Kadınların regl dönemlerinde havuzlara rahatlıkla giriş çıkış yapabilmesine olanak sağlayan havuz pedi, havuz aktivitelerinin rahatlıkla yapılmasına olanak sağlar. Adet dönemlerinde kadınları kurtarıcısı olan bu pedler, ayın her gününde havuz keyfi yaşamak isteyen kadınların tercihidir.
Dengeli sıvı dağılımı sağlar ve cilde nefes aldırır. Kullanımı da oldukça basit ve pratiktir. Günlük mesane pedi sayesinde yaşanılan anlarda meydana gelen huzursuzluk, korku ve endişe ortadan kalkar.
Yüzmeye giderken ped takılmamalıdır. Pedler sıvıyı emdiği için, emdiği tek sıvı regl kanınız olmayacaktır. Bu hem sağlığınız için tehlikelidir hem de için dolan ped kötü kokuya da sebebiyet verebilir.
Örneğin; düzenli olarak ped kullanan biriyseniz denize ya da havuza girmeniz doğru olmaz çünkü pamuklu bir yapıya sahip olan ped, suyla temasa geçince şişer ve kötü bir görünüm yaratır. Ayrıca oldukça sağlıksız bir koşul oluşturur.
Adet kanamanız olduğu dönemlerde aktif bir şekilde ped kullanıyorsanız, ped ile denize girmeniz çok da doğru bir davranış olmayacaktır. Bildiğiniz gibi pedler pamuklu bir yapıya sahip olduğu için, deniz veyahut havuza girdiğinizde şişecektir ve kötü bir görüntü ve fazlasıyla sağlıksız bir durum ortaya çıkar.
İlgili 27 soru bulundu
Adet döneminde vajen içi tampon kullanılarak denize girilebilir. Tamponun hijyen açısından sık değiştirilmesi gerekir.
Adet döneminde vajen içi tampon kullanılarak havuza girilebilir. Tamponun sık aralıklarla değiştirilmesi gerekir.
Kadınların regl dönemlerinde havuzlara rahatlıkla giriş çıkış yapabilmesine olanak sağlayan havuz pedi, havuz aktivitelerinin rahatlıkla yapılmasına olanak sağlar.
Bu yüzden Türkiye'nin regl külodu markası Peddon, regl dönemindeyken de denize güvenle girmek isteyen kadınlar için Pedkini regl mayosunu tasarladı. Pedkini regl mayosu yapısı gereği kanı sızdırmadan ve bulaştırmadan içine hapsettiği için regl döneminde denize girmek isteyen kadınlarda güvenle kullanılabilir.
Ancak tampon kullanılmasa da mutlaka havuz/deniz pedi kullanılması gerekmektedir. Aksi halde havuza girilmemelidir. Çünkü havuz pedi kullanmadan havuzun içerisinde yüzerken ilk etapta su basıncı ile kan su ile karışmasa da kanama devam ettiği için kısa sürede kan havuzda/denizde su ile karışır.
Tampon vb. yöntemlerle ile denize girmek de mümkündür. Bunun yanında bakire olan kadınlarda da tampon kullanımı önerilmemektedir. Hürriyet'in haberine göre; Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Sağlığı Bölümü'nden Dr.
Patentli özel hijyenik süper emici kumaşıyla regl dönemlerinde güvenle kullanılır. Regl döneminde denize girerken kullanılmak özere özel olarak tasarlanmıştır. Pedkini Regl Mayosu, tek kullanımlık regl ürünlerinden daha hijyenik ve aynı zamanda çevre dostudur.
Regl olduğunuz dönem içerisinde havuza ya da denize girmek zararlı değildir. Bilindiği üzere yüzmek kasları gevşeterek adet dönemi içerisinde olan bayanların ağrılarını da azaltmaktadır. Tampon ve menstrual kaplar kullanıldığında, hijyene dikkat edildiğinde yüzmenin herhangi bir zararı olmamaktadır.
Adetliyken Denize Girilir mi? Adet döneminde denize girmenin kanın pıhtılaşmasına sebep olacağı ya da adeti durduracağı düşünülür. Aslında bu tarz düşüncelerin tıbbi bir dayanağı yoktur. Yalnızca adetin ilk 2 günü denize girilmesi sakıncalı olabilir.
Adet dönemlerinde denize girmenin sakıncalı olduğuna dair yaygın inancın tıbbi bir temeli bulunmamaktadır. Adetliyken denize girmek mümkündür. Yüzerek adetten “kesilmezsiniz”, “kanınız pıhtılaşmaz” ya da karnınız ağrımaz. Ayrıca, bu dönemde tampon kullanarak mayonuzun lekelenmesini engelleyebilirsiniz.
Sporcuların %63.1'i müsabaka sırasında ağrılarının azaldığını söylemiştir. Sporcuların hem genel olarak hem de antrenman sırasında menstruasyon sürelerinin düzenli olduğu belirlenmiştir. Sporcuların çoğu ağrılı bir adet dönemi geçirdiklerini ve müsabaka sırasında ağrılarının azaldığını söylemiştir.
Yüzerek adetten "kesilmezsiniz”, "kanınız pıhtılaşmaz” ya da karnınız ağrımaz.
Daha çok halsizliği olabilir. Cinsel istek bir miktar bunlara bağlı azalabilir. 🌼Eğer kadın adet döneminde cinsel ilişkiye girmeyi istiyorsa, herhangi bir ağrısı ve sancısı yoksa, kendini rahat hissediyorsa cinsel ilişki olabilir. Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır.
Regl mayosu veya regl bikinisi kullanmak oldukça kolaydır. Aynı normal mayon gibi giyip kullanabilirsin. Yüzme ve plaj seansını tamamladıktan sonra, mayoyu veya bikinini çıkarabilir, temizleyebilir ve yeniden kullanıma hazır hale getirebilirsin.
Dr. Gürkan Zorlu, uyarıyor: "Çiftler ilk kez cinsel ilişki yaşayacaklarsa, havuza ve denize girerken dikkat etmeliler. Çünkü mikrop kapıyorlar ve özellikle kadınlar bu dönemde; vajinal akıntı, sistit, yanma ya da idrara sık çıkmaktan şikayet ediyorlar"
Tıpkı bağırsaklarda olduğu gibi vajinadaki bakteriler de bulundukları bölgeye zararlı bakteri vemantar türlerinin gelmesini engelliyor. Böylelikle vajina içerisindeki bakteriler organ içerisinde bir denge kuruyor ve genital sağlığa olumlu katkıda bulunuyor. Havuz ve deniz suyu vajinadaki dengeyi bozabilir.
Tamponla denize/havuza girilebiliyor olması, regl döngüsünde de tatil yapabilmeyi mümkün kılmaktadır. Doğru yerleştirilmiş tampon, vajinada olduğu için suya girildiğinde suyun emilmesini engeller ve suyun içeri girmesini önler. Aynı zamanda kanamayı da bloke eder. Deniz veya havuzda rahatlıkla zaman geçirilir.
Vajinal tampon olarak da bilinen bu ürün, menstrual dönemde vücuttan atılan kanı daha dışarı çıkmadan emmek için üretilir. Yani pedlerin aksine kanın, vücudun dışına çıkmasını engelleyerek konforlu bir regl dönemi geçirmeye yardımcı olur.
Adet süresi, kişiden kişiye değişiklik gösterir. Genellikle adetin ilk iki veya üç günü kanama yoğun olarak gerçekleşir. Kişi bu dönemde denize veya havuza girmek istiyorsa vajen içi tampon kullanması gerekir.
Reglken duş alınabilir. Tek şart ayakta duş alınmasıdır, küvette oturmak uygun değildir. Bazı kadınlarda adet düzensizliği olduğu için regl döngüsü karışabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri