Denizli ilinde en az bir faal tesise sahip olan 3 Organize Sanayi Bölgesi ve 1 adet Serbest Bölge (DENSER) bulunmaktadır.
En çok OSB'ye Bursa ev sahipliği yapıyor
Bursa, faaliyette bulunan 16 OSB ile planlı sanayi üretiminin önemli bir kısmını gerçekleştiriyor. İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da 13'er OSB faaliyette bulunuyor. Ankara'da 10, İstanbul ve Konya'da 8'er, Afyonkarahisar ve Aydın'da 7'şer OSB faaliyet gösteriyor.
Zonguldak Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Kuruluş Protokolü'nün onaylanmasıyla Türkiye'deki OSB'lerin sayısı 379'a yükseldi.
Ahmet Taş 23 Ekim 1967'de Keban - Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı. 1992 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1997 yılında Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nde Makine Mühendisi olarak göreve başladı.
Vali İsmail Çataklı, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ziyaretinde Polateli'nde kurulan Organize Sanayi Bölgesinin tüzel kişilik kazandığını açıkladı.
İlgili 27 soru bulundu
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. Maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre, Denizli OSB Mah. Yaşar Öncan Cad. No:1 Honaz/ Denizli adresine yazılı olarak gönderebilir veya [email protected] e-posta adresine iletebilirsiniz.
İstanbul Sanayi Odası (İSO),sanayi kuruluşlarının 2021 yılı verileri üzerinden yaptığı “İSO Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu- 2021” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Listede bu yıl 12 Denizlili firma var. İlk 100 firma arasında ise Denizli'den 2 firma listeye girmeyi başardı.
Denizli Türkiye'de üretilen, kekiğin % 90'unu, çerezlik ayçiçeğin %15‟ini, leblebinin % 80‟ini karşılamaktadır. Denizli kekik üretiminde dünya 1.si, çerezlik ay çekirdeği ve haşhaş üretiminde Türkiye 1.‟si, üzüm üretiminde Türkiye 2.‟si ve süt üretiminde Ege‟nin en büyük 4., Türkiye‟nin en büyük 9. büyük üreticisidir.
Denizli, bir ihracat ve sanayi kentidir. Hizmet sektörü de oldukça gelişmiştir.
İstanbul'daki OSB'lerde 34 bin 926 firma faaliyet gösteriyor ve 388 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Alan olarak Türkiye'nin en büyük OSB'si unvanını ise 4 bin 325 hektar ile Gaziantep OSB elinde bulunduruyor. Gaziantep'i 3 bin 67 hektar ile Eskişehir OSB ve 2 bin 300 hektar ile Konya OSB izliyor.
personeli, OSB'nin malvarlığına yönelik olarak işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılmıştır. “OSB kuruluşuna katılan kurum ve kuruluşların temsilcileri ve vali tarafından imzalanmış kuruluş protokolünün Bakanlıkça onaylanması ve sicile kaydı ile OSB tüzel kişilik kazanır.” 4562 s. Kanun, m. 4, f. 6).
OSB İngilizce Oriented Strand Board teriminin kısaltması olup "Yönlendirilmiş Yonga Levha" anlamına gelmektedir.
OSB alanı 257,5 hektar büyüklüğündedir. Toplam 155 sanayi parseli vardır. Kuruluş Protokolü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca 12/12/2019 tarihinde onaylanmış olup 348 Sicil Numarası ile Sicil Kayıt Defterine işlenerek tüzel kişilik kazanmıştır.
Ülkeye düzensiz dağılan sanayinin %60'ı Marmara Bölgesi'nde bulunur. Gebze Türkiye'nin en büyük sanayisini bünyesinde bulundurur. Marmara'da İstanbul dışında İzmit, Bursa, Sakarya ve Tekirdağ'da sanayi gelişmiştir. Ege Bölgesi, sanayinin geliştiği ikinci bölgedir.
Hangi ilde kaç adet #organize #sanayi #bölgesi var? Türkiye: 257 adet 1-Bursa: 15 OSB 2-Kocaeli: 13 OSB 3-Tekirdağ: 13 OSB 4-İzmir: 12 OSB 5-Ankara: 10 OSB 6-İstanbul: 8 OSB 7-Konya: 8 OSB Diğer iller:drdatastats.com/illere-gore-tu…
Denizli, Türkiye'nin en büyük 10 ekonomisi arasındadır.
1- Pamukkale Travertenleri
Sadece ülkemizin değil yeryüzünün de nadir güzelliklerinden biri olan Pamukkale Travertenleri, Denzili'nin ikonik değerlerinin başında geliyor. Antik dönemlerden beri varlığını sürdüren bu masalsı, doğa harikası bölge, binlerce yıllık mineral tepkimeler sonucunda oluşmuş.
Her mevsim ziyaret edilen turistik merkezlere sahip Denizli, aynı zamanda tekstil ve tarım ürünleriyle de gelişmiş bir sanayi şehri. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapan ve her zaman hareketli bir ticaret merkezi olan şehir, günümüzde de tüm dünyaya ihracat yapıyor.
1883'te Sarayköy, Buldan ve Tavas İlçelerinin bağlanmasıyla "Sancak" haline getirilen Denizli, 1884'te Çal, 1888'de Acıpayam ilçelerinin katılımıyla Aydın'a bağlı mutasarrıflık, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla da 1923'te il olmuştur.
Turizm kenti olmasının yanı sıra ülkemizin en önemli turizm kentlerini birbirine bağlayan bir köprü olan Denizli bu özelliğiyle de milyonlarca insanın uğrak noktasıdır. Denizli aynı zamanda ülkemizin en önemli turizm kentlerinden birisidir.
Organize sanayi bölgeleri (OSB), sanayinin uygun görülen alanlarda yapılaşmasını sağlamak için kurulan mal ve hizmet üretim alanlarıdır. OSB'lerle firmalar bir alanda toplanarak çarpık kentleşme ve sanayileşme durumu ortadan kaldırılır.
Denizli ili 28° 30´ – 29° 30´ doğu meridyenleri ile 37° 12´ – 38°12´ kuzey paralelleri arasında yer alır. Doğudan Burdur, Afyon, batıdan Aydın, Manisa, kuzeyden Uşak, güneyden Muğla illeri ile komşudur. İlin yüzölçümü 12.134 km²'dir, il Türkiye'nin yaklaşık %1,5'ini ve Ege Bölgesinin %18,5'ini oluşturmaktadır.
Denizli İli, Honaz İlçesi, Kaklık Mahallesi, Deri Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 240 Ada, 7 parsel ve 241 Ada, 5 parselde Denizli Biyokütle Enerji Üretim A.Ş.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri