlerin kalitesini değerlendirirler. Ayrıca, denetçiler, yönetmelikleri ve standartları izleyen bir işletmenin faaliyetlerini denetler ve uygun olmayan durumları rapor ederler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzemigunsem.gedik.edu.tr

Denetçinin kullanabileceği kanıt türleri nelerdir?

1) Yazılı veya belgeye dayalı kanıtlar, sözlü kanıtlara göre daha güvenilirdir. 2) Bağımsız kaynaklardan elde edilen kanıtlar, İdare/birim içerisinden elde edilenlere nazaran daha güvenilirdir. 3) İç Denetçinin kendisinin elde ettiği kanıtlar, denetlenen birimin sunduklarından daha güvenilirdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iski.gov.tr

Denetçi kaç para maaş alır?

Kamu sektöründe çalışan denetçiler, genellikle Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen maaş skalasına göre maaş alırlar. Bu skalaya göre, denetçi olarak görev yapan bir kişinin maaşı 2023 yılı için en düşük 17.680 TL ile en yüksek 41.573 TL arasında değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzemigunsem.gedik.edu.tr

Apartman yöneticisi nelerden muaf olur?

Site yöneticileri mutat gider olarak kabul edilen elektrik, su, yakıt ve asansör giderlerine katılmaz. Ancak bazı diğer giderlerden sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 2myonetim.com.tr

Denetçi yöneticinin görevine son verebilir mi?

Denetçinin görevi bir sonraki genel kurulda son buluyor. Bunun dışında olağan genel kurul toplantıların haricinde, kat malikleri kurulu haklı bir sebebin olması halinde denetçinin görevine son verebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolayyonetici.com

Apartman aidatı ödememek suç mu?

Tüm kat malikleri otursalar da oturmasalar da aidat ödemekle yükümlüdürler. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda herhangi bir süre belirtilmediğinden tamamen diğer kat maliklerinin veya yöneticinin vicdanına kalmıştır bu konu. Yani 1 ay ödenmese dahi söz konusu aidat borcu icra takibine konu edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

3 ay aidat ödenmezse ne olur?

Düzenli olarak ödeme yapılmaması veya eksik ödeme yapılması, ciddi yasal sorunlara yol açabilir. Eğer aidat ödenmezse ödemeyen daire sahipleri hakkında icra takibine kadar uzanan yasal süreçler başlatılabilir. Ayrıca ödenmeyen aidatlar için gecikilen günler üzerinden gecikme faizi uygulaması yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emsal.com

Eski aidat borcunu kim öder?

Yeni mülk sahibi, apartmanın eski gider borcunu ödemekle mükellef değildir. Ev satın alındıktan sonra kat maliklerinden beklenen giderlerden ise sorumludur. Apartman yönetimi, bu konuda ödenmeyen aidat ya da ortak giderler ile ilgili icra takibi başlatabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Apartman aidatı en fazla kaç ay ödenmezse?

Apartman / Site ORTAK GİDER avans payının (aidatın) tamamını, site yönetimi tarafından belirlenen ve kat malikleri kurulunca onaylanan bir tarih belirtilmemişse ilgili ayın 20'sine kadar, ödemeyen kat malikleri veya diğer yükümlüler (hiçbir uyarıya gerek kalmaksızın) kendiliğinden temerrüde düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gencarslanlarsitesi.com

Aidat vermeyen apartman sakini nereye şikayet edilir?

Aidat ödediği halde tam olarak hizmet alamayan kişiler, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne giderek itiraz edebilir ve bu noktada dava açabilirler. Buna göre ilgili dava için bir dilekçe hazırlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Aidat borcu için ihtarname şart mı?

Ancak yukarıda açıkladığımız üzere aidat alacaklarının tahsili için ihtarname, uyarı mektubu ve benzeri bir belge gönderilmesi yasal bir zorunluluk değildir. ◼️Açıklanan durumun yasal dayanağı 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 37. maddesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: feyzanuralsancak.av.tr

Denetçi zorunlu mu?

6762 sayılı eski Türk Ticaret Kanunu denetçileri zorunlu organlar arasında sayarken, 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu denetçileri zorunlu organ olmaktan çıkartmıştır. Artık anonim şirketlerde denetçiler zorunlu organlardan değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: baharcebi.av.tr

Apartman yönetiminde denetçi kimlerden seçilir?

Apartman yönetiminin denetlenmesi ile ilgili yasal esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, apartman yönetim denetimi ne seçilecek kimsenin kat malikleri kurulunun arasından olması gerekiyor. Denetçiler olağan olarak yapılan genel kurulunda yöneticiler ile birlikte seçiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: seffafyonetimofisi.com

Denetçiyi kim atar?

(Ek fıkra: 7/5/2010-5982/8 md.) Kamu Başdenetçisi Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gizli oyla dört yıl için seçilir. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: insanhaklarimerkezi.bilgi.edu.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT