Dr. Fuat Agalday, "Denizdeki kirlilik ve deniz suyunun aşırı ısınması nedeniyle balıkların oksijensiz kaldıklarından su yüzeyine çıkması söz konusu olabilir" dedi. Marmara Denizi'nin Tekirdağ açıklarında deniz yüzeyine çıkan çok sayıda balık görenleri hem şaşırttı hem de deprem olacak söylentilerine neden oldu.
Üçüncüsü, temizlenme amacı olabilir; parazitlerden veya diğer zararlı maddelerden kurtulmak için su üzerinde zıplarlar. Ayrıca, bu davranış avlanma süreçlerinde de avantaj sağlayabilir; balıkları şaşırtarak avlanmayı kolaylaştırır. Son olarak, oyun ve eğlence amaçlı olarak zıplamaları da gözlemleyebiliriz.
Dış parazit olabilir akvayuma kaya tuzu atın. Oksijen yetersizligidir buyuk ihtimalle baska bisey aklima gelmiyor. Akvaryumunuzda oksijen yetersiz olabilir veya balıklarınız zehirlenmiştir. Bu iki şık üzerinde değerlendirmelerinizi yapmanızı öneririm.
Tuzlu sudaki tuz yoğunluğu balığın vücudundakine göre daha yüksektir. Bu nedenle balığın vücudundan dışarıya doğru bir su çıkışı olur. Tuzlu sularda yaşayan balıklar bunu dengelemek için devamlı su içmek zorundadır.
TEKİRDAĞ - Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Su Ürünleri Teknisyeni Reyhan Çakır, temmuz ve ağustos aylarında kefal balıklarının su yüzeyinde görülmelerinin olağan bir durum olduğunu, balıkların havanın sıcak olmasından dolayı su yüzeyine çıktığını belirtti.
İlgili 24 soru bulundu
Dinlenmiş su varsa hemen suyun bir kısmını değiştirin ve havalandırmayı mümkün olduğunca fazla tutun. Başka bir sorun olmadığından emin misiniz? Havasız kalan balıklar suyun üzerine çıkarlar, tabi kendilerinden geçmedikçe. PH nitrit nitrat seviyeleri çok iyi durumda.
Oksijenin suya doğal yollarla girmesinin iki olasılığı bulunur: su yüzeyinden içine doğru difüze eder ki bu durum su yüzeyinin çalkalanmasıyla artırılabilir ya da akuatik bitkiler fotosentez esnasında bu oksijeni üretir.
Malesef balığınız ölmüştür. Ölü balığın su üstüne çıkması için baktariler oluşmalıdır; ki bu bakteriler gaz oluşturur ve vücut şişer su üstüne çıkar.
Çoğu balık solungaçlarından suyun geçmesiyle nefes alır. Ancak solungaçları zarar görürse veya solungaçlarından su geçemezse balıklar da boğulabilir. Tabii ki teknik olarak suyu solumadıkları suda boğulmazlar ama oksijen eksikliğinden ölürler.
sudan çıkınca solungaçlar birbirine yapışarak, gaz alışverişi olan yüzey alanını nerdeyse tamamen sıfırlar. ve balıklar havasızlıktan, yani boğularak ölür. varlık içinde bulundukları şeyin.
Balıklar yüzeye çıkıp, ağızlarına sürekli açıp kapatıyorsa büyüj ihyimal oksijen yetersizliği vardır.
Balıklar sürekli suyun üstünde ağızlarını açıp kapıyorlarsa yani dışarıdan hava almaya çalışıyorsa sudaki nitrat artmıştır. Dinlenmiş su ile değiştirin (yüzde 20).
Balıklarda canlı olduğu için onlarında dinlenme ve uyumaya ihtiyaçları vardır. Balıklar gözlerini kapatamadıkları için oldukları yerde durarak dinlenirler. Gün ışığının olmadığı yerlerde dibe çökerek ya da dayanacak bir yer bularak balıklarda uyumaktadır.
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir. Öncelikle bunun sebeplerini bilmek önlem alma açısından faydalı olacaktır.
Genelde balıklarda bu stres belirtisidir.
Balık sürüleri balıklar için avcılara karşı savunma, daha iyi besin bulma başarısı ve daha yüksek eş bulma başarısı gibi yararlar sağlar. Ayrıca sürü hâlinde iken daha iyi hidrodinamik verimlilikten de yararlanırlar. Balıklar sürü üyelerini seçmek için çeşitli kıstaslar kullanır.
Eldeki kaynaklara göre balıklar geniş bir aralıkta sesleri duyabilirler. Bu 40 Hz ile 4000 Hz arasındadır. Ancak bir çok yayında 100 Hz ile 1000 hz arası ses frekanslarına duyarlı oldukları bildirilmiştir.
Solungaç, su hayvanlarının solunum organı. Suda çözünmüş oksijenin kana alınmasını ve kandaki karbondioksitin atılmasını sağlayacak yapıdadır. Solunum yüzeyinin kıvrılması ve dallanması ile meydana gelirler. Solungaç solunumu, sürekli suda yaşayan omurgasız hayvanlarda, balıklar ve kurbağa larvalarında görülür.
Balıklar, deniz ve tatlı sularda yaşadığı için böcek lavraları ve küçük balıkları yiyerek yaşama tutunurlar. Ancak yeşil bitkiler, yosun ve salyangozlar da balıkların yediği besinler arasındadır. Balıklar için üretilen yemler de bu canlıların kurutulmasıyla elde edilir.
Buna göre kendiliğinden ölmüş ve ölüm sebebi bilinemeyen balıklar yenmez. Ancak ölü olarak elde edilmiş olmakla birlikte hastalık gibi yenmesine engel durum teşkil etmeyen, mesela deniz tarafından kıyıya atılmak gibi bir sebeple öldüğü belirlenen balıklar tüketilebilir.
Ağzı açık ölümlerin çoğunluğu nitrat patlamasından olur arkadaşlar.Akvaryumdaki balık sayısı ne kadar fazla olursa nitrat seviyesi o kadar yükselir.Isıtıcı ve hava bu etkenin arkasından gelir.
Su şartlarının kötü olması yada yüksekten suya atılması gibi sebeplerden dolayı yüzme kesesi hasar görmüş olabilir. Balığınızda şişkinlik varsa, kabız olmuş da olabilir.
Çok küçük değişiklikler bile deniz altındaki hayatın dramatik bir şekilde etkilenmesine yol açabiliyor. Dolayısıyla oksijen seviyesi düşük sular deniz anası gibi türler için elverişli olurken ton balığı gibi hızlı yüzen, daha büyük türler için çok ideal koşullar sunmuyor.
suyu içerisindeki çözünmüş oksijen miktarı litrede 0-10 ml arasında değişmektedir.
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri